Op stap met je kind

Natuur en cultuur

Volop genieten met je kleine

Wat doe je als je na een drukke week een dagje vrij bent met kindlief en je samen wilt genieten van je vrije tijd? De natuur ontdekken en cultuur snuiven, vindt Regina.

“Als ik vrij ben dan probeer ik zoveel mogelijk de natuur op te zoeken met Bardot. Ik ga lekker met haar naar de Geitenboerderij in het Amsterdamse bos en maak graag een wandeling op het strand of in het park. Gelukkig hebben we in Amsterdam genoeg speeltuinen en pierenbadjes. Dat maakt het makkelijk om het huis uit te lopen en meteen iets leuks in de buurt te doen.”

Cultuur snuiven met je kind
“Bardot is nu twee, dus ze heeft een leeftijd waarop ik echt dingen met haar wil gaan ondernemen. We gaan bijvoorbeeld binnenkort naar de Sinterklaasvoorstelling in het Concertgebouw. Ze is misschien nog iets te jong, maar ik denk dat ze haar ogen uit zal kijken. Ik kijk ernaar uit om samen met haar nog meer van dit soort culturele activiteiten te ondernemen. Ik denk dan aan muziek, theater, dans.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Nooit meer slechte foto ’s

Hoe zou de wereld eruit zien zonder Instagram? Veel minder mooi. Met Instagram maak je nooit geen slechte foto’s meer en ziet onze aardkloot er altijd zonniger uit. 

DIY boeket

Pluk de dag, pluk een bloem! Dat is het credo van de zomerbloemenpluktuin in Nes aan de Amstel. Bloemen om je heen zover je kunt kijken, plukken zoveel je wilt en zelf het mooiste boeket maken.

De vrije dag van DJ Isis

Als DJ speelt je werk zich voornamelijk af in andermans vrije tijd af. Maar wat als het werk erop zit? Waar breng je dan zelf het liefst je vrije tijd door? DJ Isis, sinds 2011 ook moeder van een zoontje, weet het wel: op een plek waar je lekker buiten kunt zijn en die ook geschikt is voor kindjes.

Prietpraat voor creatieven

Het concept van een Pecha Kucha-avond is heel eenvoudig: deelnemers (uit de creatieve sector) krijgen 6 minuten en 40 seconden om een diavoorstelling van 20 afbeeldingen te tonen en hun product of idee te presenteren.