Eten uit een kasteelmoestuin

In het Hof van Hackfort

Wandeling over het landgoed

Kasteeltuinen werden vroeger vaak gebruikt voor de teelt van groenten, fruit en bloemen voor eigen gebruik. De kasteelmoestuin van Landgoed Hackfort in het Gelderse Vorden heeft zijn oude functie nu teruggekregen. En daarmee ook zijn oude naam: het “Hof van Hackfort”. Vrijwilligers, soms aangevuld met begeleiders en bewoners van zorgboerderijen uit de omgeving, werken samen in het Hof van Hackfort en oogsten, zaaien en schoffelen er lustig op los.

De geoogste groenten en fruit worden rechtstreeks vanuit de tuin bereid in de Keuken van Hackfort. En dat betekent dat jij in de Brasserie kunt smikkelen en smullen van de lekkerste seizoensgerechten. Heerlijk toch, na een frisse wandeling over het Landgoed? Dat is nog eens een lekker dagje uit!

Smullen van seizoensgerechten uit de moestuin? Ga hier naar de website. 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Geld nodig?

Je hebt een geniaal idee, maar geen geld om het te realiseren. Geen nood! Tegenwoordig kun je van alles met ‘de crowd’, dus ook geld inzamelen. Crowdfunding, heet dat. En Milan weet er meer vanaf.

Toeren door de tijd

Zie jij jezelf al gaan in een Jaguar MKII uit 1961 door een schilderachtig Nederlands landschap?

Wijnweekendje weg

Harold laat de keuze voor een lang weekendje weg als het even kan afhangen van de kwaliteit van het eten en drinken ter plaatse. Een goedgevulde maag maakt een harde matras vanzelf zachter, nietwaar? Dit zijn Harold’s Spaanse suggesties.

Berlijn in het Klein

Leukedingendoen is fan van Berlijn. Om de kunstenaarsvibe, lekker Spazieren door de stad, nippen aan je Fritz kola, tanzen op fijne dj’s en Duits bier. Gelukkig vind je dit alles auch in Klein Berlijn en da’s toch net even een stukje minder weit.