Snurken in een wijnvat

Op Portugese wijze

Met balkende ezels

Kies jij voor Vinho (Portugees voor ‘wijn’) of Barril (Portugees voor ‘vat’)? Ach, het maakt ook niet zoveel uit. Het zijn allebei reuzewijnvaten van de familie Kôpke uit Portugal. En jij kunt erin slapen.

De vaten staan tegenwoordig op het terrein van Ezelgasterij “Aan de Maasheggen” in het Limburgse Groeningen. De inrichting van de wijnvaten is sober doch sfeervol: een bed, deur en elektriciteit is what you get. Maar hé, dan slaap je wel in een wijnvat.

Bovendien is er volop entertainment in de buurt van de miniatuurezels. Perfect voor mensen met kleine kinderen, want de ezels zijn ongeveer net zo groot als je kroost. Dat wordt dus lekker ezels voeren of een wandelingetje maken met de beesten. En dan weer terug je wijnvat in.

Boek hier je wijnvat.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Slapen in Slot Loevestein

Hoe gaaf is het om in een kasteel met zoveel geschiedenis de nacht door te brengen?

Leer je eigen kinderkleding maken

Aan sommige kinderkleding in de winkels kun je je goed storen. Soms is het een béétje teveel van het goede. Want zeg nou zelf: je dochtertje in een glitterjurk naar school sturen kan eigenlijk niet (behalve als ze jarig is).

Zingen in Utrecht

Met al die talentenshows op tv, kun je wel zeggen dat Nederland barst van de zangtalenten! Woon je in Utrecht en wil je ook goed leren zingen? 

Donutje varen in Groningen

Met je matties lekker chill ronddobberen op het water in een feloranje donut. In Groningen kan het! Daar worden deze kekke partybootjes in de vorm van een donut verhuurd inclusief parasol.