Lekker retro: theater Mirliton

Back to the 70s

Daar waar Tineke Schouten ooit begon

n de categorie ‘Goed verstopte pareltjes van vroeger’ presenteren wij het Mirliton Theater. Mirliton bestaat sinds 1973 en vind je in het winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Nou ja, vinden, je moet er wel even goed naar zoeken (een routebeschrijving staat op de Facebook-pagina).

Heb je het eindelijk gevonden en stap je over de drempel, dan doe je letterlijk een stap terug in de tijd. Mirliton is namelijk superretro. Dat zie je terug in de bar, de kleedruimte voor de artiesten, het verkooploket en de toiletten. Allemaal in oude stijl hersteld.

In 2012 werd het theater tijdelijk heropend: tot 2016 kun je er nog terecht voor muziek- en theateroptredens. En áls je er dan heengaat, is het goed om te weten dat in de jaren ‘70 op hetzelfde podium grootheden-van-nu stonden als cabaretière Tineke Schouten en zanger Herman Berkien. We zeggen het er maar even bij.

Het Mirliton is trouwens ook te boeken voor eigen culturele initiatieven. Mits je niet meer dan een mannetje of 50 verwacht, want meer mensen passen er niet in.

Mirilton op Facebook

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Vijf geweldige albums

Vraag Isis van der Wel niet om haar top vijf all time favoriete albums, want die kan ze simpelweg niet geven. Maar vijf albums waar ze geweldig van kan genieten, die heeft ze wel! Plus de tip om er eens even goed voor te gaan zitten…

De 12 leukste brunchtentjes van Nederland

Eitje, koffie, croissantje, een hartige taart… Mmm, een brunch is de perfecte manier om je zondag goed te beginnen. Ideaal voor als je een zware zaterdagavond achter de kiezen hebt – of gewoon, als je lekker hebt uitgeslapen. We hebben de twaalf leukste brunchtentjes van Nederland voor je op een rij gezet. Elke provincie een!

Buitenbios op zonne-energie

Solar Cinema is de eerste mobiele bioscoop op zonne-energie en brengt ongeziene films naar ongewone plekken.

Zingen in Utrecht

Met al die talentenshows op tv, kun je wel zeggen dat Nederland barst van de zangtalenten! Woon je in Utrecht en wil je ook goed leren zingen?