Kindvriendelijke uitjes

Lekker op pad met je kroost

Op stap in Amsterdam en omgeving

Dus jij wil er even op uit met je kids in Amsterdam, maar gewoon een blokje om is niet goed genoeg? Zie hier! Tips van Maud.

Rondje Amsterdam
“Wandelen naar de Albert Cuyp markt hier om de hoek is voor ons een standaard uitje. Het liefst gaan we doordeweeks en dan heel vroeg in de ochtend, als de markt tot leven komt. We slenteren een beetje rond, kopen bloemen bij onze vaste kraam (waar de kids altijd een eigen bloemetje krijgen) en gaan even koffie drinken bij de Wasserette. Daar hebben ze babyccino’s voor de kinderen én heaters op het terras, zodat je makkelijk buiten kunt zitten en niet met kinderwagen en al naar binnen hoeft. Daarna steken we door naar het Sarphatipark, waar we eerst de eendjes voeren. We eindigen in het speeltuintje, waar zowel de kleintjes als oudere kids zich kunnen vermaken (het zijn twee grote zandbakken met daarin een paar klimtoestellen en glijbaantjes).”

Strand
“En ander fijn uitje is naar het strand van Noordwijk en dan bij het Zuiderbad zitten. Daar heb je bovenin de duinen een beschutte speeltuin voor de kids, picknicktafels en loungebedden voor de ouders, lekkere koffie en natuurlijk heel veel zand! We gaan ook weer het liefst heel vroeg in de ochtend om de drukte voor te zijn. Je kan hier ook kinderfeestjes geven!”

Dierentuin
“Verder staat Artis geregeld op het programma want daar hebben we een jaarkaart van. Zo’n luxe om af en toe even een uurtje daar heen te gaan en zo weer weg te kunnen als de kids geen zin meer hebben. We bezoeken altijd even de kinderboerderij (veel mensen lopen hier straal langs, maar die zit meteen na de ingang links) en de vlindertuin helemaal achteraan. In de zomer is Artis elke zaterdagavond geopend tot zonsondergang en zijn er optredens en muziek. Dus hup: picknick mee en lekker met je voetjes in het gras.

Sunday Market
En we proberen altijd naar de Sunday Market te gaan – elke eerste zondag van de maand op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Een leuke mix van fashion, art & design. Er is vaak livemuziek, er zijn genoeg eetstands en in de zomer kan je daarna door naar de kinderboerderij in het Westerpark. Ook gezellig om samen met vrienden naartoe te gaan!”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN