Bak een echte Limburgse ‘vla’

Inclusief bakkie koffie & vlaai

Vlaaiend enthousiast

Lokale lekkernijen moeten je lokaal leren bakken. Wat we hiermee proberen te zeggen? Dat je een workshop Limburgse vlaaien bakken alleen in Limburg zou moeten doen. Met een echte Limburgse bakker. En Limburgs meel uit eigen molen. Leuk!

De Bisschopsmolen is een watermolen en bestaat al sinds de zevende eeuw. Oud molentje dus, maar ze malen er nog elke dag speltgraan dat aangeleverd wordt door boeren uit de omgeving. Even leuk wistjedatje tussendoor: dit graan wordt ook gebruikt voor het Korenwolfbier van Gulpener.

Maar daarover gaat deze tip niet. Deze tip gaat over vlaaien bakken. Want daar kan je speltgraan ook prima voor gebruiken. De workshop bestaat uit ontvangst met thee of koffie en een stukje vlaai (uiteraard), het bakken van je eigen vlaai, een rondleiding door de molen en bakkerij en een appelsapproeverij als afsluiter van de dag.

Mjam!

Meer info over de bisschopsmolen

Last minute een Leuke zomer in Limburg

TIP VAN Last minute een Leuke zomer in Limburg