5 dingen voor een romantische date

Wees galant

Altijd schattig als hij voor je kookt

Goedzo, je hebt een date gescoord. Maar wat nu? Wel of niet all out gaan met cadeaus en luxe? En wat doe je met het eten? Serena heeft de ingrediënten voor een smooth avondje.

“Het zijn de kleine dingen die het doen. Handje vasthouden is 1. Hoort er gewoon bij. Klaar. Met voetje vrijen moet je bij mij niet aankomen, ik heb er geen zin in dat hij zijn lompe moddersneakers liefkozend tegen mijn mooie pumps aanschurkt. Verder vind ik het altijd wel romantisch als een jongen zo'n honderd jaar terug gaat in de tijd, toen mannen nog mannen waren en vrouwen nog hulpeloze wezentjes. Dus 2. deuren openhouden, jas aannemen en stoel aanschuiven. 

Zelf koken
3. Kaarslicht! Niets romantischer dan elkaar boven een flakkerende vlam aanstaren. Gaan we door naar nummer 4: muziek! Zodat je over zoveel jaar kunt zeggen, "weet je nog, onze eerste date? Toen 'Call me maybe' opstond keek ik in je ogen en wist ik dat ik verliefd op je was." En 5: een zelfgemaakte maaltijd. Of hij er nu wel of niets van bakt, het is altijd schattig als een jongen voor je kookt. +3 voor de moeite, sowieso. Ik zit echt vol clichés, haha.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Duurzaam hotel in Amsterdam

Als jij denkt dat je geitenwollensokken moet dragen om duurzaam te zijn, dan heb je ’t mooi mis. Want hotel Ecomama in Amsterdam is namelijk hartstikke duurzaam én hip tegelijk.

De foutste kersttruien

Hoera, kerst! Tijd om die lilleke kersttrui weer uit de mottenballen te toveren.

Overal glaasjes water

Je kunt veel van Nederland zeggen, maar lekker kraanwater hebben we! En dan is dat ook nog eens helemaal gratis. Niet ok dus dat als je een glaasje water bestelt in een horecagelegenheid, je 9 van de 10 keer afgescheept wordt met een gebotteld flesje bronwater. Tetsuro legt uit bij welke restaurants je terecht kunt voor een lekker glaasje kraanwater. Dat je er ook nog lekker kunt eten is mooi meegenomen.

Hapje bij je verjaardag

Jij geeft een feestje en je hebt geeeeen idee wat je je gasten moet voorschotelen. Chips is te afgezaagd, maar je hebt ook geen tijd om uren in de keuken te staan.