5 dingen voor een romantische date

Wees galant

Altijd schattig als hij voor je kookt

Goedzo, je hebt een date gescoord. Maar wat nu? Wel of niet all out gaan met cadeaus en luxe? En wat doe je met het eten? Serena heeft de ingrediënten voor een smooth avondje.

“Het zijn de kleine dingen die het doen. Handje vasthouden is 1. Hoort er gewoon bij. Klaar. Met voetje vrijen moet je bij mij niet aankomen, ik heb er geen zin in dat hij zijn lompe moddersneakers liefkozend tegen mijn mooie pumps aanschurkt. Verder vind ik het altijd wel romantisch als een jongen zo'n honderd jaar terug gaat in de tijd, toen mannen nog mannen waren en vrouwen nog hulpeloze wezentjes. Dus 2. deuren openhouden, jas aannemen en stoel aanschuiven. 

Zelf koken
3. Kaarslicht! Niets romantischer dan elkaar boven een flakkerende vlam aanstaren. Gaan we door naar nummer 4: muziek! Zodat je over zoveel jaar kunt zeggen, "weet je nog, onze eerste date? Toen 'Call me maybe' opstond keek ik in je ogen en wist ik dat ik verliefd op je was." En 5: een zelfgemaakte maaltijd. Of hij er nu wel of niets van bakt, het is altijd schattig als een jongen voor je kookt. +3 voor de moeite, sowieso. Ik zit echt vol clichés, haha.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Eten in een voormalig badhuis

Bij Badhu, een voormalig badhuis, geniet je van Wereldse gerechtjes in een interieur vol industriële, Oosterse en vintage items.

Zij een nachtje, jullie een nachtje

Zijn jullie een reislustig koppel? En hebben jullie een logeerkamer of kunnen jullie af en toe jullie huis uit? Dan is Nightswapping het helemaal. 

Food we looooove

Bloemen, kleurplaten, geluk: je kan het zo gek nietbedenken of je kan er tegenwoordig wel een abonnement op nemen zodat je om de zoveel tijd iets fijns in je brievenbus krijgt.

Yoga voor kids

Yoga niks voor kids? Fout! Yogajuf Marije weet wel hoe ze Amsterdamse druktemakertjes zen krijgt.