Het huisdier-huwelijk

Met taart en sleep en gastenlijst

Jij mag de weddingplanner zijn

Heeft je vis het aangelegd met de hond van de buren? Lonkt de parkiet naar de kat van de overkant? Organiseer dan eens een huisdier-huwelijk. De liefde moet immers gevierd worden, en er kan nooit genoeg aanleiding zijn om een taart met glazuur te bakken.

De kleding
Er is voor huisdieren maar weinig bruidskleding te koop, maar dat vormt voor jou en je creatieve bui natuurlijk geen belemmering. Bij de stoffenkraam op de markt vind je genoeg materiaal voor een mooie strik of een sprookjesachtige sleep. Heeft je huisdier geen zin in deze polonaise? Dan trek je zelf je feestelijkste feestjurk aan.

Taart
Bij een huwelijk hoort natuurlijk mierzoete taart. Voor honden en poezen zijn zoete gebakjes alleen niet zo gezond. Bak voor het bruidspaar daarom deze speciale dierentaart: Meng 200 gram kippengehakt met 200 gram tarwebloem, 400 dl kippenbouillon, een zakje gemengde groenten, knoflook en een scheut olijfolie tot een smeuïg deeg. Doe dit deeg in een met bakpapier beklede springvorm en bak het 1,5 uur op 180 graden. Check of de taart goed gaar is en serveer in een feestelijke voerbak, zonder kaarsjes!

Gastenlijst
Nodig alle dieren uit de buurt uit om deel te nemen van deze mooie plechtigheid. De uitnodigingen maak je natuurlijk zelf. Natuurlijk zijn de baasjes ook van harte welkom, dus zorg dat je ook voor hen wat lekkers hebt gemaakt.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Boerderij ’t Geertje

Even lekker de stad ontvluchten! 't Geertje is een veelzijdige biologische boerderij midden in het Groene Hart van de Randstad.

De ideale baan

Leuk Mens Linda is inmiddels door haar blog Droombaan.net wel op de hoogte van de leukste banen op aarde. Maar wat is nu echt haar ideale baan?

3 originele trouwlocaties

Inge helpt je met het kiezen van een trouwlocatie en tipt 3 bijzondere plekken.

De Wadden: natuurlijke high

Voor een totaal ontspannend uitje moet je op een van de Waddeneilanden zijn. Natasha Bloemhard vertelt je waarom...