Diervriendelijk op restaurant

Biologischecologischvegetarischveganistisch

Eten met geweten

Eten. Dat vinden wij van Leukedingendoen toch wel ongeveer het fijnste dat er is. We hebben alleen wel wat eisen. Hoewel een pekkige hamburger op een katerige zondag soms niet te versmaden is, geven we de voorkeur aan voer dat met zorg gemaakt is. Aan voer waar dieren niet ernstig voor geleden hebben en waar de aarde ook niet te veel pijn van heeft.

Eten met geweten dus. We hebben de allerliefste restaurants van Nederland voor je op een rij gezet. Van biologisch tot vegetarisch tot toegankelijk voor je hond. Diervriendelijk op restaurant dus. Wij zijn fan.
 

Den Haag
‘Ga naar buiten!’, wil dit restaurant maar zeggen. ‘En neem je hond mee!’ Hier kun je biologisch eten en je hond meenemen. 

Haarlem
Aangenaam smikkelen voor jou ja. En aangenaam voor het onze planeet. Dubbel aangenaam dus, daar bij Aangenaam

Amsterdam
Aards eten van buitenaardse kwaliteit. We love De Kas.

Arnhem
Diervriendelijk eten tegen een fatsoenlijke prijs. Bij Dining 56 weten ze wel wat eerlijk is. 

Rotterdam
Chique & superlekker: restaurant Olivia. Bellisimo! 

Utrecht
Geen plofkippen en chemische worteltjes bij `Jasmijn en ik’, maar heerlijk biologisch Aziatisch eten. 

Groningen
Een menukaart die eruit ziet om op te vreten: Land van Kokanje

Wageningen
In Wageningen weten ze het natuurlijk al lang: eerlijk is Heerlijk

Schipluiden
Wat zeggu? Schipluiden? Ja, achter Den Haag daar. Met heerlijke biologische happen. 

Tilburg
Biologisch en vegetarisch eten, en de hond mag ook nog eens mee. Waanzinnig

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Holle Bolle Boom

Het zou best kunnen dat je nooit in je leven van de plaats Tuitjenhorn hebt gehoord. En eigenlijk is dat jammer, want dan ben je ook nog nooit bij de Holle Bolle Boom geweest.

CORPUS

Op reis door je lijf! CORPUS is een gebouw in de vorm van een 35 meter hoge zittende reus, die je van zijn knieën tot aan de hersenen van binnen kunt bekijken.

IJskoud de lekkerste

Roberto Gelato maakt al jaren ijs en een beetje experimenteren schuwt hij daarbij niet. Hij weet dus precies wat scoort. Welke smaken doen het goed, welke minder? En wat is zijn eigen favoriete ijsje?

Vijf geweldige albums

Vraag Isis van der Wel niet om haar top vijf all time favoriete albums, want die kan ze simpelweg niet geven. Maar vijf albums waar ze geweldig van kan genieten, die heeft ze wel! Plus de tip om er eens even goed voor te gaan zitten…