Asieldieren aaien

Ieder vachtje is er één

Assissi 2.0

Fransiscus van Assissi deed het al met verve, en jij kunt het ook: lief zijn voor dieren. Alle dieren, welteverstaan. Want jouw poes/hond/vis mag er dan prinsheerlijk bij liggen/liggen/zwemmen, er zijn in Nederland asielen vol met dieren die het minder feestelijk getroffen hebben. Een mooie missie voor de dierenliefhebber dus: ga eens vrijwilligerswerk doen in het asiel.

Ieder vachtje is er één, en ook een krasse asielkater vindt het heerlijk om eens lekker achter de oren gekriebeld te worden. Waarom dus niet eens een uitje richting asiel plannen? Er wachten daar ontzettend veel beestjes die wel een knuffel en een hoop goede zorg kunnen gebruiken. En wie weet: misschien word je tijdens je vrijwilligerswerk wel smoorverliefd op een exemplaar. Die kan dan misschien mee naar huis, voor een oude dag op jouw bankleuning.

Er zijn dierenasielen te vinden door heel Nederland. Neem contact op met de vestiging bij jou in de buurt voor de voorwaarden voor vrijwilligerswerk. 

1.Friesland: Dierenasiel de Swinge
2. Groningen: Dierenasiel Stadskanaal
3. Drenthe: Dierenasiel Beilen
4. Overijssel: Dierenopvang 't Noordbroek
5. Gelderland: Dierenopvang Overgelder
6. Limburg: Dierenasiel Maastricht
7. Noord-Brabant: Dierenopvang Breda
8. Zeeland: Dierenasiel Goes
9. Zuid-Holland: Haags dierencentrum
10. Noord Holland: Dierentehuis Alkmaar
11. Utrecht: Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
12. Flevoland: Martin Gaus dierentehuis

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Leuke dingen doen met apps

Je voorbereiden op een leuk tripje, dat gaat tegenwoordig héél anders dan vroeger. Hoe stippel jij je plannen uit? 

Moois van Ny-Na

Voor liefhebbers van het betere kitsch- en campwerk, heeft Ny-na een zeer vrolijk en kleurrijk aanbod in hartje centrum van Leeuwarden.

Kleine beestjes kijken

Filmpjes met babydieren, we kunnen er geen genoeg van krijgen. En laten we wel wezen, je kunt er tegenwoordig niet omheen. Babydieren zijn dus hot. 

5 x de Leukste tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf vinden is altijd lastig, dit geldt ook voor Leuk Mens Natascha. Zij werkt ontzettend hard aan haar eigen bedrijf “Flavourites” en is moeder van 2 kinderen. Wij vroegen Natascha wat haar aanbevelingen zijn voor een beetje quality time met jezelf.