Asieldieren aaien

Ieder vachtje is er één

Assissi 2.0

Fransiscus van Assissi deed het al met verve, en jij kunt het ook: lief zijn voor dieren. Alle dieren, welteverstaan. Want jouw poes/hond/vis mag er dan prinsheerlijk bij liggen/liggen/zwemmen, er zijn in Nederland asielen vol met dieren die het minder feestelijk getroffen hebben. Een mooie missie voor de dierenliefhebber dus: ga eens vrijwilligerswerk doen in het asiel.

Ieder vachtje is er één, en ook een krasse asielkater vindt het heerlijk om eens lekker achter de oren gekriebeld te worden. Waarom dus niet eens een uitje richting asiel plannen? Er wachten daar ontzettend veel beestjes die wel een knuffel en een hoop goede zorg kunnen gebruiken. En wie weet: misschien word je tijdens je vrijwilligerswerk wel smoorverliefd op een exemplaar. Die kan dan misschien mee naar huis, voor een oude dag op jouw bankleuning.

Er zijn dierenasielen te vinden door heel Nederland. Neem contact op met de vestiging bij jou in de buurt voor de voorwaarden voor vrijwilligerswerk. 

1.Friesland: Dierenasiel de Swinge
2. Groningen: Dierenasiel Stadskanaal
3. Drenthe: Dierenasiel Beilen
4. Overijssel: Dierenopvang 't Noordbroek
5. Gelderland: Dierenopvang Overgelder
6. Limburg: Dierenasiel Maastricht
7. Noord-Brabant: Dierenopvang Breda
8. Zeeland: Dierenasiel Goes
9. Zuid-Holland: Haags dierencentrum
10. Noord Holland: Dierentehuis Alkmaar
11. Utrecht: Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
12. Flevoland: Martin Gaus dierentehuis

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Feel je good in Groningen

Koffietentjes waar alles heerlijk en eerlijk is: daar kunnen er wat ons betreft nooit genoeg van zijn. Zo is er ook Feel Good in het Groningse Oude kijk in ’t Jatstraat.

Op Kano-date

De kano-date in het Amsterdamse bos is echt een aanrader.

De baai van Somme

In de baai van Somme is echt voor ieder wat wils, van wadlopen tot vogelskijken en van zeehonden knuffelen tot mosselen eten

Stadswandeling met een Hagenaar

Den Haag leren kennen door de ogen van een Hagenaar. Ga gratis op stap met een Den Haag Greeter die je alle mooie plekken van de stad laat zien.