Asieldieren aaien

Ieder vachtje is er één

Assissi 2.0

Fransiscus van Assissi deed het al met verve, en jij kunt het ook: lief zijn voor dieren. Alle dieren, welteverstaan. Want jouw poes/hond/vis mag er dan prinsheerlijk bij liggen/liggen/zwemmen, er zijn in Nederland asielen vol met dieren die het minder feestelijk getroffen hebben. Een mooie missie voor de dierenliefhebber dus: ga eens vrijwilligerswerk doen in het asiel.

Ieder vachtje is er één, en ook een krasse asielkater vindt het heerlijk om eens lekker achter de oren gekriebeld te worden. Waarom dus niet eens een uitje richting asiel plannen? Er wachten daar ontzettend veel beestjes die wel een knuffel en een hoop goede zorg kunnen gebruiken. En wie weet: misschien word je tijdens je vrijwilligerswerk wel smoorverliefd op een exemplaar. Die kan dan misschien mee naar huis, voor een oude dag op jouw bankleuning.

Er zijn dierenasielen te vinden door heel Nederland. Neem contact op met de vestiging bij jou in de buurt voor de voorwaarden voor vrijwilligerswerk. 

1.Friesland: Dierenasiel de Swinge
2. Groningen: Dierenasiel Stadskanaal
3. Drenthe: Dierenasiel Beilen
4. Overijssel: Dierenopvang 't Noordbroek
5. Gelderland: Dierenopvang Overgelder
6. Limburg: Dierenasiel Maastricht
7. Noord-Brabant: Dierenopvang Breda
8. Zeeland: Dierenasiel Goes
9. Zuid-Holland: Haags dierencentrum
10. Noord Holland: Dierentehuis Alkmaar
11. Utrecht: Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
12. Flevoland: Martin Gaus dierentehuis

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Eerste Nederlandse macaronwinkel

Ze bestaan niet meer alleen in Frankrijk, maar er is er nu ook één in Nederland. Hè hè, eindelijk echte macarons proeven.

Garnalen vissen op Texel

Je gaat mee op een garnalenboot, je bent getuige van het visproces en je leert de kleine zeekreeft te analyseren met de bemanning. En daarna? Proeven natuurlijk.

De ideale baan

Leuk Mens Linda is inmiddels door haar blog Droombaan.net wel op de hoogte van de leukste banen op aarde. Maar wat is nu echt haar ideale baan?

De lekkerste eettips van sportvrouw Sylvia

Wat eet je nou eigenlijk, als sportvrouw, en waar? Want wij willen ook heus graag een ratelend wasbordje, maar we willen er het liefst niet te veel voor laten.