Flirten doe je zo

Wapperende wimpers

En een grote glimlach

“Geloof je in liefde op het eerste gezicht of zal ik nog een keer langs lopen?”

Ho! Stop! Niet doen hoor! Je weet zelf toch óók wel dat kleffe clichés niet werken? Wat wel? Wij van Leukedingendoen weten het natuurlijk ook niet helemaal zeker, maar we hebben een vermoeden dat de volgende tips op zijn minst handig kunnen zijn. Een beetje van jezelf en een beetje van Leukedingendoen. Trouwfoto’s mogen naar de redactie gemaild worden!

How (not to) flirt

1. Straal zelfvertrouwen uit
Sta lekker rechtop en kijk vol vertrouwen om je heen. Je kunt nog zo’n draak zijn, als je blij met jezelf bent ben je onweerstaanbaar.
2. Gebruik een normale openingszin
Zoals ‘Hoi, ik ben Hans’, ‘Zin om wat te drinken?’, ‘Sta je ook al zo lang op de bus te wachten?’ of ‘Jeetje wat fiets jij hard’. Metaforen en druiperige clichés werken niet. Nooit.
3. Wees geïnteresseerd
Je bent bezig om iemand anders beter te leren kennen, niet met jezelf verkopen. Vraag dus ook naar wat de ander doet, voordat je al te enthousiast van wal steekt over je paardrijhobby of je liefde voor radiografisch bestuurbare goederentreintjes.
4. Geef een complimentje
Iedereen vindt het leuk om een complimentje te krijgen. Maar je moet het wel menen.
5. Hou het tempo beschaafd
Flirten is een ingewikkeld spel van aantrekken en afstoten. Doseer je enthousiasme dus ook een beetje, en begin niet meteen over baby’s, schoonouders en een caravan in Zeeland.
6. Lach!
Offdays komen in iedere relatie voor. Maar vóórdat je een relatie hebt kun je je baaldag maar beter even bedekken onder een mantel der gelukzaligheid. Zuurpruimen zijn nu eenmaal niet heel aantrekkelijk. En iemand die eruit ziet alsof hij het leuk heeft wel!

Tot slot: de allerbeste manier om iemand te versieren is natuurlijk door origineel te zijn. Zoals Mark die zijn Juliet in Love Actually op onnavolgbare wijze de liefde verklaart. Wauw…

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Valentijn, ehm nee.

Roze bloemetjes en rode hartjes. Getsie! Overdreven gedoe, Valentijnsdag. Misschien ben je gewoon even niet verliefd, niet opzoek of vier je al 365 dagen in het jaar Valentijn… Gelukkig hebben wij de tip: vandaag trek jij namelijk lekker demonstratief je coolste outfit aan! Met coolste bedoelen wij een Onesie. Een wat? Een wansie, zo spreek je het uit. Maar check vooral even de foto hiernaast.

Cadeautje voor onder de € 2

Grote gebaren maken niet per definitie meer indruk dan kleine gestes. Daar weet James alles van. Hij heeft dan ook een superschattige cadeautip waar geen gloednieuwe Vespa met een strik erom, tegenop kan.

Mannen: dit is romantiek

Even geen idee wat je voor romantisch uitje moet regelen voor je schatje? Geen probleem. Hou het klein maar verras haar oprecht... 

Handlezen bij Isabel Capelli

De toekomst heb je zelf in de hand tijdens een sessie handlezen bij Isabel Capelli.