Flirten doe je zo

Wapperende wimpers

En een grote glimlach

“Geloof je in liefde op het eerste gezicht of zal ik nog een keer langs lopen?”

Ho! Stop! Niet doen hoor! Je weet zelf toch óók wel dat kleffe clichés niet werken? Wat wel? Wij van Leukedingendoen weten het natuurlijk ook niet helemaal zeker, maar we hebben een vermoeden dat de volgende tips op zijn minst handig kunnen zijn. Een beetje van jezelf en een beetje van Leukedingendoen. Trouwfoto’s mogen naar de redactie gemaild worden!

How (not to) flirt

1. Straal zelfvertrouwen uit
Sta lekker rechtop en kijk vol vertrouwen om je heen. Je kunt nog zo’n draak zijn, als je blij met jezelf bent ben je onweerstaanbaar.
2. Gebruik een normale openingszin
Zoals ‘Hoi, ik ben Hans’, ‘Zin om wat te drinken?’, ‘Sta je ook al zo lang op de bus te wachten?’ of ‘Jeetje wat fiets jij hard’. Metaforen en druiperige clichés werken niet. Nooit.
3. Wees geïnteresseerd
Je bent bezig om iemand anders beter te leren kennen, niet met jezelf verkopen. Vraag dus ook naar wat de ander doet, voordat je al te enthousiast van wal steekt over je paardrijhobby of je liefde voor radiografisch bestuurbare goederentreintjes.
4. Geef een complimentje
Iedereen vindt het leuk om een complimentje te krijgen. Maar je moet het wel menen.
5. Hou het tempo beschaafd
Flirten is een ingewikkeld spel van aantrekken en afstoten. Doseer je enthousiasme dus ook een beetje, en begin niet meteen over baby’s, schoonouders en een caravan in Zeeland.
6. Lach!
Offdays komen in iedere relatie voor. Maar vóórdat je een relatie hebt kun je je baaldag maar beter even bedekken onder een mantel der gelukzaligheid. Zuurpruimen zijn nu eenmaal niet heel aantrekkelijk. En iemand die eruit ziet alsof hij het leuk heeft wel!

Tot slot: de allerbeste manier om iemand te versieren is natuurlijk door origineel te zijn. Zoals Mark die zijn Juliet in Love Actually op onnavolgbare wijze de liefde verklaart. Wauw…

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De favo spontane liefdesacties van Jaap

Iets liefs doen voor Kim; Jaap draait zijn hand er niet voor om. Zolang het maar niet iets materieels is, tenminste. 

(Digitaal) staren naar de sterren

Een romantische avond in de gloeiende avondraad. De tijd waarin de zon van plaats ruilt met de maan en het blauwe van de lucht langzaam verandert in een goedgevulde sterrenhemel. Ho, stop. Het spijt ons je uit je roze bubbel te halen. Dit soort tafereeltjes zie je toch eerder in de hemel van Zuid-Frankrijk dan in ons koude kikkerlandje.

Toomler

Zin in een avondje lachen, gieren en brullen? Dan is Toomler zeker een aanrader

PopinnPark

Popinnpark is het enige park in Nederland waar het altijd droog is. Midden in de stad is dit ‘Binnenpark’, groen tussen het grijs zoals ze dat zelf noemen.