Flirten doe je zo

Wapperende wimpers

En een grote glimlach

“Geloof je in liefde op het eerste gezicht of zal ik nog een keer langs lopen?”

Ho! Stop! Niet doen hoor! Je weet zelf toch óók wel dat kleffe clichés niet werken? Wat wel? Wij van Leukedingendoen weten het natuurlijk ook niet helemaal zeker, maar we hebben een vermoeden dat de volgende tips op zijn minst handig kunnen zijn. Een beetje van jezelf en een beetje van Leukedingendoen. Trouwfoto’s mogen naar de redactie gemaild worden!

How (not to) flirt

1. Straal zelfvertrouwen uit
Sta lekker rechtop en kijk vol vertrouwen om je heen. Je kunt nog zo’n draak zijn, als je blij met jezelf bent ben je onweerstaanbaar.
2. Gebruik een normale openingszin
Zoals ‘Hoi, ik ben Hans’, ‘Zin om wat te drinken?’, ‘Sta je ook al zo lang op de bus te wachten?’ of ‘Jeetje wat fiets jij hard’. Metaforen en druiperige clichés werken niet. Nooit.
3. Wees geïnteresseerd
Je bent bezig om iemand anders beter te leren kennen, niet met jezelf verkopen. Vraag dus ook naar wat de ander doet, voordat je al te enthousiast van wal steekt over je paardrijhobby of je liefde voor radiografisch bestuurbare goederentreintjes.
4. Geef een complimentje
Iedereen vindt het leuk om een complimentje te krijgen. Maar je moet het wel menen.
5. Hou het tempo beschaafd
Flirten is een ingewikkeld spel van aantrekken en afstoten. Doseer je enthousiasme dus ook een beetje, en begin niet meteen over baby’s, schoonouders en een caravan in Zeeland.
6. Lach!
Offdays komen in iedere relatie voor. Maar vóórdat je een relatie hebt kun je je baaldag maar beter even bedekken onder een mantel der gelukzaligheid. Zuurpruimen zijn nu eenmaal niet heel aantrekkelijk. En iemand die eruit ziet alsof hij het leuk heeft wel!

Tot slot: de allerbeste manier om iemand te versieren is natuurlijk door origineel te zijn. Zoals Mark die zijn Juliet in Love Actually op onnavolgbare wijze de liefde verklaart. Wauw…

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Lichtjes in de stad

Een stad kan overdag al vrij romantisch zijn, maar zodra de nacht valt en de lampjes branden is romantiek niet meer uit het stadsbeeld weg te denken. Zeker niet in een stad vol rijke historie en mooie bruggetjes als Utrecht.

Slapen in een boomhut

Als je zin heb in romantische rendez-vous op grote hoogte en een prachtig uitzicht, dan is een boomhut echt iets voor jou. Maar dan natuurlijk wel met de luxe van tegenwoordig. 

De liefdesbrievenwinkel

Geen saaie standaard kaart, die je eventjes snel bij de boekenwinkel koopt. Jouw lieveling verdient namelijk de origineelste valentijnskaart ter wereld! Denk je nu: ‘Ojee dat vind ik toch wel een beetje lastig?’ Dan laat je jouw brief toch gewoon schrijven door de liefdesbrievenwinkel.

De paden op, de lanen in

De natuur van het Twentse platt’nland is werkelijk waar schitterend. En je beleeft het optimaal op Erfgoed Bossem.