Het lekkerste diner voor 2

Maak je natuurlijk zelf

Uit eten kan altijd nog

Je hebt elkaar nu drie keer gezien (en dat was steeds in gezelschap van veel te veel bier) en nu komt je lief voor het eerst eten. Je beseft: in een roze string over de Amsterdamse Dam is het engste wat er is, maar dit komt zonder meer op een goede tweede plek. Want wat moet je maken? En hoe moet je nu leuk doen wanneer je ondertussen in een pan moet roeren? Hoe, kortom, maak je het beste diner voor 2?

De gulde regel is toch wel: maak het niet te ingewikkeld. Waag je niet aan exquise oriëntaalse schotels met 52 kruiden en begin niet aan stukken wild die eerst 17 uur in een pekelbadje moeten voorweken. Eenvoud siert de mens, en eenvoud komt de maaltijd ook meestal ten goede. Welke eenvoudige maar overheerlijke dingen je dan op tafel kunt zetten?

Nou, oesters bijvoorbeeld. Het openen van een oester vergt misschien enige oefening, maar eenmaal open vraagt een oester om niets meer dan een beetje vers citroensap en wat vers gemalen peper. Volgens de overlevering geldt de oester natuurlijk ook als waar afrodisiacum. Of lustopwekker, in het Nederlands.

Geen fan van oesters? Er is weinig zo heerlijk als een zakje zelfgemaakte friet. Zeker als je daar een klodder zelfgemaakte mayo bij serveert. Vouw je er ook nog een beregezellig frietzakje omheen, dan is je disgenoot zonder twijfel de jouwe.

Stel nog even niet voor het toetje in de slaapkamer te serveren – wie iets bewaart die heeft wat. Een crème brûlée is bovendien zo gemaakt (haal die gasbrander maar uit de garage) en voor dit zalige laagjestoetje draai je je hand al helemaal niet om.

Zakt tot slot de crème brûlée als een pudding in elkaar, smaakt de friet naar schuurspons of heb je jezelf tamelijk verwond met het oestermes? Dan kun je gelukkig altijd nog uit eten. Zoals bij dit intieme kelderrestaurantje in Utrecht.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Hoe maak je iemand blij?

Dat mannen niet snappen hoe vrouwen in elkaar zitten is een bekend fenomeen. Toch hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn! Een leuk filmpje, lekker etentje, een smsje is wat Leuk Mens Jooske betreft al genoeg…

Mooi slapen in de Piushaven

Neem je lief eens mee naar de Tilburgse Piushaven, want er is genoeg romantiek te beleven. Er is een stadsstrand, je kunt er bootje varen en er is een mooi park. En… je kunt er ook heerlijk slapen en eten in Villa Pastorie

Spelenderwijs proeven met Mangigi

Hannelore was als kind niet gek op groente. Drie keer raden waar haar dochtertje ook niks van moet hebben. Herkenbaar? Gelukkig heeft Hannelore hier iets op gevonden...

Lekkerste treinritje ooit

Buitensporig lekker eten doe je aan boord van het Panorama Rail Restaurant. Het is ook een beetje buitensporig duur (€125 tot €175 per persoon), maar hé: soms mag dat best een keer en wie weet win je binnenkort de loterij.