De leukste plekjes van Twente

Romantisch op het platt’nland

Samen terug naar de natuur

Kim komt uut Twente. En daarom weet ze als geen ander de meest romantische plekjes te vinden. Maar nu niet allemaal tegelijk gaan, hè.

“Het theehuisje in Vasse is toch wel een van onze favorieten. Het is heel mooi ingericht, je kunt er gezellig samen aan de high tea en het heeft eigenlijk ook wel wat kneuterigs. Alleen de route ernaartoe is al een feest. Heb je lekkere thee geproefd, dan kun je na afloop in het winkeltje thee kopen. 1001 nacht is een favoriet.”

Terras
“Het mooiste terras is zeker weten het terras van Landgoed De Wilmersberg in De Lutte. Daar heb ik altijd het gevoel dat ik op vakantie ben. De glooiing, de natuur, de bloemen, de koeien, alles…”

Mooiste stukje

“Het stukje grond bij mijn ouders achter de boerderij, tussen de bossen en richting de klootschietbaan is het mooiste stukje van Twente. Hoge heide, hoog gras, reeën en overal konijntjes! Als de zon schijnt gaan we daar vaak naartoe om samen te sporten. Of om lekker in de hei te liggen en gewoon te kijken naar al het moois.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Eten van een lekkere tafel

Voor koffie of thee met iets heel erg lekkers erbij, moet je bij het Koffie- en Theecafe in Kasteel Maurick in Vught zijn

Toeren door de tijd

Zie jij jezelf al gaan in een Jaguar MKII uit 1961 door een schilderachtig Nederlands landschap?

De beste toko van Nederland

Bonensaus, rijstazijn, lychees in blik en hoge stapels kleurige huisraad; in de toko kun je gemakkelijk een hele middag op expeditie. Wat is volgens Monique nou de allerbeste toko van het land? En als ze dan zo’n middagje struinen plant, waar gaat ze naar op zoek?

Koorddansen voor iedereen

Slacklinen is hot. Mocht je niet weten wat het is: het is simpel gezegd balanceren op een band tussen twee dingen. Je ziet het vaak in parken maar het kan dus nu echt overal.