Kook in een pan van gietijzer

Slowcooken

Verzorg je pan goed

Zelfs de meest hightech teflonlaag garandeert niet dat een gerecht niet aanbrandt. Sterker nog, volgens Peter gaat er niets boven een ouderwetse gietijzeren pan.

“Ik houd van mooie dingen. En koken in een gietijzeren pan is waanzinnig. Perfect voor slowcooken. Let er wel op dat je de pan goed verzorgt. Gietijzer roest, dus na gebruik schoonmaken en een beetje invetten. Het is niet moeilijker koken dan een pan met anti-aanbaklaag. Dat is geen garantie dat iets niet aanbakt.“

Stel vragen
“De verkeerde olie in een mooie pan kan ook aanbranden. Als dit gebeurt denk dan niet ‘ik heb een slechte pan,’ maar vraag je af waarom het plakt. Zo werk ik ook: ik wil altijd een antwoord en ga net zolang door met het uitzoeken totdat ik het heb.”

“Ik vind dat we onszelf te weinig vragen stellen. Waarom bijvoorbeeld wortel bij vlees? Als je die vraag niet kunt beantwoorden, doe het dan ook niet. Saffraan bij vlees kun je onderbouwen, wortel niet.” 

Ook perfect willen koken?

Goede gietijzeren pannen vind je hier

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Poitou Charentes

Romantisch, met je kinderen of een culinaire reis: het kan allemaal in de Franse kuststreek Poitou Charentes

De Stadskantine

De Amsterdamse Stadskantine is in de strikte zin van het woord geen restaurant, maar een stadse volkskantine.

Bij koek hoort koffie!

Bij De Koekfabriek koop je eerst een koekje, dan krijg je er een gratis koffie bij. Alles draait om koek!

Basis Amsterdam

Uit eten gaan is heerlijk, maar je moet toegeven dat het niet zonder risico is. Denk aan vergeetachtige serveerders, obers die weigeren tapwater te schenken of restaurants die alleen een waterige pasta bieden als vegetarische optie.