Moestuin aan de Amstel

Kruiden in een potje met aarde

Ze groeien overal

In de keuken (en eigenlijk in het leven) draait alles om goede ingrediënten. Maar ja, waar vind je die? Een topkok shopt vast bij een groentejuwelier. Niet per se. Volgens Peter moet je vooral langsgaan bij je lokale moestuin...

“De mooiste groenten en kruiden komen uit het wild en die groeien overal. Zolang ze maar de tijd krijgen om te groeien. Bij massaproductie wordt een ding vergeten: tijd. Want hoe sneller, hoe meer ze verkopen, maar hoe minder de smaak. We moeten juist aan het slowcooken. Dus laat je niet gek maken door mooie marketingpraatjes van etenswaarproducenten. Begin gewoon thuis met wat kruiden in een potje met aarde. Dan heb je voor je het weet een mooie smaak uit je eigen keuken. Of haal ze bij een kruidentuin in de buurt. Ik ga zelf graag naar Moestuin aan de Amstel.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Wie kookt? Tante Bep!

Een lieve tante die voor je zorgt en altijd wat lekkers voor je heeft: zo moet je Tante Bep een beetje zien.

De beste restaurants in Rotterdam

Wat zijn nou de beste en leukste plekjes om te eten in Rotterdam volgens Marcel? Er zijn ontzettend veel tenten waar hij graag komt. 

Afdankertjes welkom

Je afgedankte pareltjes verkopen met een mooi verhaal, dat willen we toch allemaal? Maar Leuk Mens Caroline, vertel ons: hoe werkt Trash to Treasure nu precies?

Je eigen jurk ontwerpen

Online je eigen jurk ontwerpen. Dat kan. Kies het model, de kleur en leuke details. Beat the Top Designer.