Moestuin aan de Amstel

Kruiden in een potje met aarde

Ze groeien overal

In de keuken (en eigenlijk in het leven) draait alles om goede ingrediënten. Maar ja, waar vind je die? Een topkok shopt vast bij een groentejuwelier. Niet per se. Volgens Peter moet je vooral langsgaan bij je lokale moestuin...

“De mooiste groenten en kruiden komen uit het wild en die groeien overal. Zolang ze maar de tijd krijgen om te groeien. Bij massaproductie wordt een ding vergeten: tijd. Want hoe sneller, hoe meer ze verkopen, maar hoe minder de smaak. We moeten juist aan het slowcooken. Dus laat je niet gek maken door mooie marketingpraatjes van etenswaarproducenten. Begin gewoon thuis met wat kruiden in een potje met aarde. Dan heb je voor je het weet een mooie smaak uit je eigen keuken. Of haal ze bij een kruidentuin in de buurt. Ik ga zelf graag naar Moestuin aan de Amstel.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Workshop paling roken

Er komt een heel lekker soundje uit paling, maar het is nog lekkerder om ze te eten én zelf te bereiden!

Prietpraat voor creatieven

Het concept van een Pecha Kucha-avond is heel eenvoudig: deelnemers (uit de creatieve sector) krijgen 6 minuten en 40 seconden om een diavoorstelling van 20 afbeeldingen te tonen en hun product of idee te presenteren.

De Leukste Dag van Marlous

Een vraag die we onze Leuke mensen graag stellen: wat doe jij als je alle tijd en geld van de wereld zou hebben? Marlous heeft daar wel een antwoord op. 

Sinterklaassurprises

Wij hebben de leukste klassieke surprises met een twist voor je op een rijtje gezet.