Moestuin aan de Amstel

Kruiden in een potje met aarde

Ze groeien overal

In de keuken (en eigenlijk in het leven) draait alles om goede ingrediënten. Maar ja, waar vind je die? Een topkok shopt vast bij een groentejuwelier. Niet per se. Volgens Peter moet je vooral langsgaan bij je lokale moestuin...

“De mooiste groenten en kruiden komen uit het wild en die groeien overal. Zolang ze maar de tijd krijgen om te groeien. Bij massaproductie wordt een ding vergeten: tijd. Want hoe sneller, hoe meer ze verkopen, maar hoe minder de smaak. We moeten juist aan het slowcooken. Dus laat je niet gek maken door mooie marketingpraatjes van etenswaarproducenten. Begin gewoon thuis met wat kruiden in een potje met aarde. Dan heb je voor je het weet een mooie smaak uit je eigen keuken. Of haal ze bij een kruidentuin in de buurt. Ik ga zelf graag naar Moestuin aan de Amstel.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De Culinaire Werkplaats

Is het kunst? Is het eten? Nee, het is De Culinaire Werkplaats. Hier krijg je mooie opgemaakte borden voorgeschoteld en je bepaalt achteraf zelf wat je betaalt.

Eten op Vuurtoreneiland

In de zomer staat tout Amsterdam te watertanden om Vuurtoreneiland op te mogen. Want dit exclusieve plekje in de natuur is alleen dan geopend voor overheerlijke diners en lunches met producten die vers van ’t land komen. 

Cafés met de beste muziek

Op café gaan is sowieso geen straf, maar als er ook nog een moppie mooie muziek opstaat dan kan de avond helemaal niet meer stuk. Vincent Reinders – oprichter van muziekwebsite 22tracks – weet wel welke plekken hij uitkiest voor zijn portie pils ende patat.

Waar is het koffiefeestje?

Koffie is zo’n typisch fijnproever-product. Logisch natuurlijk dat Koffiestation present is op culinaire festivals.