Moestuin aan de Amstel

Kruiden in een potje met aarde

Ze groeien overal

In de keuken (en eigenlijk in het leven) draait alles om goede ingrediënten. Maar ja, waar vind je die? Een topkok shopt vast bij een groentejuwelier. Niet per se. Volgens Peter moet je vooral langsgaan bij je lokale moestuin...

“De mooiste groenten en kruiden komen uit het wild en die groeien overal. Zolang ze maar de tijd krijgen om te groeien. Bij massaproductie wordt een ding vergeten: tijd. Want hoe sneller, hoe meer ze verkopen, maar hoe minder de smaak. We moeten juist aan het slowcooken. Dus laat je niet gek maken door mooie marketingpraatjes van etenswaarproducenten. Begin gewoon thuis met wat kruiden in een potje met aarde. Dan heb je voor je het weet een mooie smaak uit je eigen keuken. Of haal ze bij een kruidentuin in de buurt. Ik ga zelf graag naar Moestuin aan de Amstel.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Disco Boodschappen!

Blok vrijdagavond 10 april in je agenda, want dan is Disco Boodschappen bij de Dirk van den Broek op het Marie Heinekenplein in Amsterdam.

De leukste dag van Willemijn

Een van de leukste vragen die we aan Leuke Mensen stellen is: wat doe jij als je alle tijd en geld van de wereld zou hebben? Willemijn weet precies wat ze wil: wandelen op het strand en genieten van heerlijk eten.

Bloeien en groeien in de hortus botanicus

De grootsheid van de natuur in het klein: dat ontdek je in de Hortus Botanicus in Amsterdam.

Italiaanse sferen

Iedereen denkt wel eens met heimwee terug naar een plek waar het ooit heel fijn was. Zo denkt Bas vaak terug aan een restaurantje in Italië, waar de sfeer écht authentiek is.