Affichemuseum in Hoorn

Alles over affiches

Kunst van de straat

In hartje centrum van Hoorn vind je het Nederlands Affichemuseum. Dit museum toont de schoonheid van ‘de kunst van de straat’ en showt je talrijke kekke affiches. Ieder affiche vertelt in één oogopslag een verhaal. Het museum is gevestigd in een stijlvol 18e-eeuws Waterschapspand. Affiches laten bij uitstek de ontwikkeling van onze cultuurhistorie zien. In een oogopslag zie je de geest en stijl van een bepaalde periode. Het museum organiseert een paar tentoonstellingen per jaar.

Kenniscentrum op affichegebied

Het Affichemuseum beschikt ook over een bibliotheek met een collectie van ruim duizend boeken en bladen over affiches. Daarmee is het Affichemuseum het kenniscentrum bij uitstek op affichegebied in Nederland. Ook is er een museumwinkel, waar onder meer boeken, kaarten en affiches (zowel originelen als reproducties) te koop zijn. Op naar Hoorn!

Waar?
Affichemuseum Hoorn
Grote Oost 2-4
1621 BW Hoorn 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Some Kind of Monster

Ben je een bandje, was je graag een bandje geweest of intrigeren bandjes je eenvoudigweg buitengewoon, dan is Some Kind of Monster een must see. Een snoeieerlijk kijkje in het leven van de ultieme rockband, op bezoek bij... de therapeut.

Dineren volgens ’t boekje

Een boek kan je op vele manieren inspireren, dus ook op culinair gebied. Chantal Hintze lust in ieder geval wel pap van boeken en kwam met The Bookish Banquet: een literaire eetclub. 

Hotel Not Hotel

Vrij diep in Amsterdam-West verscholen is weer een nieuw pareltje in de hotelscene opgedoken: Hotel Not Hotel.

De kracht van stoom

Hoe werkt een stoommachine? En waar werden ze vroeger voor gebruikt? Je kunt met het hele gezin het antwoord vinden bij het Stoommachine Museum in Medemblik.