Café Hammingh

Het leukste en meest authentieke café van Groningen

Ouderwets borrelen

Het leukste en meest authentieke café van de provincie Groningen is toch wel café Hammingh. Het café is gelegen aan het Reitdiep, van oudsher de vaarverbinding tussen de stad Groningen en Zoutkamp. Egbert Hammingh senior liet het pand in 1876 bouwen. Ruim honderd jaar, tot 1982, werd het café door drie generaties van de familie Hammingh gerund. Sinds de bouw van café Hammingh in 1876 is er binnen eigenlijk maar weinig veranderd… Ga zitten in de gelagkamer op de oude thonetstoelen en je waant je honderd jaar terug in de tijd. De vloeren en de balken zijn gemaakt van gesloopte schepen en maken er een echt huiskamercafé van. Een sfeer die in het hele gebouw terug te vinden is. Ideale locatie voor een natje en droogje!

Waar?
Café Hammingh Garnwerd
Hunzeweg 32
9893 PC Garnwerd 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Leuke app: Simfuny

Je woont in Amsterdam en weet heus wel where the party’s at. Maar soms mis je toch dingen die je niet had willen missen en overvalt een blinde paniek je. 

Haal je zeefdrukdiploma

Je ziet ’t overal: katoenen tasjes, T-shirts en posters met zeefdrukprint. Hoe gaaf zou ’t zijn als je dat ook zelf kunt doen? Met je eigen ontwerp, helemaal naar jouw smaak. Bij Kapitaal in Utrecht kun je ’t leren. 

Koffieleuten voor gevorderden

Wist je dat koffie een lichte smaak van jasmijn, salmiak en zwarte bessen in zich kan hebben? Douwe en Emiel van Koffiestation wel. Deze koffiemannen gaan steevast voor het perfecte kopje koffie. En dat maken ze zelf óf dat drinken ze bij deze koffiezaakjes in Groningen.

Magneet Festival

Als íemand het nachtleven in Nederland op haar duimpje kent, dan is het DJ Isis wel. Dus als je dan benieuwd bent naar een tof, spannend nieuw initiatief, dan kun je dat het beste aan deze voormalige nachtburgemeester vragen. Toch, Isis?