Café Hammingh

Het leukste en meest authentieke café van Groningen

Ouderwets borrelen

Het leukste en meest authentieke café van de provincie Groningen is toch wel café Hammingh. Het café is gelegen aan het Reitdiep, van oudsher de vaarverbinding tussen de stad Groningen en Zoutkamp. Egbert Hammingh senior liet het pand in 1876 bouwen. Ruim honderd jaar, tot 1982, werd het café door drie generaties van de familie Hammingh gerund. Sinds de bouw van café Hammingh in 1876 is er binnen eigenlijk maar weinig veranderd… Ga zitten in de gelagkamer op de oude thonetstoelen en je waant je honderd jaar terug in de tijd. De vloeren en de balken zijn gemaakt van gesloopte schepen en maken er een echt huiskamercafé van. Een sfeer die in het hele gebouw terug te vinden is. Ideale locatie voor een natje en droogje!

Waar?
Café Hammingh Garnwerd
Hunzeweg 32
9893 PC Garnwerd 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Studio K

Bij Studio K kun je zo’n beetje alles doen. Een voorstelling bekijken in de theaterzaal, een filmpje pakken in de arthouse-bioscoop, een drankje drinken op het terras of lekker lunchen in het restaurant.

Klassiekertje

Kijk. André Hazes is toch wel een beetje de koning van het levenslied. Hij zat naast een lege kruk, was een beetje verliefd, had iemand die in hem geloofde, leefde zijn eigen leven (wat bloed, zweet en tranen kostte) en vliegerde tussendoor een beetje brieven naar zijn moeder.

Ondernemen doe je zo

Een bedrijf beginnen is net zo makkelijk als het in elkaar zetten van de gemiddelde Billykast van IKEA. Je kan dan wel alle benodigdheden hebben, maar soms moet je creatief zijn om het voor elkaar te krijgen. Vertel eens Caroline, wat was jouw geheim?

Galerie xs in Delft

Als je in Delft bent, kun je dit ieniemienie-galerietje zomaar over het hoofd zien. Zonde! Want dit project van kunstenaar Margo Weijer mag je eigenlijk niet missen