Knutseltips voor kleintjes

Vi va verven

Met je vingers

We weten niet of Van Gogh vroeger ook al gestimuleerd werd om veel te tekenen, maar we weten wél dat kindertekeningen gewoon de allerbeste kunst voor aan de muur vormen. Hoe je die kunstzinnigheid aanwakkert?

“Mijn kleine meid is pas tweeënhalf jaar oud, dus echt knutselen zit er nog niet in. Wel vindt ze het reuze interessant om mij bezig te zien achter de naaimachine en heeft ze een prima neus voor leuke prints en mooie stoffen! Ik laat haar vaak alles voelen, zodat ze zich een voorstelling kan maken.”

Eigen stijl

“Feline is dol op tekenen en verven. In huis hangen dan ook verschillende waterverf/potlood creaties van haar. Ik hoop dat ze ook op latere leeftijd nog enthousiast is om zelf dingen te maken. Dat ze haar eigen stijl kan creeeren en maken omdat ze overweg kan met de naaimachine. Mocht ze dat ontwikkelen, dan heeft ze het in ieder geval van niemand vreemd!”

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Op excursie naar Rottumeroog

Hoe vaak betreed je tegenwoordig nog een terrein dat volledig onbewoond is? Toch is er een plek in ons kleine en volgepakte land waar niemand vertoeft, namelijk het waddeneiland Rottumeroog. 

Van LACK tot BILLY

Als wij zeggen BILLY, denk je dan aan een stoel of een boekenkast? En weet jij feilloos wat een PAX is? Dan is IKEA MATCHA app echt iets voor jou. Want laten we wel wezen, van IKEA houden we allemaal wel een piepklein beetje.

Thuis spelletjes spelen

Voor vertier hoeft Leuk Mens Jeroen heus het huis niet uit. Hij heeft genoeg fantasie om het ook binnen gezellig te maken met zijn kids! Restaurantje spelen bijvoorbeeld.

Machiavelli

Moorden en stelen, het mag allemaal als je dit spel speelt. Gebruik bluf en tactiek en bouw zo snel mogelijk acht gebouwen.