Het basisboek voor in de keuken

Food - Groot ingrediëntenboek

We weten niet meer wat de oorsprong is

Voor iedereen die kookboekangst heeft een gouden tip van Peter, waarmee je straks de lekkerste gerechten op tafel tovert. Maar je moet er wel wat voor over hebben...

“Begin bij het begin en zorg dat je een goed boek over ingrediënten in huis hebt. Food - Groot ingrediëntenboek bijvoorbeeld. Je kunt niet uit mooie kookboeken koken als je niet begrijpt waar je mee werkt. Het verbaast me dat we steeds minder weten over wat bijvoorbeeld de oorsprong is van een stuk vlees. Ik heb zo’n boek niet meer nodig, maar vind het wel leuk om af en toe de Latijnse namen van de twaalf soorten mie op te zoeken, haha.” 

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Foodtube: culinair Youtube

Wat zijn Maartens favoriete culinaire filmpjes? En welke wijntips deelt hij zelf? Je leest het hier...

StoryTiles

StoryTiles zijn miniatuur verhalen gemaakt op Hollandse Witjes (een hele simpele, witte vierkante tegel).

Afkicken van werk

Nathalie is een béétje een workaholic. En gelukkig maar, anders was Map of Joy vast veel minder leuk. Ik kan me serieus niet herinneren hoe het is om een echt vrije dag te hebben. Wat ik ook doe, waar ik ook ben, wie ik ook spreek, ik ben altijd bezig met mijn werk. Of ik er iets mee kan voor mijn site. Gelukkig voelt het helemaal niet als werk en zou ik het niet anders willen.

Het ultieme wijnglas

Een smakelijke bel Bordeaux of Beaujolais giet je natuurlijk niet hap slik in een Duralexje naar binnen. Dat vraagt om meer. Meer glans als het even kan. Harold blijkt een heuse kristalkenner en vertelt wat je moet hebben...