Verboden voor misbaksels

Mooi eten is lekkerder

Op een presenteerblaadje

Eten doe je met je ogen. Hoe je jouw culinaire uitspattingen extra mooi maakt? Saakje weet raad!

“Ik denk toch dat ik ga voor de Moscovische tulband. Het is echt een mooie cake. Je kunt deze volop versieren, zonder allerlei onnatuurlijk fratsen toe te voegen. Ik ga qua eten ook echt wel voor het uiterlijk. Ik hou wel het meeste van puur eten. Het liefst wil ik zien wat erin zit of waarvan het gemaakt is.”

Pimp je eten

“Voorbereiding is echt het halve werk bij koken. Het maakt echt een groot verschil als je je groenten netjes snijdt en op dezelfde manier. Eten smaakt stiekem beter als je het mooi presenteert. En eten wordt leuker als je mooi servies, oud bestek, grappige opscheppers en snuisterijen of mooie taartplateaus verzamelt. Dan ziet je baksel er ook vaak direct fraaier uit, dan wanneer je het presenteert op een wit bord van een winkelketen. Ik ben ook fan van zoveel mogelijk servies gebruiken. Dus sausjes in verschillende schaaltjes en mooie stoffen servetten.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Snorren kijken

De snor. Salvador Dalí, Borat, Freddy Mercury en Yosemite Sam zouden niets zijn zonder dit groepje haren op hun bovenlip. Best een boeiend onderwerp om je eens in te verdiepen dus, die snor. Maar dan wel op een leuke manier. Deze drie manieren bijvoorbeeld. 

Frutselen en knutselen

Het regent en je zit verlegen om een originele knutseltip. Zoek niet langer, want Maud heeft een paar leuke in de aanbieding!

Workshop Lomography

Instagrammetje hier, filtertje daar: we doen allemaal hard ons best om digitale foto’s een ouderwets tintje mee te geven.

Voorlezen op afstand

Voorlezen is een knusse bezigheid, maar helaas ook een bezigheid die veel kinderen moeten missen. Voor bijvoorbeeld gescheiden ouders, uitgezonden militairen of geëmigreerde grootouders is het niet altijd mogelijk om hun kind een verhaaltje voor te lezen voor het slapen gaan.