Ultieme budgetrecepten

Koken voor niks

Soep of toch een bakkie pasta

Besparen op eten was nog nooit zo leuk! En lekker. Als ex-student kent Leonie de geheimen van het budgetkoken. Lees en kokkerel.

“Aan het einde van de maand, als iedereen snakt naar salaris of stufi, dan wil het weleens voorkomen dat ik echt heel bewust ga budgetkoken. Vaak maak ik dan een vegetarische maaltijd, omdat het weglaten van vlees of vis al enorm scheelt.

Soepie?

“Een soepje, zoals courgettesoep, is dan een prima budgetmaaltijd. Hiervoor heb je alleen een courgette (ongeveer 75ct van de markt), een ui, een teen knoflook en een bouillonblokje nodig. Meestal heb je die basics wel in huis. En als je dat saai vindt, alleen zo'n soepje, dan kun je met bladerdeeg en strooikaas, er heerlijke kaassoepstengels bij maken. Een prima budgetmaaltijd!”

Spaghetti

“Ook ben ik fan van spaghetti als ik niet meer zoveel te besteden heb. Bijvoorbeeld met tomaten (eventueel met olijfolie en knoflook uit de oven, 10 minuutjes) en pesto.”

Noedels

“Ook noedels zijn handig als budgetmogelijkheid. Bijvoorbeeld met paprika en prei gebakken in wokolie. Dan heeft het al de lekkere smaak van de olie en hoef je er niet per se een sausje door te doen. Ook lekker met een roerei erdoor, als een soort vleesvervanger. Genoeg goedkope mogelijkheden dus als je het mij vraagt!

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De foutste kersttruien

Hoera, kerst! Tijd om die lilleke kersttrui weer uit de mottenballen te toveren.

Eten tussen de kippen

Op buitengoed De Uylenburg waan je je ’s zomers praktisch op het Franse platteland. Helemaal als je aanschuift aan de gezellige bistrotafeltjes van Café du Midi in Delfgauw (in de buurt van Delft).

Puha’s Shop Route

Winkelen in Utrecht. Wij zeggen: perfecte tijdsbesteding. Ons devies? Zoek naar kleine winkeltjes vol lieve spullen en met eigenaren achter de toonbank die hart voor de zaak hebben.

Kook in een pan van gietijzer

Zelfs de meest hightech teflonlaag garandeert niet dat een gerecht niet aanbrandt. Sterker nog, volgens Peter gaat er niets boven een ouderwetse gietijzeren pan.