Ultieme budgetrecepten

Koken voor niks

Soep of toch een bakkie pasta

Besparen op eten was nog nooit zo leuk! En lekker. Als ex-student kent Leonie de geheimen van het budgetkoken. Lees en kokkerel.

“Aan het einde van de maand, als iedereen snakt naar salaris of stufi, dan wil het weleens voorkomen dat ik echt heel bewust ga budgetkoken. Vaak maak ik dan een vegetarische maaltijd, omdat het weglaten van vlees of vis al enorm scheelt.

Soepie?

“Een soepje, zoals courgettesoep, is dan een prima budgetmaaltijd. Hiervoor heb je alleen een courgette (ongeveer 75ct van de markt), een ui, een teen knoflook en een bouillonblokje nodig. Meestal heb je die basics wel in huis. En als je dat saai vindt, alleen zo'n soepje, dan kun je met bladerdeeg en strooikaas, er heerlijke kaassoepstengels bij maken. Een prima budgetmaaltijd!”

Spaghetti

“Ook ben ik fan van spaghetti als ik niet meer zoveel te besteden heb. Bijvoorbeeld met tomaten (eventueel met olijfolie en knoflook uit de oven, 10 minuutjes) en pesto.”

Noedels

“Ook noedels zijn handig als budgetmogelijkheid. Bijvoorbeeld met paprika en prei gebakken in wokolie. Dan heeft het al de lekkere smaak van de olie en hoef je er niet per se een sausje door te doen. Ook lekker met een roerei erdoor, als een soort vleesvervanger. Genoeg goedkope mogelijkheden dus als je het mij vraagt!

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De lekkerste burgers van Amsterdam

Burgermeester serveert volgens velen de lekkerste en meest sappige burgers van Amsterdam. En dat kan ook bijna niet anders. Het brood en de sauzen worden namelijk dagelijks vers en naar eigen recept gemaakt en ook het vlees is fair.

Samen in je eentje

Soms moet je werk in je eentje doen. Bijvoorbeeld als je freelancer bent, of als je je scriptie schrijft. En dan heb je niet altijd zin om thuis tussen de troep te zitten met alle afleidingen van dien (‘éven een wasje aanzetten’).

Een feestelijke taart

Voor feestelijke gelegenheden pak je groots uit in de keuken. Zo ook met Pasen natuurlijk, want na het eten van al die chocolade eitjes heb je ook wel zin in iets anders.. In deze vrolijke paastaart bijvoorbeeld!

Het geheim van de koffiebrander

Koffie groeit niet in een Nespresso-pad, nee, koffie wordt zorgvuldig gebrand en vaak nog gemelangeerd. Weten hoe jij de allerbeste koffie scoort? Emiel en Douwe weten van de hoed en van de rand (en van de koffieboon en van de koffiebrander).