De ultieme Rotterdamse fietsroute

Van Hopper via de Rotte naar Pro fietsen

Hét rondje in Rotterdam

Rotterdam laat zich steeds meer gelden als fietsminded metropool. Geloof je dat niet? Laat Vincent je overtuigen met deze geweldige adresjes voor fietsfreaks.

Pop-up Peleton
“Een beetje fietser start zijn rondje bij Hopper, de beste espressobar van Nederland nabij de Witte de With. Koffie en fietsen blijkt elke keer weer een gouden combinatie. Helemaal mooi wordt het als je aansluit bij het Pop-up peloton, een nieuw Rotterdams initiatief, waarbij een steeds groter wordende groep Rotterdamse fietsers een peloton vormt op de zondagochtend.”

De Rotte
“Hét rondje in Rotterdam rijd je rond de Rotte. Van daaruit kom je terug in Rotterdam Noord, hier zit één van de leukste fietsenmakers van de stad: Pro Fietsen. Geen haast hier en een goede kans een fietsfanaat of bekende Rotterdammer tegen het lijf te lopen. Dat maakt het een prima plek voor een praatje over frames, routes en de mooie dingen van het leven.”

Barbier Schorem
“Voor een David-Zabriskie-look ga je langs bij Schorem, barbier op de Binnenweg. En voor een goede collectie fietsboeken en - magazines kun je bij Donner in de stad en Snoek op de Meent terecht. Hou tot slot theater Walhalla op Katendrecht (bekend van de Ronde van…) goed in de gaten, want ze weten er wel raad met wielercultuur en verrassen met een mooie programmering.” 

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De allerliefste films ter wereld

Op 14 februari komen er een hoop romantische, zwijmelfilms op televisie. Je kunt natuurlijk lui die tv-knop aanzetten, de afstandsbediening erbij pakken en zappen. Maar het is natuurlijk wel Valentijnsdag, dus kijk jij alleen de allerliefste en allerbeste films ter wereld. Zonder anti-romantische reclames natuurlijk. Met de volgende vijf zit jij wel goed:

Vlieg op!

De vliegers zitten steeds professioneler en uitgebreider in elkaar en pakken zelfs zoveel wind dat je af en toe een beetje mee kan vliegen.

Een duurzaam leven

Met een voorliefde voor vintage meubels laat Julien zien dat hij niet bang is voor hergebruik. Dat is niet alleen duurzaam, maar nog veel meer. Tijd om je leven te beteren? Julien laat je zien hoe:

De meest indrukwekkende boeken ooit

In de trein, in bed, op het strand of op een kleedje in het park: lezen kan altijd en overal en is – op voorwaarde dat je een puik boek te pakken hebt – een van de fijnste dingen om te doen. Welke exemplaren hebben veel indruk op Maurice gemaakt en waarom?