De ultieme Rotterdamse fietsroute

Van Hopper via de Rotte naar Pro fietsen

Hét rondje in Rotterdam

Rotterdam laat zich steeds meer gelden als fietsminded metropool. Geloof je dat niet? Laat Vincent je overtuigen met deze geweldige adresjes voor fietsfreaks.

Pop-up Peleton
“Een beetje fietser start zijn rondje bij Hopper, de beste espressobar van Nederland nabij de Witte de With. Koffie en fietsen blijkt elke keer weer een gouden combinatie. Helemaal mooi wordt het als je aansluit bij het Pop-up peloton, een nieuw Rotterdams initiatief, waarbij een steeds groter wordende groep Rotterdamse fietsers een peloton vormt op de zondagochtend.”

De Rotte
“Hét rondje in Rotterdam rijd je rond de Rotte. Van daaruit kom je terug in Rotterdam Noord, hier zit één van de leukste fietsenmakers van de stad: Pro Fietsen. Geen haast hier en een goede kans een fietsfanaat of bekende Rotterdammer tegen het lijf te lopen. Dat maakt het een prima plek voor een praatje over frames, routes en de mooie dingen van het leven.”

Barbier Schorem
“Voor een David-Zabriskie-look ga je langs bij Schorem, barbier op de Binnenweg. En voor een goede collectie fietsboeken en - magazines kun je bij Donner in de stad en Snoek op de Meent terecht. Hou tot slot theater Walhalla op Katendrecht (bekend van de Ronde van…) goed in de gaten, want ze weten er wel raad met wielercultuur en verrassen met een mooie programmering.” 

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Afkicken van werk

Nathalie is een béétje een workaholic. En gelukkig maar, anders was Map of Joy vast veel minder leuk. Ik kan me serieus niet herinneren hoe het is om een echt vrije dag te hebben. Wat ik ook doe, waar ik ook ben, wie ik ook spreek, ik ben altijd bezig met mijn werk. Of ik er iets mee kan voor mijn site. Gelukkig voelt het helemaal niet als werk en zou ik het niet anders willen.

Bubbelvoetbal

Als je zin hebt om iets ‘lekker geks’ te doen met vrienden, collega’s of familie, dan weten wij nog wel iets. Bubbelvoetbal. We hebben het zelf ook mogen meemaken en geloof ons: het is om te gieren

Is jouw kind OERRR?

Voor kinderen die wel houden van wat stampen in een plas, is er OERRR van Natuurmonumenten.

Hoe voel je je vandaag?

Soms heb je van die dagen dat je fluitend over straat loopt en soms heb je van die dagen dat je grommend over straat loopt. Met de app Mr Mood kun je dagelijks aangeven hoe je je voelt.