De ultieme Rotterdamse fietsroute

Van Hopper via de Rotte naar Pro fietsen

Hét rondje in Rotterdam

Rotterdam laat zich steeds meer gelden als fietsminded metropool. Geloof je dat niet? Laat Vincent je overtuigen met deze geweldige adresjes voor fietsfreaks.

Pop-up Peleton
“Een beetje fietser start zijn rondje bij Hopper, de beste espressobar van Nederland nabij de Witte de With. Koffie en fietsen blijkt elke keer weer een gouden combinatie. Helemaal mooi wordt het als je aansluit bij het Pop-up peloton, een nieuw Rotterdams initiatief, waarbij een steeds groter wordende groep Rotterdamse fietsers een peloton vormt op de zondagochtend.”

De Rotte
“Hét rondje in Rotterdam rijd je rond de Rotte. Van daaruit kom je terug in Rotterdam Noord, hier zit één van de leukste fietsenmakers van de stad: Pro Fietsen. Geen haast hier en een goede kans een fietsfanaat of bekende Rotterdammer tegen het lijf te lopen. Dat maakt het een prima plek voor een praatje over frames, routes en de mooie dingen van het leven.”

Barbier Schorem
“Voor een David-Zabriskie-look ga je langs bij Schorem, barbier op de Binnenweg. En voor een goede collectie fietsboeken en - magazines kun je bij Donner in de stad en Snoek op de Meent terecht. Hou tot slot theater Walhalla op Katendrecht (bekend van de Ronde van…) goed in de gaten, want ze weten er wel raad met wielercultuur en verrassen met een mooie programmering.” 

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Adopteer een kip

Met Pasen worden er een heleboel eieren gegeten. Chocolade eitjes, gekleurde eitjes en gewone eitjes.

Krijg je kindje aan het water

De supermarkt loopt over van de knalzoete sapjes in knalroze pakjes en de televisie zendt overwegend kekke cola-commercials uit. En da’s best lekker soms, cola, maar niet altijd heel gezond. Bovendien is een glaasje water veel liever voor het milieu. Hoe krijg je als ouder je kindje aan het water? Tetsuro geeft raad.

Restaurant Day: open je eigen pop-up restaurant

Uitgegeten bij de restaurants in jouw buurt? Doe mee met Restaurant Day en open voor 1 dag je eigen restaurant.

Daklozen-praat

Behalve dat je ze misschien af en toe wat geld geeft, kom je waarschijnlijk weinig in aanraking met daklozen. Misschien ben je wel nieuwsgierig naar hun levensverhaal?