Kijkduin in Den Haag

Op je dooie gemakkie naar de hemel staren

Kunstmatige natuur

In de duinen van Den Haag tref je een bijzonder kunstwerk aan. De Amerikaanse kunstenaar James Turrell heeft er namelijk een soort kunstmatige krater aangelegd van waaruit de bezoeker lekker naar de lucht kan staren. De kom heeft de vorm van een ellips van dertig meter breed en veertig meter lang. Het omliggende duin van vijf meter hoog is met gras ingezaaid. Via een betonnen doorgang betreedt de bezoeker de kunstmatige krater. In het midden staat een monumentale bank, waarop je lekker laid back achterover kunt liggen. in de duinkom lijkt het lichtruim zich te krommen en vormt de hemel een gewelf, waar je eindeloos naar kunt koekeloeren. Op een duintop even verderop staat eenzelfde bank. Vanaf de duintop heb je een fantastisch panoramisch uitzicht. Gaat dat zien en vooral ervaren!

Waar?
James Turrell - Hemels Gewelf
Machiel Vrijenhoeklaan 175
Kijkduin 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Stuntrijden voor 1 dag

In actiefilms zie je om de haverklap stoere waaghalspraktijken in en met auto’s. Wil je dat zelf ook een keer meemaken? Word dan stuntrijder voor 1 dag!

Cavia's knuffelen (of geiten)

Ga naar de kinderboerderij en geef de geitjes, cavia's en konijnen al je liefde.

Vakantietips van Marlous

We vroegen Marlous wat haar favoriete vakantieplekjes zijn. En wat blijkt: ze houdt er erg van om buiten zijn en te genieten van de natuur! Het strand of de jungle… het maakt allemaal niet uit.

Slapen in een atelier of studio

Hotel Rotterdam is gek genoeg geen hotel, maar het draait wel om overnachtingen.