Kijkduin in Den Haag

Op je dooie gemakkie naar de hemel staren

Kunstmatige natuur

In de duinen van Den Haag tref je een bijzonder kunstwerk aan. De Amerikaanse kunstenaar James Turrell heeft er namelijk een soort kunstmatige krater aangelegd van waaruit de bezoeker lekker naar de lucht kan staren. De kom heeft de vorm van een ellips van dertig meter breed en veertig meter lang. Het omliggende duin van vijf meter hoog is met gras ingezaaid. Via een betonnen doorgang betreedt de bezoeker de kunstmatige krater. In het midden staat een monumentale bank, waarop je lekker laid back achterover kunt liggen. in de duinkom lijkt het lichtruim zich te krommen en vormt de hemel een gewelf, waar je eindeloos naar kunt koekeloeren. Op een duintop even verderop staat eenzelfde bank. Vanaf de duintop heb je een fantastisch panoramisch uitzicht. Gaat dat zien en vooral ervaren!

Waar?
James Turrell - Hemels Gewelf
Machiel Vrijenhoeklaan 175
Kijkduin 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Duurzaam? Makkie!

We willen allemaal wel groen doen en lief zijn voor het milieu. Maar het moet allemaal wel leuk blijven.

Basisuitrusting voor avonturiers

Bijzondere vakantie adresjes midden in de natuur, vergeet je Leatherman-tool niet..

De mooiste hardlooproute van Amsterdam

Net als Ridiculously photogenic guy vindt Geraldine hardlopen peanuts. Ze heeft dan ook genoeg aandacht voor haar omgeving tijdens het rennen. Voor Leukedingendoen tipt ze haar favoriete parcours in Amsterdam.

Scheuren in een buggy

Ready for some action? Trommel wat vrienden op en ga een middag scheuren in een buggy: het avontuurlijke vriendje van de quad of kart.