Kijkduin in Den Haag

Op je dooie gemakkie naar de hemel staren

Kunstmatige natuur

In de duinen van Den Haag tref je een bijzonder kunstwerk aan. De Amerikaanse kunstenaar James Turrell heeft er namelijk een soort kunstmatige krater aangelegd van waaruit de bezoeker lekker naar de lucht kan staren. De kom heeft de vorm van een ellips van dertig meter breed en veertig meter lang. Het omliggende duin van vijf meter hoog is met gras ingezaaid. Via een betonnen doorgang betreedt de bezoeker de kunstmatige krater. In het midden staat een monumentale bank, waarop je lekker laid back achterover kunt liggen. in de duinkom lijkt het lichtruim zich te krommen en vormt de hemel een gewelf, waar je eindeloos naar kunt koekeloeren. Op een duintop even verderop staat eenzelfde bank. Vanaf de duintop heb je een fantastisch panoramisch uitzicht. Gaat dat zien en vooral ervaren!

Waar?
James Turrell - Hemels Gewelf
Machiel Vrijenhoeklaan 175
Kijkduin 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Fiets door de savanne van de Veluwe

Een rondje fietsen samen met je geliefde. Dat kan in de zomer, maar ook in de winter! Extra romantisch doe je dat in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Wie weet spotten jullie tijdens het ommetje fietsen zelfs edelherten, wilde zwijnen, dassen, vossen, en/of mouflons! Dat maakt je date nog nét een stukje spannender.

Cinema Culinair

Leuk Mens Harold weet wel hoe je mensen vermaakt. Met Cinema Culinair was een avondje bioscoop namelijk nog nooit zo leuk! Hij vertelt hier waarom.

PopinnPark

Popinnpark is het enige park in Nederland waar het altijd droog is. Midden in de stad is dit ‘Binnenpark’, groen tussen het grijs zoals ze dat zelf noemen. 

Doe 't eens met een bakfiets

Picknicken zonder het gedoe van brood smeren en met iedereens wensen rekening houden. De picknickbakfiets heeft het allemaal inclusief mooie, uitgestippelde fietsroutes. Veel plezier!