Koffie kan niet zonder koekje

Om te smullen!

Inclusief recept

Een bakkie troost zonder versnapering troost natuurlijk voor geen meter. Wat is volgens de heren van Koffiestation nou de ultieme zoete side dish bij een kop koffie?

“Koffie kan niet zonder koekje. Iets met pure chocola, noten of gedroogd fruit past eigenlijk altijd erg goed. Een geweldig recept waar we regelmatig van smullen is één die we hebben overgenomen van kookkunstenares Elles Kiers. Het zijn eigenlijk simpele boterkoeken met zeer smaakvolle, veelal biologische ingrediënten. Dit is wat ze ons letterlijk heeft geschreven. (Maar pas op! Je kunt er namelijk niet vanaf blijven als het goed lukt!)”

Recept boterkoek

De volgende hoeveelheden zijn goed voor de grote bakblikken (Ikea, grootste formaat). Je moet alles goed kneden (met de hand) en in het bakblik stevig aandrukken, anders heb je kans dat het korrelig wordt. Op 165/175 graden Celsius ± 45/60 minuten in de oven (wel een kwestie van uitproberen, want dit is per oven verschillend)

Ingrediënten:
- 300 gr. bloem
- 300 gr. boter
- 300 gr. suiker
- 300 gr. noten grof of fijngemalen
- snuf zout, snuf peper

Mogelijke toevoegingen:
- handvol maanzaad
- witte chocolade stukjes (stop de witte chocolade wat dieper in de massa, verbrandt namelijk sneller, lager smeltpunt)
- donkere chocolade stukjes
- gedroogde vijgen, dadels, cranberry’s

Eindeloze variaties zijn mogelijk, lekker experimenteren dus. Ook met type bloem en suiker! Kijk bij de hoeveelheid suiker wel uit. Als je zoete dingen toevoegt, dan minder suiker gebruiken!

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Musthaves voor je voorraadkast

Een beetje kok kan niet zonder knoflook. Wat je nog meer in huis moet hebben voor instant kookactiviteit? Je leest ’t hier.

Kippig in Utrecht

Oké, op de menulijst van de snackbar staat ook weleens een verdwaalde halve kip. Maar of die kip nou écht een fijn leven heeft gehad? 

Cinema Culinair

Er wordt in films vaak zo smakelijk gegeten en gretig gedronken dat je er honger van krijgt. Gelukkig is er nu Cinema Culinair en hoef je je tijdens smakelijke scènes niet langer te troosten met een bak chips en een fles cola.

Wie kookt? Tante Bep!

Een lieve tante die voor je zorgt en altijd wat lekkers voor je heeft: zo moet je Tante Bep een beetje zien.