Koffie kan niet zonder koekje

Om te smullen!

Inclusief recept

Een bakkie troost zonder versnapering troost natuurlijk voor geen meter. Wat is volgens de heren van Koffiestation nou de ultieme zoete side dish bij een kop koffie?

“Koffie kan niet zonder koekje. Iets met pure chocola, noten of gedroogd fruit past eigenlijk altijd erg goed. Een geweldig recept waar we regelmatig van smullen is één die we hebben overgenomen van kookkunstenares Elles Kiers. Het zijn eigenlijk simpele boterkoeken met zeer smaakvolle, veelal biologische ingrediënten. Dit is wat ze ons letterlijk heeft geschreven. (Maar pas op! Je kunt er namelijk niet vanaf blijven als het goed lukt!)”

Recept boterkoek

De volgende hoeveelheden zijn goed voor de grote bakblikken (Ikea, grootste formaat). Je moet alles goed kneden (met de hand) en in het bakblik stevig aandrukken, anders heb je kans dat het korrelig wordt. Op 165/175 graden Celsius ± 45/60 minuten in de oven (wel een kwestie van uitproberen, want dit is per oven verschillend)

Ingrediënten:
- 300 gr. bloem
- 300 gr. boter
- 300 gr. suiker
- 300 gr. noten grof of fijngemalen
- snuf zout, snuf peper

Mogelijke toevoegingen:
- handvol maanzaad
- witte chocolade stukjes (stop de witte chocolade wat dieper in de massa, verbrandt namelijk sneller, lager smeltpunt)
- donkere chocolade stukjes
- gedroogde vijgen, dadels, cranberry’s

Eindeloze variaties zijn mogelijk, lekker experimenteren dus. Ook met type bloem en suiker! Kijk bij de hoeveelheid suiker wel uit. Als je zoete dingen toevoegt, dan minder suiker gebruiken!

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Kokkerellen voor zijn lief

Als Bas een romantische avond heeft met zijn vriendin Julie, weet hij precies wat hij moet doen om haar gelukkig te maken. Heerlijke mosselen en heerlijke wijn. Genieten dus. 

Foodfotografie en styling

Je kent ze wel. Die mensen die achteloos en nonchalant de mooiste foto’s op Instagram en Facebook gooien van de gerechten die ze ‘in elkaar geflanst’ hebben. Yeah right. 

Het beste geluid op vinyl

Remy Harrewijn heeft met Festina Lente Collective werk gedaan voor Kyteman, Fedde Le Grand en andere muzikanten. Welke muziek zet hij thuis graag op?

Granny's Finest

Een paar Rotterdamse ondernemers ontdekten dat de skills van oma nu goed van pas komen. Want: breien is tegenwoordig weer helemaal oké