Koffie kan niet zonder koekje

Om te smullen!

Inclusief recept

Een bakkie troost zonder versnapering troost natuurlijk voor geen meter. Wat is volgens de heren van Koffiestation nou de ultieme zoete side dish bij een kop koffie?

“Koffie kan niet zonder koekje. Iets met pure chocola, noten of gedroogd fruit past eigenlijk altijd erg goed. Een geweldig recept waar we regelmatig van smullen is één die we hebben overgenomen van kookkunstenares Elles Kiers. Het zijn eigenlijk simpele boterkoeken met zeer smaakvolle, veelal biologische ingrediënten. Dit is wat ze ons letterlijk heeft geschreven. (Maar pas op! Je kunt er namelijk niet vanaf blijven als het goed lukt!)”

Recept boterkoek

De volgende hoeveelheden zijn goed voor de grote bakblikken (Ikea, grootste formaat). Je moet alles goed kneden (met de hand) en in het bakblik stevig aandrukken, anders heb je kans dat het korrelig wordt. Op 165/175 graden Celsius ± 45/60 minuten in de oven (wel een kwestie van uitproberen, want dit is per oven verschillend)

Ingrediënten:
- 300 gr. bloem
- 300 gr. boter
- 300 gr. suiker
- 300 gr. noten grof of fijngemalen
- snuf zout, snuf peper

Mogelijke toevoegingen:
- handvol maanzaad
- witte chocolade stukjes (stop de witte chocolade wat dieper in de massa, verbrandt namelijk sneller, lager smeltpunt)
- donkere chocolade stukjes
- gedroogde vijgen, dadels, cranberry’s

Eindeloze variaties zijn mogelijk, lekker experimenteren dus. Ook met type bloem en suiker! Kijk bij de hoeveelheid suiker wel uit. Als je zoete dingen toevoegt, dan minder suiker gebruiken!

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Cavia's knuffelen (of geiten)

Ga naar de kinderboerderij en geef de geitjes, cavia's en konijnen al je liefde.

De perfecte selfie

Romantische avond in Harderwijk

Kelly is foodblogger en eigenaar van GoodFoodLove. Dat Kelly van lekker eten houd is dus geen nieuws.

Eten op Vuurtoreneiland

In de zomer staat tout Amsterdam te watertanden om Vuurtoreneiland op te mogen. Want dit exclusieve plekje in de natuur is alleen dan geopend voor overheerlijke diners en lunches met producten die vers van ’t land komen.