Potloodjes planten

Potloodjes besproeien

Groeiend schrijfgerei

Het woord pot ligt al in het woord potlood besloten, dus waarom zou je ‘m dan ook niet gewoon in een potje stoppen? Amerikaanse ontwerpers bedachten een ludieke oplossing waarmee het potloodstompje nieuw leven ingeblazen kan worden: ze maakten een potlood waarvan de achterkant vol zit met plantenzaadjes. De buitenkant van het speciale stompje is waterdoorlatend. Daardoor kun je het restje potlood in een bloempot met aarde planten. Als je het stompje genoeg water geeft, komt er na een paar weken een plantje uit gegroeid. Daar hangen geen potloden aan natuurlijk, want die worden in een fabriek gemaakt. Maar je kunt het potlood wel met verschillende kruidenzaadjes bestellen. Als de kruiden in bloei staan, kun je ze plukken en over je etenstrooien. Tenminste, als de plantjes niet vroegtijdig het (pot)loodje leggen…

Zo'n potlood hebben?
De Sprout bestel je hier.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Eten in de lichttoren van Eindhoven

Eindhoven staat ook wel bekend als de lichtstad van Nederland. Wat is er dan leuker om aan tafel te gaan op de meest lichtgevende plek van deze Brabantse stad? 

De leukste cafes aan de haven

Daar in dat kleine café aan de haven, daar zijn de mensen gelijk en tevree. Daar telt je geld, of wie je bent, niet meer mee

Organiseer een food fight

Een food fight lijkt in eerste instantie niet het soort evenement dat je zomaar even organiseert, maar het is misschien wel makkelijker dan je denkt. Hier is een beknopt plan. 

Klooien met stokjes en modder

In het Amsterdamse Westerpark zit natuurspeeltuin het Woeste Westen verstopt. Hier vind je geen felgekleurde wipkippen en glijbanen, maar kunnen je kinderen ongeremd scharrelen in de natuur.