Potloodjes planten

Potloodjes besproeien

Groeiend schrijfgerei

Het woord pot ligt al in het woord potlood besloten, dus waarom zou je ‘m dan ook niet gewoon in een potje stoppen? Amerikaanse ontwerpers bedachten een ludieke oplossing waarmee het potloodstompje nieuw leven ingeblazen kan worden: ze maakten een potlood waarvan de achterkant vol zit met plantenzaadjes. De buitenkant van het speciale stompje is waterdoorlatend. Daardoor kun je het restje potlood in een bloempot met aarde planten. Als je het stompje genoeg water geeft, komt er na een paar weken een plantje uit gegroeid. Daar hangen geen potloden aan natuurlijk, want die worden in een fabriek gemaakt. Maar je kunt het potlood wel met verschillende kruidenzaadjes bestellen. Als de kruiden in bloei staan, kun je ze plukken en over je etenstrooien. Tenminste, als de plantjes niet vroegtijdig het (pot)loodje leggen…

Zo'n potlood hebben?
De Sprout bestel je hier.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De Leukste kerst van Esmay

“Al vanaf dat ik een klein meisje ben vieren we kerst samen met ooms, tantes, neefjes, nichtjes en mijn grootouders."

Cinema Culinair

Er wordt in films vaak zo smakelijk gegeten en gretig gedronken dat je er honger van krijgt. Gelukkig is er nu Cinema Culinair en hoef je je tijdens smakelijke scènes niet langer te troosten met een bak chips en een fles cola.

Speel met je eten!

Een paar aardappelen, hoopje groente en een stuk vlees op je bord is niet bepaald sexy. 

Bijzondere muziekblogs

Hoe je tussen de bomen het bos nog kunt zien in de wereld van muziekblogs is soms best lastig. Marcel is streng en deelt alleen de blogs als ze niet alleen over muziek gaan. Hier de blogs die je volgens Marcel echt in de gaten moet houden.. Muziekblogs: ze zijn er in groten getale en ze zijn lang niet allemaal even boeiend. Marcel is daarom streng maar rechtvaardig in zijn selectie van favorieten: als ze niet over muziek gaan en wel over plastic David Bowie-poppen, dan zijn ze door.