Wild, wild Achterhoek

Cactussen in alle soorten en maten

Zinnenprikkelende ervaring!

Hold your horse, cowboy! Op zoek naar uniek stukje woestijn in Nederland én een zinnenprikkelende ervaring? Ga dan eens naar de wild wild Achterhoek. In de CactusOase te Ruurlo kun je namelijk ronddwalen over een zandvlakte van maar liefst 6000 m2 met duizenden cactussen in alle soorten maten, vormen en kleuren. Een stortvloed aan cactussen dus!

Anny Cactus

Deze plek wordt gerund door Anny en Bert. Sinds 1979 kweken zij de stekelige plantjes al. Behalve vele cactussen vind je in de CactusOase ook talloze andere bizarre planten, een vogeltuin en een ponyweide. Ook is er een winkelruimte waar je – uiteraard - cactussen, souvenirs en diverse producten uit de streek kunt kopen. In overleg met Anny Cactus kun je verschillende arrangementen boeken, zoals een rondleiding, kinderfeestje of een workshop. Even een datumpje prikken!

Waar?
CactusOase
Jongermanssteeg 6
7261 KA Ruurlo

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De inspiratiebron van Jeroen

Jeroen schrijft kinderverhalen maar is blij dat hij zelf al uit de babyfase is. Hoe komt hij aan zijn inspiratie? Blogs volgt hij niet echt.. maar het lukt hem altijd kinderen de mooiste verhalen mee te geven. Het zou je papa maar zijn!

Goede opvoeding?

Wat zijn de ingrediënten voor een goede opvoeding? Jan Wicher weet wel wat hij zijn kinderen wil meegeven. Een beetje van jezelf en een beetje van…

De mooiste hardlooproute van Amsterdam

Net als Ridiculously photogenic guy vindt Geraldine hardlopen peanuts. Ze heeft dan ook genoeg aandacht voor haar omgeving tijdens het rennen. Voor Leukedingendoen tipt ze haar favoriete parcours in Amsterdam.

Fotoshoot met koeien

In het oost’n van het land staat zuivelboerderij Effink, a.k.a. De Twentse Boerin. Hier beleef je het ultieme dagje uit op het platteland.