Elvis Museum

Het Nederlandse Graceland

Drie vingers in de lucht voor Elvis

Ons landje is net een koning rijker. Leuk, maar laten we wel wezen. Er is maar één echte king, en dat is the one and only Elvis! John en Renée uit Culemborg dachten er net zo over en besloten een museum aan de onbetwiste rock ’n roll koning te wijden, tjokvol met spullen die ze in ruim 40 jaar hebben verzameld. Hun eigen Graceland dus!

Viva Las Vegas

Alle periodes uit het leven van Elvis zijn er terug te vinden, van zijn geboorte in Tupelo, zijn filmjaren en zijn Vegas-tijd tot de tragische 16de augustus 1977. Het Elvis Presley museum heeft een groot aantal grammofoonplaten, echte gouden platen, originele kleding, posters en originele sieraden en zijn stem schalt natuurlijk uit de boxen. Ook is er een museumshop en je ticket is inclusief een bakkie koffie of thee! Drie vingers in de lucht voor Elvis!

Waar?
Elvis Presley Museum
Irenestraat 2
4101 JV Culemborg

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Dansen vóór de zon op komt

Uitgaan van ’s avonds laat tot ’s ochtends heel vroeg is leuk hoor, maar je wordt er wel moe van.  Bij Sun-Up Club komen ze met een oplossing: dans in plaats van tot vroeg in de ochtend, vanaf vroeg in de ochtend! 

Het beste geluid op vinyl

Remy Harrewijn heeft met Festina Lente Collective werk gedaan voor Kyteman, Fedde Le Grand en andere muzikanten. Welke muziek zet hij thuis graag op?

TextielMuseum in Tilburg

Voor wie denkt dat een textielmuseum suf en alleen voor creabea’s is: breng eens een bezoekje aan HetTextielMuseum in Tilburg.

Muziek om op te sporten

Over het algemeen geldt sporten natuurlijk als een weldaad (ehm...) maar soms heb je nét even een klein duwtje in de rug nodig. Op die momenten kan een goed stukje muzak het grote verschil maken. Graag grove beats en geen ballads please.