Elvis Museum

Het Nederlandse Graceland

Drie vingers in de lucht voor Elvis

Ons landje is net een koning rijker. Leuk, maar laten we wel wezen. Er is maar één echte king, en dat is the one and only Elvis! John en Renée uit Culemborg dachten er net zo over en besloten een museum aan de onbetwiste rock ’n roll koning te wijden, tjokvol met spullen die ze in ruim 40 jaar hebben verzameld. Hun eigen Graceland dus!

Viva Las Vegas

Alle periodes uit het leven van Elvis zijn er terug te vinden, van zijn geboorte in Tupelo, zijn filmjaren en zijn Vegas-tijd tot de tragische 16de augustus 1977. Het Elvis Presley museum heeft een groot aantal grammofoonplaten, echte gouden platen, originele kleding, posters en originele sieraden en zijn stem schalt natuurlijk uit de boxen. Ook is er een museumshop en je ticket is inclusief een bakkie koffie of thee! Drie vingers in de lucht voor Elvis!

Waar?
Elvis Presley Museum
Irenestraat 2
4101 JV Culemborg

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Verleid door de muziek

Stiekem is Leuk mens Kim toch best wel romantisch in hart, nieren, en… hoe zit het met de oren dan? Want wat maakt jou nou echt tot over je oren aan het zwijmelen, Kim?

Houd je straattaal bij

Hoe goed zit jij in je straattaal? Zit je te klapperen met je oren als de zogenaamde ‘jongelui’ een gesprek voeren waar je stiekem bij meeluistert in de trein?

De kracht van stoom

Hoe werkt een stoommachine? En waar werden ze vroeger voor gebruikt? Je kunt met het hele gezin het antwoord vinden bij het Stoommachine Museum in Medemblik.

Klassieke klanken

Het Muzieklokaal in Utrecht is het eerste proeflokaal van Nederland waar je altijd klassieke muziek hoort. En geloof ons, da’s niet oubollig maar gewoon heel erg relaxed. Naast een menukaart heb je ook een muziekkaart. Hoor je iets wat je mooi vindt, dan helpen ze je verder; alle muziek is namelijk te koop. Op donderdagavond en zondagmiddag zijn er live optredens.