MOTI spreekt tot de verbeelding

Museum of the image

Lust voor het oog

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dit is zeker van toepassing op het MOTI-museum in Breda: hét museum voor beeldcultuur. Hier vind je alles over de geschiedenis en betekenis van beeldcultuur.

Beelden

Iedereen communiceert met beelden. Beelden roepen emoties op. Beeld is doorslaggevend in belangrijke kwesties. Beelden maken complexe situaties toegankelijk. Dankzij de explosieve groei van media werd de rol van grafisch ontwerpen in de afgelopen jaren belangrijk bij de vorming van de actuele beeldcultuur op het snijvlak van design, fotografie, film, kunst, architectuur, gaming en mode.

Dit museum biedt een programma vol prikkelende tentoonstellingen, moderne collecties, actuele publicaties en evenementen Een lust voor het oog dus!

Waar?
MOTI
Boschstraat 22
4811 GH Breda

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Fiets door de savanne van de Veluwe

Een rondje fietsen samen met je geliefde. Dat kan in de zomer, maar ook in de winter! Extra romantisch doe je dat in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Wie weet spotten jullie tijdens het ommetje fietsen zelfs edelherten, wilde zwijnen, dassen, vossen, en/of mouflons! Dat maakt je date nog nét een stukje spannender.

Creatieve inspiratie op doen

Soms vind je inspiratie al bij je eigen voordeur - bijvoorbeeld als een lieveheersbeestje de lente aankondigt op je deurmat - en soms moet je er wat harder naar zoeken. Lisa tipt een hoop craft-events en een reeks magazines waarin zij graag naar moois snuffelt.

Ga op zoek naar een hobby

Neen je Facebook verslaving is geen hobby. Misschien is bloggen een beter idee. Of een offline hobby, begin een verzameling, ga dingen maken, organiseer wat leuks. Deze tip is meer dan een tip, deze tip zou je leven kunnen veranderen. Wij van Leukedingendoen samen met Leuk Mens Alexandra willen dat iedereen gaat doen wat hij of zij leuk vindt, want dan wordt je zo fabelachtig gelukkig.

Hedendaagse kunst kijken in Tilburg

Museum De Pont is hét museum in Tilburg voor hedendaagse kunst. De prachtige ruimte waarin het museum zich bevindt, is een verbouwde wolspinnerij.