Het Schaatsmuseum

Alles over schaatsen

Ook die van Willem-Alexander

Schaatsfanaten opgelet: Het Friese Schaatsmuseum in het pittoreske Hindeloopen bevat de grootste schaatscollectie van onze aardkloot. Er is te zien hoe schaatsen en sleden gemaakt werden in de originele, kleine werkplaatsen. Alle onderdelen van de schaatssport komen in dit particuliere museum aan bod.

It giet oan!

Helaas is de Elfstedentocht een zeldzaamheid, maar in dit museum kun je fijn herinneringen ophalen aan de tijd dat ie nog wel doorging. Er is een uitgebreid overzicht van de Elfstedentocht. In een aparte afdeling heeft elke winnaar van deze Tocht der tochten zijn eigen vitrinekast. Zo zijn ook de schaatsen van Willem Alexander, die de tocht in 1986 uitreed, te zien in het museum.

Waar?
Het Eerste Friese Schaatsmuseum
Kleine Weide 1-3
8713 KZ Hindeloopen

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Tourfan van jongs af aan

Leuk Mens Vincent werd al vroeg besmet met het Tourvirus. Al van jongs af aan wilde hij geen etappe missen. Wat is je meest levendige herinnering aan de Tour?

TextielMuseum in Tilburg

Voor wie denkt dat een textielmuseum suf en alleen voor creabea’s is: breng eens een bezoekje aan HetTextielMuseum in Tilburg.

Landgoed Twente Marathon

Zin om voor iets bijzonders te trainen? Loop de Landgoed Twente Marathon. Hier gaat het niet om het winnen, maar om de ervaring tussen start en finish... 

Leuke app: Rotterdam Routes

Lopen door Rotterdam is echt heus waar superleuk. Helemaal met de app ‘Rotterdam Routes’, waar je 5 verschillende routes kunt uitkiezen. Iedere route heeft een eigen thema en een eigen audiogids, die je het verhaal van Rotjeknor haarfijn vertellen.