Het Schaatsmuseum

Alles over schaatsen

Ook die van Willem-Alexander

Schaatsfanaten opgelet: Het Friese Schaatsmuseum in het pittoreske Hindeloopen bevat de grootste schaatscollectie van onze aardkloot. Er is te zien hoe schaatsen en sleden gemaakt werden in de originele, kleine werkplaatsen. Alle onderdelen van de schaatssport komen in dit particuliere museum aan bod.

It giet oan!

Helaas is de Elfstedentocht een zeldzaamheid, maar in dit museum kun je fijn herinneringen ophalen aan de tijd dat ie nog wel doorging. Er is een uitgebreid overzicht van de Elfstedentocht. In een aparte afdeling heeft elke winnaar van deze Tocht der tochten zijn eigen vitrinekast. Zo zijn ook de schaatsen van Willem Alexander, die de tocht in 1986 uitreed, te zien in het museum.

Waar?
Het Eerste Friese Schaatsmuseum
Kleine Weide 1-3
8713 KZ Hindeloopen

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Gek op fotografie? Bezoek UNSEEN

Benieuwd naar nieuw fotografietalent? Roy weet waar je moet zijn..

Amsterdam Exchange Experience

En daarom is er de Amsterdam Exchange Experience. Enig uitje voor met je vrinden, ouders, collega’s of beleggingsclub.

Gewoon op pad

En als we dan toch de local gaan uithangen... De leukste plekjes zijn de plekjes die de standaard-toerist nog niet kent. Ook een goede manier om de lokale cultuur te leren kennen, natuurlijk. Maar hoe beland je nou off the beaten track en vind je die pareltjes?

Vliegen over Flevoland

Altijd al Flevoland vanuit de lucht willen zien? Doe ’s gek en boek een rondvlucht!