Het Schaatsmuseum

Alles over schaatsen

Ook die van Willem-Alexander

Schaatsfanaten opgelet: Het Friese Schaatsmuseum in het pittoreske Hindeloopen bevat de grootste schaatscollectie van onze aardkloot. Er is te zien hoe schaatsen en sleden gemaakt werden in de originele, kleine werkplaatsen. Alle onderdelen van de schaatssport komen in dit particuliere museum aan bod.

It giet oan!

Helaas is de Elfstedentocht een zeldzaamheid, maar in dit museum kun je fijn herinneringen ophalen aan de tijd dat ie nog wel doorging. Er is een uitgebreid overzicht van de Elfstedentocht. In een aparte afdeling heeft elke winnaar van deze Tocht der tochten zijn eigen vitrinekast. Zo zijn ook de schaatsen van Willem Alexander, die de tocht in 1986 uitreed, te zien in het museum.

Waar?
Het Eerste Friese Schaatsmuseum
Kleine Weide 1-3
8713 KZ Hindeloopen

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Bingo & borrel & boot is leuk

Aan het spelletje Bingo kleeft een vrij suf 65 plus-imago, maar de Bingoborrelboot is alles behalve gaar. Tijdens een anderhalf uur durende rondvaart door de Amsterdamse grachten, laat bingojuf Sientje de ballen rollen onder het genot van een lekkere drankjes! 

De Leukste kerst van Milan

“Foute Spotify-lijstjes opzetten en lekker met familie zijn, dat geeft mij het ultieme kerstgevoel."

Schoolplatenmuseum

Vroeger. Toen de guldens nog van hout waren en de bedden van stro. In die tijd bestonden er nog geen digitale schoolborden en ander hip lesmateriaal.

Leuke app: Rotterdam Routes

Lopen door Rotterdam is echt heus waar superleuk. Helemaal met de app ‘Rotterdam Routes’, waar je 5 verschillende routes kunt uitkiezen. Iedere route heeft een eigen thema en een eigen audiogids, die je het verhaal van Rotjeknor haarfijn vertellen.