Het Schaatsmuseum

Alles over schaatsen

Ook die van Willem-Alexander

Schaatsfanaten opgelet: Het Friese Schaatsmuseum in het pittoreske Hindeloopen bevat de grootste schaatscollectie van onze aardkloot. Er is te zien hoe schaatsen en sleden gemaakt werden in de originele, kleine werkplaatsen. Alle onderdelen van de schaatssport komen in dit particuliere museum aan bod.

It giet oan!

Helaas is de Elfstedentocht een zeldzaamheid, maar in dit museum kun je fijn herinneringen ophalen aan de tijd dat ie nog wel doorging. Er is een uitgebreid overzicht van de Elfstedentocht. In een aparte afdeling heeft elke winnaar van deze Tocht der tochten zijn eigen vitrinekast. Zo zijn ook de schaatsen van Willem Alexander, die de tocht in 1986 uitreed, te zien in het museum.

Waar?
Het Eerste Friese Schaatsmuseum
Kleine Weide 1-3
8713 KZ Hindeloopen

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Op fietsvakantie

Ga je op fietsvakantie, dan wil je natuurlijk zo min mogelijk meenemen.

Met de waterbus door Rotjeknor

Normaliter zou je een hartverzakking krijgen wanneer de stadsbus het water in plonst, maar in Rotjeknor is dat een volstrekt normale zaak. 

Op avontuur met het gezin

Het is misschien wat spannend, maar naar verre locaties op vakantie is goed voor de ervaringen van een kind volgens Regina. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de wereld te ontdekken. Hier de do's en de don'ts.

Leuk doen met pompoen

Wij helpen je het fenomeen ‘pompoen bewerken’ naar een hoger niveau te tillen.