Fietsroutes waar je geen fietsers tegenkomt

Van Oostvoorne tot de Kinderdijk

Voor tienen op de fiets

Fietsen is heerlijk, jammer alleen van die andere fietsers. Vincent tipt geweldige routes waar je praktisch geen andere slaven van de weg tegenkomt.

“Ik geniet erg van het gebied rondom Oostvoorne, Rockanje, Ouddorp en Renesse.  Bij de Kwade Hoek in de buurt is het erg mooi en vaak rustig. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het tijdstip waarop je vertrekt. Zorg dat je voor tienen op de fiets zit. Dan is zelfs een rondje Rotte of Ronde Hoep goed te doen.” 

Rondje 100+ km
“Stap in de auto en rijd ergens naar toe. Als je in een stad als Rotterdam woont heb je altijd wat aanloop voor je in de bossen of langs de kust zit (en wordt je rondje dus ook snel 100+ km). Start bijvoorbeeld vanuit Barendrecht, dan duik je zo via de Heinenoordtunnel Zeeland in. Of vanuit Albrandswaard de Kinderdijk op.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Trouwen op een schip

Hoe gaaf is het om dobberend je Ja-woord te geven? Dat kan op de Willem Barentsz, een prachtig schip met spierwitte romp en sfeervolle teakhouten interieur. Het is de perfecte locatie voor een bruiloft groot of klein, van huwelijksceremonie, diner tot trouwfeest, alles kan aan boord. 

Airbnb voor campers

Hartstikke leuk als je een camper, caravan of vouwwagen bezit, maar daar ben je natuurlijk niet 52 weken per jaar mee op pad. ‘Daar moeten we iets mee doen !’ dachten de oprichters van Camptoo en van Goboony. 

Op stap met de kindercamper

Kamperen met kleine kinderen relaxt? Mwah alleen als je houdt van een auto volgepropt met kleren, eten, tenten en slaapzakken, rijden over de Route du Soleil met ‘zijn we er al bijna?’ op repeat en de tent opzetten terwijl je kroost de boel op z’n kop zet. 

DOMunder

Onder het Utrechtse Domplein schuilt een verborgen wereld. Hier vind je schatten van wel 2000 jaar oud.