Stadsstrand in Haarlem

De Oerkap

Rommelig maar o-zo-gezellig hippiestrandje

Altijd een goed teken: John Lennon zou zich hier vermoedelijk heel erg thuis voelen. De sfeer bij stadsstrand Oerkap in Haarlem doet namelijk denken aan die goeie ouwe hippie tijd: een bonte verzameling aan stoeltjes en tafels, een grote blokhut met binnen een houtkachel voor de koude dagen, kleurige lichtjes en fijne muziek. Het stadsstrand bevindt zich midden in de stad en grenst aan het spoor, op loopafstand van het Haarlemse Station. Een beetje rommelig dus, maar o-zo-gezellig! Elke donderdag op de vroege avond treden er live bandjes op, en maandelijks wordt er een volle maan-feestje georganiseerd. De Oerkap is in 2011 verkozen tot beste stadsstrand van Nederland. Peace man!

Waar?
Stadstrand de Oerkap
Harmenjansweg 95
2031 WJ Haarlem

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Audiotour door Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord wordt vaak afgeschilderd als de ghetto van onze hoofdstad. Behoorlijk onterecht, als je het de in Amsterdam-Noord gesitueerde redactie van Leukedingendoen vraagt.

Buitenbios op zonne-energie

Solar Cinema is de eerste mobiele bioscoop op zonne-energie en brengt ongeziene films naar ongewone plekken.

Kubb

Misschien heb je ze al eens in het park gespot: mensen die met een houten stok een rijtje blokjes proberen om te gooien.

Beste plekjes voor de mooiste kiekjes

Nathalie heeft voor haar werk veel gefotografeerd. Er staan de prachtigste foto’s op haar naam. Het liefst legt ze plekjes vast waar de natuur haar gang kan gaan. In Afrika bijvoorbeeld.