Stadsstrand in Haarlem

De Oerkap

Rommelig maar o-zo-gezellig hippiestrandje

Altijd een goed teken: John Lennon zou zich hier vermoedelijk heel erg thuis voelen. De sfeer bij stadsstrand Oerkap in Haarlem doet namelijk denken aan die goeie ouwe hippie tijd: een bonte verzameling aan stoeltjes en tafels, een grote blokhut met binnen een houtkachel voor de koude dagen, kleurige lichtjes en fijne muziek. Het stadsstrand bevindt zich midden in de stad en grenst aan het spoor, op loopafstand van het Haarlemse Station. Een beetje rommelig dus, maar o-zo-gezellig! Elke donderdag op de vroege avond treden er live bandjes op, en maandelijks wordt er een volle maan-feestje georganiseerd. De Oerkap is in 2011 verkozen tot beste stadsstrand van Nederland. Peace man!

Waar?
Stadstrand de Oerkap
Harmenjansweg 95
2031 WJ Haarlem

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

The Edible Trails

Weet wat je eet is een motto dat we gewoon in 2013 achterlaten. Nu kunnen we toch wel vertrouwen op een fijn en bewust menu. Bij the Edible Trails Supper Club in ieder geval wel, want buiten dat ze heerlijke gerechten met eerlijke ingrediënten bouwen, weet je pas wat je eet als je aan tafel aanschuift.

Lost in Time

Wil je een stad een keer op een andere manier ontdekken? Speel dan Lost in Time, een interactieve, location based game voor iPad.

Scheuren op een driewieler

Ooit gedacht dat je nog eens een driewieler zou besturen?

Cocktails met Van Gogh

Vrijdagmiddagborrel, maar dan leuker én cultureler? Ga naar het Van Gogh Museum, want daar staat je een vrijdagavond bomvol muziek, vj’s, workshops, live performances, theater, rondleidingen en cocktails te wachten.