Stadsstrand in Haarlem

De Oerkap

Rommelig maar o-zo-gezellig hippiestrandje

Altijd een goed teken: John Lennon zou zich hier vermoedelijk heel erg thuis voelen. De sfeer bij stadsstrand Oerkap in Haarlem doet namelijk denken aan die goeie ouwe hippie tijd: een bonte verzameling aan stoeltjes en tafels, een grote blokhut met binnen een houtkachel voor de koude dagen, kleurige lichtjes en fijne muziek. Het stadsstrand bevindt zich midden in de stad en grenst aan het spoor, op loopafstand van het Haarlemse Station. Een beetje rommelig dus, maar o-zo-gezellig! Elke donderdag op de vroege avond treden er live bandjes op, en maandelijks wordt er een volle maan-feestje georganiseerd. De Oerkap is in 2011 verkozen tot beste stadsstrand van Nederland. Peace man!

Waar?
Stadstrand de Oerkap
Harmenjansweg 95
2031 WJ Haarlem

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De mooiste plekjes in de sneeuw

Welke plekken zijn voor deze professionele reiziger onvergetelijk gebleken en waarom?

Hapje, drankje en midgetgolf

Binnen de grenzen van Nederland weet Niels Hötte zijn perfecte dag samen te stellen.

Grappige overnachtingen

Een beetje de clown uithangen. Maar dan zonder rode neus en gigantisch grote schoenen. Maar wel met kleurtjes én gezelligheid. We hebben de grappigste overnachtingen voor je op een rijtje gezet. Van noord tot zuid, en van oost tot west. Waar slaap je als clown nou het best?

Boer voor een dag

Jij krijgt nu de kans op boerenromantiek: op de Hayema Heerd in Oldehove wordt een heuse inboeringscursus gegeven.