Stadsstrand in Haarlem

De Oerkap

Rommelig maar o-zo-gezellig hippiestrandje

Altijd een goed teken: John Lennon zou zich hier vermoedelijk heel erg thuis voelen. De sfeer bij stadsstrand Oerkap in Haarlem doet namelijk denken aan die goeie ouwe hippie tijd: een bonte verzameling aan stoeltjes en tafels, een grote blokhut met binnen een houtkachel voor de koude dagen, kleurige lichtjes en fijne muziek. Het stadsstrand bevindt zich midden in de stad en grenst aan het spoor, op loopafstand van het Haarlemse Station. Een beetje rommelig dus, maar o-zo-gezellig! Elke donderdag op de vroege avond treden er live bandjes op, en maandelijks wordt er een volle maan-feestje georganiseerd. De Oerkap is in 2011 verkozen tot beste stadsstrand van Nederland. Peace man!

Waar?
Stadstrand de Oerkap
Harmenjansweg 95
2031 WJ Haarlem

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Leuke App: Buitenmarkt

Met deze app vind je met een paar tikjes op je scherm een boer in de buurt waar je kaas, vlees, groenten et cetera kunt kopen.

Samen leuke dingen doen

Heb je zin om naar de bioscoop te gaan? Te gaan sporten? Wandelen op het strand? Maar wil er niemand met je mee? Neem dan eens een kijkje bij Go mingle. 

Bilder & De Clerq

Na een drukke werkdag nog snel naar je plaatselijke Appie om een soort van verse groenten te halen voor die pasta die je nog snel in elkaar wil flansen waarna je eindelijk om 8 uur aan tafel kunt.

CORPUS

Op reis door je lijf! CORPUS is een gebouw in de vorm van een 35 meter hoge zittende reus, die je van zijn knieën tot aan de hersenen van binnen kunt bekijken.