DIY boeket

Zelf plukken en schikken

In de zomerbloemenpluktuin

Pluk de dag, pluk een bloem! Dat is het credo van de zomerbloemenpluktuin in Nes aan de Amstel. Bloemen om je heen zover je kunt kijken, plukken zoveel je wilt en zelf het mooiste boeket maken. Dat en veel meer kan in deze Do-it-Yourself pluktuin. In de reeds 80 jaar bestaande kwekerij groeien de bloemen – waaronder een hoop niet alledaagse soorten - in een open kas waarin ooit rozen werden gekweekt. De Bloemenpluktuin is van april het gehele jaar geopend maar vanaf 30 juni tot eind september kun je er ook zelf bloemen plukken. Regelmatig worden er creatieve groenworkshops gegeven, maar je kunt er bijvoorbeeld ook pompoenen oogsten. Een high tea, bloemenbrunch, kinderfeestje behoren ook nog tot de mogelijkheden. De kleintjes onder ons kunnen op zondag en tijdens alle vakanties bovendien lekker knutselen in de tuin. Jeuken je groene vingers al? Even kijken wanneer het schikt!

Waar?
Zomerbloemenpluktuin
Amsteldijk Zuid 183b
1188 VN Nes a/d Amstel

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Pimp je lege wijnfles

Als je te lui bent om naar de glasbak te sjokken, kun je altijd nog je lege flessen upgraden. Hoe dan? Nou heel erg simpel, gewoon met touw! Een ideaal klusje voor die druilerige zondag. 

Liefs uit Utrecht

Dat Utrecht romantisch is komt misschien wel door de gracht die door de binnenstad heen kronkelt. Maar er is meer aan romantiek te vinden dan alleen de grachten... 

Eerste Nederlandse macaronwinkel

Ze bestaan niet meer alleen in Frankrijk, maar er is er nu ook één in Nederland. Hè hè, eindelijk echte macarons proeven.

Liefde voor lekkere yoghurt

Ga helemaal los in de wereld van yoghurt bij Yoghurt Barn. Van frozen yoghurt tot geitenyoghurt met de lekkerste toppings, het is loei lekker smullen geblazen!