DIY boeket

Zelf plukken en schikken

In de zomerbloemenpluktuin

Pluk de dag, pluk een bloem! Dat is het credo van de zomerbloemenpluktuin in Nes aan de Amstel. Bloemen om je heen zover je kunt kijken, plukken zoveel je wilt en zelf het mooiste boeket maken. Dat en veel meer kan in deze Do-it-Yourself pluktuin. In de reeds 80 jaar bestaande kwekerij groeien de bloemen – waaronder een hoop niet alledaagse soorten - in een open kas waarin ooit rozen werden gekweekt. De Bloemenpluktuin is van april het gehele jaar geopend maar vanaf 30 juni tot eind september kun je er ook zelf bloemen plukken. Regelmatig worden er creatieve groenworkshops gegeven, maar je kunt er bijvoorbeeld ook pompoenen oogsten. Een high tea, bloemenbrunch, kinderfeestje behoren ook nog tot de mogelijkheden. De kleintjes onder ons kunnen op zondag en tijdens alle vakanties bovendien lekker knutselen in de tuin. Jeuken je groene vingers al? Even kijken wanneer het schikt!

Waar?
Zomerbloemenpluktuin
Amsteldijk Zuid 183b
1188 VN Nes a/d Amstel

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Buurjongens in je tuin

Heb jij een tuin? Dan heb je vast ook een schutting. Maar: is dat wel een beetje een gezellige schutting?

Leren van je vrienden

Iedereen wil jong blijven voelen. Maar hoe pak je dat aan? De ultieme verjongingskuur van Marloes is een weekendje weg met vrienden… Huh? 

Doepark Nooterhof in Zwolle

Voor een lesje duurzaamheid moet je bij ecoarchitect Michael Reynolds zijn. Hij maakte in 2008 van onder andere 1000 autobanden, 6000 conservenblikjes en 7000 flessen een volledig klimaatneutraal huis. Het ‘earthship’ (het lijkt wel Star Wars) staat in Doepark Nooterhof in Zwolle.

Watersporten & relaxen

Wollebrand is nou echt wat je zegt een buitenkansje.