DIY boeket

Zelf plukken en schikken

In de zomerbloemenpluktuin

Pluk de dag, pluk een bloem! Dat is het credo van de zomerbloemenpluktuin in Nes aan de Amstel. Bloemen om je heen zover je kunt kijken, plukken zoveel je wilt en zelf het mooiste boeket maken. Dat en veel meer kan in deze Do-it-Yourself pluktuin. In de reeds 80 jaar bestaande kwekerij groeien de bloemen – waaronder een hoop niet alledaagse soorten - in een open kas waarin ooit rozen werden gekweekt. De Bloemenpluktuin is van april het gehele jaar geopend maar vanaf 30 juni tot eind september kun je er ook zelf bloemen plukken. Regelmatig worden er creatieve groenworkshops gegeven, maar je kunt er bijvoorbeeld ook pompoenen oogsten. Een high tea, bloemenbrunch, kinderfeestje behoren ook nog tot de mogelijkheden. De kleintjes onder ons kunnen op zondag en tijdens alle vakanties bovendien lekker knutselen in de tuin. Jeuken je groene vingers al? Even kijken wanneer het schikt!

Waar?
Zomerbloemenpluktuin
Amsteldijk Zuid 183b
1188 VN Nes a/d Amstel

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De vijf leukste tijdelijke ijsbanen

Eén van de leukste dingen van de winter is dat in heel veel steden tijdelijke kunstijsbanen worden neergelegd. Tel daar al die gezellige lichtjes, kerstsfeer, warme chocomel en glühwein bij op en december kan wat ons betreft niet meer stuk. Dit zijn de leukste steden om deze winter te gaan schaatsen!

Favoriete festivals

Je zou denken dat Maaike al wel druk genoeg is met haar singer-songwriter bestaan.

Top 3 ultieme kindervakanties

Dit zijn 3 geweldige kindervakantiebestemmingen. En de prijs valt ook nog eens mee. 

Fluisterboottocht door de Biesbosch

Brazilië heeft de Amazone en Nederland heeft zijn eigen jungle… namelijk de Biesbosch.