DIY boeket

Zelf plukken en schikken

In de zomerbloemenpluktuin

Pluk de dag, pluk een bloem! Dat is het credo van de zomerbloemenpluktuin in Nes aan de Amstel. Bloemen om je heen zover je kunt kijken, plukken zoveel je wilt en zelf het mooiste boeket maken. Dat en veel meer kan in deze Do-it-Yourself pluktuin. In de reeds 80 jaar bestaande kwekerij groeien de bloemen – waaronder een hoop niet alledaagse soorten - in een open kas waarin ooit rozen werden gekweekt. De Bloemenpluktuin is van april het gehele jaar geopend maar vanaf 30 juni tot eind september kun je er ook zelf bloemen plukken. Regelmatig worden er creatieve groenworkshops gegeven, maar je kunt er bijvoorbeeld ook pompoenen oogsten. Een high tea, bloemenbrunch, kinderfeestje behoren ook nog tot de mogelijkheden. De kleintjes onder ons kunnen op zondag en tijdens alle vakanties bovendien lekker knutselen in de tuin. Jeuken je groene vingers al? Even kijken wanneer het schikt!

Waar?
Zomerbloemenpluktuin
Amsteldijk Zuid 183b
1188 VN Nes a/d Amstel

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Toomler

Zin in een avondje lachen, gieren en brullen? Dan is Toomler zeker een aanrader

Rondleiding bij Tuschinski

Ooit afgevraagd wat het verhaal achter die mooie plafondschildering in Tuschinski is? En hoe het er vroeger in deze bioscoop aan toe ging? Doe eens een audiotour!

Smullen op z’n Frans

Je hebt lekker, lekker en très lekker! Die laatste is absoluut van toepassing op patisserie Petit Gâteau in Amsterdam.

Logeren tussen de bevers

Natuurvrienden opgelet! In de Biesbosch drijft een heuse ecolodge en jij kan daar slapen. Verwacht een ruimtelijke en lichte hotelkamer met eigen uitkijktoren voor extra natuurplezier.