Vier keer cultuur snuiven

De leukste musea van het noorden en oosten

Van keramiek tot moderne kunst

Rijksmuseum? Gezien. Van Gogh Museum? Check. Tijd voor wat anders! Ontdek de museumparels van het oosten en noorden des lands met deze tips van Saakje.

“Toen ik voor de eerste keer in het Groninger Museum was, jaren geleden, was ik echt onder de indruk van de bizarre architectuur. En nu er ruimtes zijn ingericht door Jaime Hayon en Studio Job lijkt me dat genoeg reden om nog een keer te gaan.”

Staren naar servies

“Als je van keramiek houdt, zou ik het Prinsessehof in Leeuwarden adviseren. Wacht wel op een grote tentoonstelling, daar zijn ze echt een kei in; bergen scherven met prachtig servies erop of de grote hoeveelheid huwelijksserviezen die ze verzameld hebben met trouwfoto!”

Kunstig Arnhem

“In Arnhem hebben we ook een mooie plek om naartoe te gaan, het MMKA (Museum voor de Moderne Kunsten Arnhem). Het is een prachtig gebouw en heeft een mooie tuin: een fijne plek om een middag door te brengen. Met kinderen zou ik naar het Openlucht Museum gaan, ook in Arnhem. Hoogtepuntenvind ik zelf Spaarstation Dingenliefde en het Depot. Kinderen vinden waarschijnlijk het snoepwinkeltje van Zus & Jet het einde.”

Waar?
Groninger Museum
Museumeiland 1
Groningen

Princessehof
Grote Kerkstraat 11
Leeuwarden


MMKA Arnhem
Utrechtseweg 87
Arnhem

Openlucht Museum
Schelmseweg 89
Arnhem

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Grappige overnachtingen

Een beetje de clown uithangen. Maar dan zonder rode neus en gigantisch grote schoenen. Maar wel met kleurtjes én gezelligheid. We hebben de grappigste overnachtingen voor je op een rijtje gezet. Van noord tot zuid, en van oost tot west. Waar slaap je als clown nou het best?

Voorlezen op afstand

Het is traditie: een verhaaltje voor het slapengaan. Maar wat als je even niet thuis bent, of als opa en oma aan de andere kant van het land een keertje willen voorlezen?

Vriendenavond

Om iets leuks te doen hoef je niet altijd de deur uit. Nodig bijvoorbeeld lekker je vrienden uit bij je thuis en verwen ze met lekker eten.

Modern Comtemporary Museum

Het MOCO museum opende in april 2016 zijn deuren voor het publiek. MOCO zorgt ervoor dat moderne en eigentijdse kunst nu door iedereen gezien kan worden. Zo vind je er bijvoorbeeld ook street art.