Vier keer cultuur snuiven

De leukste musea van het noorden en oosten

Van keramiek tot moderne kunst

Rijksmuseum? Gezien. Van Gogh Museum? Check. Tijd voor wat anders! Ontdek de museumparels van het oosten en noorden des lands met deze tips van Saakje.

“Toen ik voor de eerste keer in het Groninger Museum was, jaren geleden, was ik echt onder de indruk van de bizarre architectuur. En nu er ruimtes zijn ingericht door Jaime Hayon en Studio Job lijkt me dat genoeg reden om nog een keer te gaan.”

Staren naar servies

“Als je van keramiek houdt, zou ik het Prinsessehof in Leeuwarden adviseren. Wacht wel op een grote tentoonstelling, daar zijn ze echt een kei in; bergen scherven met prachtig servies erop of de grote hoeveelheid huwelijksserviezen die ze verzameld hebben met trouwfoto!”

Kunstig Arnhem

“In Arnhem hebben we ook een mooie plek om naartoe te gaan, het MMKA (Museum voor de Moderne Kunsten Arnhem). Het is een prachtig gebouw en heeft een mooie tuin: een fijne plek om een middag door te brengen. Met kinderen zou ik naar het Openlucht Museum gaan, ook in Arnhem. Hoogtepuntenvind ik zelf Spaarstation Dingenliefde en het Depot. Kinderen vinden waarschijnlijk het snoepwinkeltje van Zus & Jet het einde.”

Waar?
Groninger Museum
Museumeiland 1
Groningen

Princessehof
Grote Kerkstraat 11
Leeuwarden


MMKA Arnhem
Utrechtseweg 87
Arnhem

Openlucht Museum
Schelmseweg 89
Arnhem

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Adventure Indoor Golf

Bezorg je kroost en jezelf een hysterische dag en ga midgetgolfen. Een verantwoord uitje kan altijd nog volgens Debby.

Een luie picknick

Leuk en aardig, zo’n uitgebreide picknick in het zonnetje, maar het vergt toch heel wat tijd om voor te bereiden. Voor als je daar geen zin in of simpelweg geen tijd voor hebt bestaan er heel wat bedrijfjes die dat maar wàt graag voor je doen. 

Je nieuwe Lievelingscamping

Een camping als de Lievelinge in Vuren vind je nergens anders in Nederland.

Is jouw kind OERRR?

Voor kinderen die wel houden van wat stampen in een plas, is er OERRR van Natuurmonumenten.