Vier keer cultuur snuiven

De leukste musea van het noorden en oosten

Van keramiek tot moderne kunst

Rijksmuseum? Gezien. Van Gogh Museum? Check. Tijd voor wat anders! Ontdek de museumparels van het oosten en noorden des lands met deze tips van Saakje.

“Toen ik voor de eerste keer in het Groninger Museum was, jaren geleden, was ik echt onder de indruk van de bizarre architectuur. En nu er ruimtes zijn ingericht door Jaime Hayon en Studio Job lijkt me dat genoeg reden om nog een keer te gaan.”

Staren naar servies

“Als je van keramiek houdt, zou ik het Prinsessehof in Leeuwarden adviseren. Wacht wel op een grote tentoonstelling, daar zijn ze echt een kei in; bergen scherven met prachtig servies erop of de grote hoeveelheid huwelijksserviezen die ze verzameld hebben met trouwfoto!”

Kunstig Arnhem

“In Arnhem hebben we ook een mooie plek om naartoe te gaan, het MMKA (Museum voor de Moderne Kunsten Arnhem). Het is een prachtig gebouw en heeft een mooie tuin: een fijne plek om een middag door te brengen. Met kinderen zou ik naar het Openlucht Museum gaan, ook in Arnhem. Hoogtepuntenvind ik zelf Spaarstation Dingenliefde en het Depot. Kinderen vinden waarschijnlijk het snoepwinkeltje van Zus & Jet het einde.”

Waar?
Groninger Museum
Museumeiland 1
Groningen

Princessehof
Grote Kerkstraat 11
Leeuwarden


MMKA Arnhem
Utrechtseweg 87
Arnhem

Openlucht Museum
Schelmseweg 89
Arnhem

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Naar het strand in de stad

Voor een fijn dagje strand hoef je de stad tegenwoordig niet meer uit. Speciaal voor alle stadsmensen: op deze stadsstranden vind je óók zon, strand en zeeën van vertier!

Klimpark Funforest

Waar woont de Sint als hij in Nederland is?

“Mama, waar woont Sinterklaas als hij in Nederland is?” Tja, wat zeg je dan. Wij helpen je op weg.

Trouwen, trouwen,

Stel: je gaat binnenkort trouwen. Dan is het wel zo handig om een beetje inspiratie op te doen voor De Jurk, toch?