Ervaar de stad als een local

Spotted by locals

De beste tips krijg je van insiders

Voor de avonturiers onder ons: wil je een keer buiten de gebaande paden treden tijdens je stedentripje in het buitenland? Laat je dan gidsen door Spotted by Locals, Het idee achter dit sympathieke initiatief is even simpel als geniaal: ervaar een stad als een local en vermijd de afgezaagde toeristische plekjes, cafés en restaurants.

Spotted by Locals begon als een serie van blogs en heeft nu ook zijn eigen Android en iPhone-app die up-to-date wordt gehouden door lokale bloggers, verspreid over maar liefst 42 Europese steden. Deze überhandige app werkt ook offline, waardoor je altijd toegang hebt tot de ingebouwde Google Maps die alle interessante plekken toont.

Leuk weetje: het idee is bedacht door de Nederlanders Sanne en Bart van Poll. Ze willen de wereld een klein beetje beter maken, en denken hun steentje bij te dragen met deze website. Door steden te ervaren op de manier zoals de inwoners zelf dat doen, leer je veel meer over de cultuur en de gewoontes. En dat zorgt voor meer begrip voor en kennis van andere culturen. Helemaal voor niks!

Waar?
Spotted by Locals
De iPhone-app download je hier
De Android-app download je hier

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Vijf liedjes om keihard op te jenken

We hebben een treurige playlist voor je samengesteld waar je je intens alleen door gaat voelen. Dus ga er maar even lekker voor zitten en cry us a river

De vijf leukste tijdelijke ijsbanen

Eén van de leukste dingen van de winter is dat in heel veel steden tijdelijke kunstijsbanen worden neergelegd. Tel daar al die gezellige lichtjes, kerstsfeer, warme chocomel en glühwein bij op en december kan wat ons betreft niet meer stuk. Dit zijn de leukste steden om deze winter te gaan schaatsen!

We like art!

Stel je houdt van kunst, maar hebt geen zin om allerlei galerietjes af te struinen om die lege plek op je muur te vullen. En je spaarvarken omkieperen wil je liever óók niet.

Zo ga je lekker sporten

Om fit te blijven naast alle feestjes is Poopycat-CEO Thomas Vles veel aan het kickboksen. We vroegen hem wanneer hij hiermee is begonnen en wat hij uit de sport haalt. En wat zou hij ons zou aanraden…“Ik ben met kickboksen begonnen toen ik 18 was, maar ik kon toen niet het geduld opbrengen om wedstrijden te doen.