Ervaar de stad als een local

Spotted by locals

De beste tips krijg je van insiders

Voor de avonturiers onder ons: wil je een keer buiten de gebaande paden treden tijdens je stedentripje in het buitenland? Laat je dan gidsen door Spotted by Locals, Het idee achter dit sympathieke initiatief is even simpel als geniaal: ervaar een stad als een local en vermijd de afgezaagde toeristische plekjes, cafés en restaurants.

Spotted by Locals begon als een serie van blogs en heeft nu ook zijn eigen Android en iPhone-app die up-to-date wordt gehouden door lokale bloggers, verspreid over maar liefst 42 Europese steden. Deze überhandige app werkt ook offline, waardoor je altijd toegang hebt tot de ingebouwde Google Maps die alle interessante plekken toont.

Leuk weetje: het idee is bedacht door de Nederlanders Sanne en Bart van Poll. Ze willen de wereld een klein beetje beter maken, en denken hun steentje bij te dragen met deze website. Door steden te ervaren op de manier zoals de inwoners zelf dat doen, leer je veel meer over de cultuur en de gewoontes. En dat zorgt voor meer begrip voor en kennis van andere culturen. Helemaal voor niks!

Waar?
Spotted by Locals
De iPhone-app download je hier
De Android-app download je hier

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Cafés met een prima muziekbeleid

Als je dan de hele dag bezig bent met muziek luisteren, maken en beoordelen, kun je dan nog onbevangen een stukje muzak aanhoren? Mwa, niet echt. Marcel A. Wiebenga zou het geen beroepsdeformatie willen noemen, maar gevoelig voor slechte muziek is hij wel. En welke horeca bezoekt deze sensitieve muziekman dan?

Park Sonsbeek tour

Maak een sprookjesachtige wandeling met gids door één van de mooiste parken van Nederland: Park Sonsbeek.

Wandel tussen de boomtoppen

Hey, Tarzan wannabee. Bij Buitencentrum Boomkroonpad in boswachterij Gieten-Borger in Drenthe is veel te beleven.

Schiet je eigen film

Altijd al in een speelfilm willen spelen? Dit is je kans! Bij Bootje Varen Breda kun je je eigen kaskraker opnemen.