Ervaar de stad als een local

Spotted by locals

De beste tips krijg je van insiders

Voor de avonturiers onder ons: wil je een keer buiten de gebaande paden treden tijdens je stedentripje in het buitenland? Laat je dan gidsen door Spotted by Locals, Het idee achter dit sympathieke initiatief is even simpel als geniaal: ervaar een stad als een local en vermijd de afgezaagde toeristische plekjes, cafés en restaurants.

Spotted by Locals begon als een serie van blogs en heeft nu ook zijn eigen Android en iPhone-app die up-to-date wordt gehouden door lokale bloggers, verspreid over maar liefst 42 Europese steden. Deze überhandige app werkt ook offline, waardoor je altijd toegang hebt tot de ingebouwde Google Maps die alle interessante plekken toont.

Leuk weetje: het idee is bedacht door de Nederlanders Sanne en Bart van Poll. Ze willen de wereld een klein beetje beter maken, en denken hun steentje bij te dragen met deze website. Door steden te ervaren op de manier zoals de inwoners zelf dat doen, leer je veel meer over de cultuur en de gewoontes. En dat zorgt voor meer begrip voor en kennis van andere culturen. Helemaal voor niks!

Waar?
Spotted by Locals
De iPhone-app download je hier
De Android-app download je hier

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Koorddansen voor iedereen

Slacklinen is hot. Mocht je niet weten wat het is: het is simpel gezegd balanceren op een band tussen twee dingen. Je ziet het vaak in parken maar het kan dus nu echt overal.

Hotel met uitzicht op Montmartre

Parijs is een geweldige stad. Maar dan moet je wel weten waar je het zoeken moet. Zelfs in de stad van de liefde ligt de romantiek niet zomaar voor het oprapen. Serena vertelt over haar ervaring.

Landgoed Twente Marathon

Zin om voor iets bijzonders te trainen? Loop de Landgoed Twente Marathon. Hier gaat het niet om het winnen, maar om de ervaring tussen start en finish... 

Do it yourself... online

Wil je lekker fröbelen, zonder er voor de deur uit te hoeven? Gewoon, achter je trouwe laptop? Online kun je de leukste producten customizen.