Buikdansen

De Oosterse fantasie

Iedere buik mag meedoen

Er zijn meer dingen die je met je buik kunt doen behalve hem helemaal rond eten. Rask-Sharki bijvoorbeeld. Oftewel buikdansen. Buikdansen is een van de oudste dansstijlen ter wereld. Vroeger werd het gebruikt om allerlei verschillende mythes mee uit te beelden en nu is het vooral bekend Oosterse fantasie.

Zelf doen

Je hebt fijne Oosterse muziek opstaan en echte buikdans-kleding met rinkelende muntjes aangetrokken. Je bent er – kortom - helemaal klaar voor, maar je weet niet hoe je verder moet. Wij leggen het even uit:

Beweeg met je heupen en laat je lichaam de rest volgen. Probeer elk lichaamsdeel te isoleren, waardoor je na heel veel oefenen alles apart van elkaar kunt laten bewegen. Het belangrijkste aan buikdansen is eigenlijk dat je er vooral heel veel lol in hebt. Dan ziet het er namelijk áltijd goed uit.

Liever een les volgen?

Regio Amersfoort: bij Marion Baars
Regio Amsterdam: bij Buikdanslijn
Regio Groningen: bij Ainadanst
Regio Maastricht: bij Rubina Bellydance
Regio Rotterdam: bij Kaouther

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Het basisboek voor in de keuken

Voor iedereen die kookboekangst heeft een gouden tip van Peter, waarmee je straks de lekkerste gerechten op tafel tovert. Maar je moet er wel wat voor over hebben...

Stuntman voor een dag

Niemand wil door een auto geschept worden, en als dat niet is omdat je geen zin hebt om je botten te breken, dan is het wel omdat je er waarschijnlijk nogal knullig uitziet terwijl je de klap van de wagen incasseert. Voor dat laatste is er gelukkig een oplossing, dankzij de workshop ‘Stuntman voor 1 dag’. 

Romantische cadeautjes

Romantische cadeautjes voor de man. Dat klinkt ingewikkeld en dat is het ook. Oow de kolonje is echt niet meer van deze tijd. Waar trakteer je de man dan wel op, Trudy?

De leukste podia van Nederland

Na haar doorbraak met ‘Dat Ik Je Mis’ heeft Maaike op vele podia gestaan, van intieme cafeetjes tot Paradiso. Aangezien Maaike inmiddels een heus podiumexpert is, vroegen wij haar naar de leukste podia van Nederland.