Buikdansen

De Oosterse fantasie

Iedere buik mag meedoen

Er zijn meer dingen die je met je buik kunt doen behalve hem helemaal rond eten. Rask-Sharki bijvoorbeeld. Oftewel buikdansen. Buikdansen is een van de oudste dansstijlen ter wereld. Vroeger werd het gebruikt om allerlei verschillende mythes mee uit te beelden en nu is het vooral bekend Oosterse fantasie.

Zelf doen

Je hebt fijne Oosterse muziek opstaan en echte buikdans-kleding met rinkelende muntjes aangetrokken. Je bent er – kortom - helemaal klaar voor, maar je weet niet hoe je verder moet. Wij leggen het even uit:

Beweeg met je heupen en laat je lichaam de rest volgen. Probeer elk lichaamsdeel te isoleren, waardoor je na heel veel oefenen alles apart van elkaar kunt laten bewegen. Het belangrijkste aan buikdansen is eigenlijk dat je er vooral heel veel lol in hebt. Dan ziet het er namelijk áltijd goed uit.

Liever een les volgen?

Regio Amersfoort: bij Marion Baars
Regio Amsterdam: bij Buikdanslijn
Regio Groningen: bij Ainadanst
Regio Maastricht: bij Rubina Bellydance
Regio Rotterdam: bij Kaouther

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Park Sonsbeek tour

Maak een sprookjesachtige wandeling met gids door één van de mooiste parken van Nederland: Park Sonsbeek.

De geschiedenis van fotografie

Sinds een jaartje of 185 maken we foto’s. Eerst met van die enorme toestellen, tegenwoordig heeft elke smartphone een ingebouwde camera.

Pssst... Ga je mee fluisteren?

Als je elkaar eens diep in de ogen wil kijken, doe je dat natuurlijk het best in een romantische setting.

Stukje lezen uit Sletvrees

Mannen zijn macho's als ze iedere avond met een nieuwe vrouw naar huis gaan, maar als vrouwen hetzelfde doen zijn ze ineens een slet. Dat is toch vreemd? Deze vraag inspireerde Leuk Mens Sunny om het boek Sletvrees te schrijven. Hierin onderzoekt zij hoe dat komt. En jij mag vast een stukje lezen.