Buikdansen

De Oosterse fantasie

Iedere buik mag meedoen

Er zijn meer dingen die je met je buik kunt doen behalve hem helemaal rond eten. Rask-Sharki bijvoorbeeld. Oftewel buikdansen. Buikdansen is een van de oudste dansstijlen ter wereld. Vroeger werd het gebruikt om allerlei verschillende mythes mee uit te beelden en nu is het vooral bekend Oosterse fantasie.

Zelf doen

Je hebt fijne Oosterse muziek opstaan en echte buikdans-kleding met rinkelende muntjes aangetrokken. Je bent er – kortom - helemaal klaar voor, maar je weet niet hoe je verder moet. Wij leggen het even uit:

Beweeg met je heupen en laat je lichaam de rest volgen. Probeer elk lichaamsdeel te isoleren, waardoor je na heel veel oefenen alles apart van elkaar kunt laten bewegen. Het belangrijkste aan buikdansen is eigenlijk dat je er vooral heel veel lol in hebt. Dan ziet het er namelijk áltijd goed uit.

Liever een les volgen?

Regio Amersfoort: bij Marion Baars
Regio Amsterdam: bij Buikdanslijn
Regio Groningen: bij Ainadanst
Regio Maastricht: bij Rubina Bellydance
Regio Rotterdam: bij Kaouther

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Haal je Boswachtersdiploma

Stoere boswachters tussen de 6 en 11 jaar kunnen nu alvast hun skills oefenen samen met Boswachter Bart van Staatsbosbeheer Oostvaardersplassen.

Eten op het strand in Nederland

Gelukkig voor Willemijn heeft Nederland veel stranden, want dit Leuke Mens vertoeft het liefst aan zee.

Wandel tussen de boomtoppen

Hey, Tarzan wannabee. Bij Buitencentrum Boomkroonpad in boswachterij Gieten-Borger in Drenthe is veel te beleven.

Hop, hop, in galop

En helemaal leuk: je kunt ook samen in een huifkar op ontdekkingstocht!