Beleef het sprookje van 1001 nacht

in één avond of dag

Met of zonder woestijn

Zin om het mysterieuze karakter van de sprookjes van 1001 nacht in huis te halen? Dat doe je zo:

Om in de stemming te komen luister je eerst naar de muziek van de video naast deze post. Gedaan? Mooi.

Nu mag je luisteren naar de symfonie Scheherazade van Rimsky-Korsakov uitgevoerd door het Weens Philharmonisch Orkest. Zij hebben de vertellingen van 1001 nacht vertaald naar prachtige muziek. Maar om de échte mystiek te ervaren, zul je toch echt zelf het boek moeten openslaan.

Ehm… Sesam open u, dus.

Lees bijvoorbeeld de verhalen van Scheherazade die door 1001 verhalen te vertellen voorkwam dat zij door haar man werd vermoord. Of ga mee op reis met Sinbad over zee.

Geen zin om zelf te lezen? Je kan de sprookjes hier online luisteren.

Loopt je fantasie niet zo snel op hol, maar wil je wel het gevoel van de sprookjes van 1001 nacht beleven?
Dan moet je de expositie Planten van 1001 Nacht in de Hortus Botanicus in Leiden bezoeken. Een tuin vol in bloei begeleidt met mooie verhalen. Volg de route aan de hand van gedichten en ruik de heerlijk geuren uit de Oosterse keuken. Oeh la la!

Bij Bol.com

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Vrolijke bloemetjes

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw en óóh bloemetje wat hou ik toch van jou! Bloemen maken ons vrolijk, laten ons lachen en geven ons kleur. En zo’n bloemenmoment gun je toch iedereen? Wij hebben daarom de leukste bloementips voor je op een rijtje gezet.

DIY cadeauzakje

Cadeautjes zijn al vreselijk leuk om te krijgen, maar als ze verpakt zijn in een cadeautje is het natuurlijk helemaal feest. Lisa legt uit hoe je heel eenvoudig - namelijk met de spulletjes die toch al in je krantenbak/pennendoosje/boekenkast hebt liggen - verrassende cadeautjes uitdeelt. Per hand en per post.

iPad pret voor het gezin

Met welke apps mogen de kids van Martine spelen? En hoevaak? Wij zijn benieuwd!

Ondersteboven van groen

Planten zijn niet alleen heel rustgevend, maar ook gezond: ze zuiveren de lucht en zorgen voor zuurstof. Dag stress, hallo zen. Maar wat als je nou eens wat ánders wilt dan de standaard orchidee op je tafel?