Beleef het sprookje van 1001 nacht

in één avond of dag

Met of zonder woestijn

Zin om het mysterieuze karakter van de sprookjes van 1001 nacht in huis te halen? Dat doe je zo:

Om in de stemming te komen luister je eerst naar de muziek van de video naast deze post. Gedaan? Mooi.

Nu mag je luisteren naar de symfonie Scheherazade van Rimsky-Korsakov uitgevoerd door het Weens Philharmonisch Orkest. Zij hebben de vertellingen van 1001 nacht vertaald naar prachtige muziek. Maar om de échte mystiek te ervaren, zul je toch echt zelf het boek moeten openslaan.

Ehm… Sesam open u, dus.

Lees bijvoorbeeld de verhalen van Scheherazade die door 1001 verhalen te vertellen voorkwam dat zij door haar man werd vermoord. Of ga mee op reis met Sinbad over zee.

Geen zin om zelf te lezen? Je kan de sprookjes hier online luisteren.

Loopt je fantasie niet zo snel op hol, maar wil je wel het gevoel van de sprookjes van 1001 nacht beleven?
Dan moet je de expositie Planten van 1001 Nacht in de Hortus Botanicus in Leiden bezoeken. Een tuin vol in bloei begeleidt met mooie verhalen. Volg de route aan de hand van gedichten en ruik de heerlijk geuren uit de Oosterse keuken. Oeh la la!

Bij Bol.com

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Het aller-aller-aller zoetste cadeau

Tegenwoordig weten we niet meer zo goed wat we elkaar nu moeten geven. Cadeaus worden groter en duurder: de iPads, designertassen en weekendjes weg liggen zelfs bij de schoorsteen. Leukedingendoen vindt dat we veel lievere cadeaus aan elkaar kunnen geven!

Onbedoeld kindvriendelijk uit eten

Restaurants die speciaal rekening houden met kinderen zijn zelden prettig voor ouders. Dat kan anders weet Debby. En leuker.

Games voor pacifisten

Games gewelddadig? Sommige zeker. Maar heel veel spellen moeten niets van wapengekletter weten. Jan tipt er een aantal die je gerust kunt spelen als je dienstweigerende oom op de koffie is.  

Quality time

Fijne activiteiten die je het liefst met je familie doet. Je kan van alles doen, lekker op pad gaan of knus in je eigen huisje. Christel houdt er allebei van. Het is belangrijk dat je huisje helemaal eigen is, dan ben je er ook graag.