De Klankspeeltuin

Iedereen kan muziek maken

Je hoeft geen noot te kunnen lezen

In de Klankspeeltuin in het Amsterdamse Muziekgebouw aan 't IJ kunnen kinderen muziek maken, zonder dat ze ook maar één noot kunnen lezen. Ze mogen er hun eigen klankwereld creëren met allerlei kekke muziekmachines, installaties en computers die speciaal zijn ontwikkeld door kunstenaars en geluidtechnici.

Een klank uitbeelden, maken, dansen of vertellen? Alles kan, want in de Klankspeeltuin is iedereen componist. Ook kun je er verjaardagspartijtjes vieren. Wil de nieuwe Mozart nú opstaan?

Waar?
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam

De Klankspeeltuin is iedere woensdag en zondag geopend van 15.00 tot 16.30 (behave in de zomervakantie en feestdagen) 

Op afspraak is de workshop ook hier te boeken.  

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Overal glaasjes water

Je kunt veel van Nederland zeggen, maar lekker kraanwater hebben we! En dan is dat ook nog eens helemaal gratis. Niet ok dus dat als je een glaasje water bestelt in een horecagelegenheid, je 9 van de 10 keer afgescheept wordt met een gebotteld flesje bronwater. Tetsuro legt uit bij welke restaurants je terecht kunt voor een lekker glaasje kraanwater. Dat je er ook nog lekker kunt eten is mooi meegenomen.

Audiotour door Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord wordt vaak afgeschilderd als de ghetto van onze hoofdstad. Behoorlijk onterecht, als je het de in Amsterdam-Noord gesitueerde redactie van Leukedingendoen vraagt.

Maak een spookrit in Amsterdam

Een engleuke rondleiding die je niet snel vergeet en waarbij je in een lijkwagen door Amsterdam rijdt? Doe de Twilight Tour... 

Aan die Amsterdamse grachten

Judith deelt graag haar lievelingsplekjes in onze hoofdstad. Van musea tot hippe hotspots: Judith weet wel waar het leuk is!