De Klankspeeltuin

Iedereen kan muziek maken

Je hoeft geen noot te kunnen lezen

In de Klankspeeltuin in het Amsterdamse Muziekgebouw aan 't IJ kunnen kinderen muziek maken, zonder dat ze ook maar één noot kunnen lezen. Ze mogen er hun eigen klankwereld creëren met allerlei kekke muziekmachines, installaties en computers die speciaal zijn ontwikkeld door kunstenaars en geluidtechnici.

Een klank uitbeelden, maken, dansen of vertellen? Alles kan, want in de Klankspeeltuin is iedereen componist. Ook kun je er verjaardagspartijtjes vieren. Wil de nieuwe Mozart nú opstaan?

Waar?
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam

De Klankspeeltuin is iedere woensdag en zondag geopend van 15.00 tot 16.30 (behave in de zomervakantie en feestdagen) 

Op afspraak is de workshop ook hier te boeken.  

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De inspiratiebron van Jeroen

Jeroen schrijft kinderverhalen maar is blij dat hij zelf al uit de babyfase is. Hoe komt hij aan zijn inspiratie? Blogs volgt hij niet echt.. maar het lukt hem altijd kinderen de mooiste verhalen mee te geven. Het zou je papa maar zijn!

Uitjes met kids in regio Amsterdam

Jeroen vindt het superleuk om tijd met zijn twee dochtertjes door te brengen. Vertel op, waar neem jij je dochters mee naartoe?

Workshop wollen plaid vilten

Lekker wollige workshop? Maak je eigen vilten kleed met wol van zeldzame schapenrassen.

Droomplekken in Nederland

Goudgele stranden, helderblauwe zeeën, wuivende palmen. Zúlke tropische droomplekken hebben we in Nederland natuurlijk niet. Maar toch kan het niet anders of er zijn Nederlandse droomplekken. En wie kan nu beter een top drie noemen dan Droomplekken-expert Corno van den Berg.