Bakkerijmuseum in Hattem

Zelf broodjes bakken

Proeven, ruiken, voelen

De geur van versgebakken brood is het meest verrukkelijke wat er is, vinden wij. Kun jij er ook geen genoeg van krijgen? Ga dan naar het Bakkerij Museum in Hattem. Zien, proeven, ruiken en voelen staan centraal wanneer je door de broodgeschiedenis wandelt. Voor de kids is er een speurtocht die leidt langs alle spannende verhalen en ruimten in het museum.

Drostepandje

Naast alle bakactiviteiten kun je ook kennismaken met het Drostepandje als nieuw onderdeel van het museum. Het oer-Hollandse merk Droste kent een lange voorgeschiedenis; sinds de oprichting in 1863 in Haarlem heeft de chocolade- en cacaofabrikant internationale faam verworven. Inmiddels hebben talloze prachtige objecten onderdak gevonden in het Drostepandje waar een Drostewinkel de sfeer van weleer oproept. Nostalgie troef!

Waar?
Nederlands Bakkerijmuseum
Kerkhofstraat 13
8051 GG Hattem

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Doe 't eens met een bakfiets

Picknicken zonder het gedoe van brood smeren en met iedereens wensen rekening houden. De picknickbakfiets heeft het allemaal inclusief mooie, uitgestippelde fietsroutes. Veel plezier!

Kook in een pan van gietijzer

Zelfs de meest hightech teflonlaag garandeert niet dat een gerecht niet aanbrandt. Sterker nog, volgens Peter gaat er niets boven een ouderwetse gietijzeren pan. 

NHOW Hotel

Iets wat niet mag ontbreken in een stad: architectuur & design. In Rotterdam heb je de Kubuswoningen en de Erasmusbrug, maar vooral ook een heleboel hoge gebouwen. Volgens Harold is het mooiste architectonische hoogstandje van Rotterdam daarom letterlijk een hoogtepunt!

Het geheim van de koffiebrander

Koffie groeit niet in een Nespresso-pad, nee, koffie wordt zorgvuldig gebrand en vaak nog gemelangeerd. Weten hoe jij de allerbeste koffie scoort? Emiel en Douwe weten van de hoed en van de rand (en van de koffieboon en van de koffiebrander).