Bakkerijmuseum in Hattem

Zelf broodjes bakken

Proeven, ruiken, voelen

De geur van versgebakken brood is het meest verrukkelijke wat er is, vinden wij. Kun jij er ook geen genoeg van krijgen? Ga dan naar het Bakkerij Museum in Hattem. Zien, proeven, ruiken en voelen staan centraal wanneer je door de broodgeschiedenis wandelt. Voor de kids is er een speurtocht die leidt langs alle spannende verhalen en ruimten in het museum.

Drostepandje

Naast alle bakactiviteiten kun je ook kennismaken met het Drostepandje als nieuw onderdeel van het museum. Het oer-Hollandse merk Droste kent een lange voorgeschiedenis; sinds de oprichting in 1863 in Haarlem heeft de chocolade- en cacaofabrikant internationale faam verworven. Inmiddels hebben talloze prachtige objecten onderdak gevonden in het Drostepandje waar een Drostewinkel de sfeer van weleer oproept. Nostalgie troef!

Waar?
Nederlands Bakkerijmuseum
Kerkhofstraat 13
8051 GG Hattem

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Eten bij Kantien

Er staat weer een nieuw fijn restaurant op de Utrechtse menukaart: Kantien. Kantien is gevestigd in de kantine van een voormalig gemeentekantoor aan de Ravellaan. 

De lekkerste en Leukste paasbrunch

Pasen vieren we net zo uitgebreid als kerst! Inclusief lekker eten, een gezellige tafel en familie of vrienden. Met z’n allen aan tafel, in de woonkamer of buiten op een picknickkleed.

Altijd romantiek bij de hand

Voor de urban lovecouples onder ons heeft de Eindhovense ontwerpster Jody Kocken de Urban Picknick gemaakt: een hippe knapzak met alles erin wat je nodig hebt voor een romantische picknick voor twee in het park of aan de rivier. 

Momentjes voor jezelf

Wat doet Christel op de momenten dat ze tijd voor haarzelf heeft? Kleine Milan gaat naar opa en oma en Christel gaat óf met vriendinnen op stap óf een weekendje weg met haar vriend.