Bakkerijmuseum in Hattem

Zelf broodjes bakken

Proeven, ruiken, voelen

De geur van versgebakken brood is het meest verrukkelijke wat er is, vinden wij. Kun jij er ook geen genoeg van krijgen? Ga dan naar het Bakkerij Museum in Hattem. Zien, proeven, ruiken en voelen staan centraal wanneer je door de broodgeschiedenis wandelt. Voor de kids is er een speurtocht die leidt langs alle spannende verhalen en ruimten in het museum.

Drostepandje

Naast alle bakactiviteiten kun je ook kennismaken met het Drostepandje als nieuw onderdeel van het museum. Het oer-Hollandse merk Droste kent een lange voorgeschiedenis; sinds de oprichting in 1863 in Haarlem heeft de chocolade- en cacaofabrikant internationale faam verworven. Inmiddels hebben talloze prachtige objecten onderdak gevonden in het Drostepandje waar een Drostewinkel de sfeer van weleer oproept. Nostalgie troef!

Waar?
Nederlands Bakkerijmuseum
Kerkhofstraat 13
8051 GG Hattem

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Grappige overnachtingen

Een beetje de clown uithangen. Maar dan zonder rode neus en gigantisch grote schoenen. Maar wel met kleurtjes én gezelligheid. We hebben de grappigste overnachtingen voor je op een rijtje gezet. Van noord tot zuid, en van oost tot west. Waar slaap je als clown nou het best?

Koffie kan niet zonder koekje

Een bakkie troost zonder versnapering troost natuurlijk voor geen meter. Wat is volgens de heren van Koffiestation nou de ultieme zoete side dish bij een kop koffie?

Zelf curryworst maken

Worst maken is makkelijk en leuk. Probeer het zelf met dit recept voor curryworst.

De maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt

Slenter jij altijd alle hippe markten af op zoek naar unieke hebbedingetjes? Dan moet je zeker even op de De Sunday Market rondsnuffelen in Amsterdam in je zondagse kloffie.