Bakkerijmuseum in Hattem

Zelf broodjes bakken

Proeven, ruiken, voelen

De geur van versgebakken brood is het meest verrukkelijke wat er is, vinden wij. Kun jij er ook geen genoeg van krijgen? Ga dan naar het Bakkerij Museum in Hattem. Zien, proeven, ruiken en voelen staan centraal wanneer je door de broodgeschiedenis wandelt. Voor de kids is er een speurtocht die leidt langs alle spannende verhalen en ruimten in het museum.

Drostepandje

Naast alle bakactiviteiten kun je ook kennismaken met het Drostepandje als nieuw onderdeel van het museum. Het oer-Hollandse merk Droste kent een lange voorgeschiedenis; sinds de oprichting in 1863 in Haarlem heeft de chocolade- en cacaofabrikant internationale faam verworven. Inmiddels hebben talloze prachtige objecten onderdak gevonden in het Drostepandje waar een Drostewinkel de sfeer van weleer oproept. Nostalgie troef!

Waar?
Nederlands Bakkerijmuseum
Kerkhofstraat 13
8051 GG Hattem

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Adopteer een kip

Met Pasen worden er een heleboel eieren gegeten. Chocolade eitjes, gekleurde eitjes en gewone eitjes.

De Culinaire Werkplaats

Is het kunst? Is het eten? Nee, het is De Culinaire Werkplaats. Hier krijg je mooie opgemaakte borden voorgeschoteld en je bepaalt achteraf zelf wat je betaalt.

Onmisbare keuken tools

Op zoek naar een goed keukenmes? Dan moet je de exemplaren van Laguiole proberen. 

Biologisch, gezond, natuurlijk

Bij Jetties in Haarlem kun je lekker en gezond eten en 100% natuurlijk.