Wonen in een museum

Het kunstpaviljoen in Drenthe

Home is where the art is

Kunst is natuurlijk mooi en leuk om naar te kijken, maar… je kunt er ook gewoon in gaan wonen! Zoiets moeten Jannie Tonnis de Graaf en haar man Job Kuiper hebben gedacht. Hun vierkante woonhuis van paarsrode baksteen op het Drentse platteland is namelijk een expositieruimte. Van buiten ziet het pand eruit als een ‘gewoon’ woonhuis, maar achter de deur ontvouwt zich een compleet artistieke wereld.

Trouwen is ook een kunst

Het kunstminnende stel woont en leeft tussen een collectie hedendaagse topstukken uit de Nederlandse kunst- en vormgevingswereld. Bezoekers mogen door alle kamers lopen en daar de fraaie collecties bewonderen. Per jaar worden er verschillende tentoonstellingen georganiseerd in het Kunstpaviljoen. Zoek je nog een bijzondere trouwlocatie, dan vindt je die ook in het museumhuis. De eetkamer is speciaal voor dit doel ingericht. Het landgoed erom heen is ook zeker de moeite waard! Home is where the art is.

Waar?
Kunstpaviljoen
Zevenhuistweg 4b
9311 VB Nieuw Roden

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Cultureel layaren

Cultuur en technologie komen samen met deze app voor je smartphone. Want waar je in Rotterdam het best cultuur kunt snuiven, dat zoek je eenvoudig op met de Rotterdam Culture Layar.

De perfecte plek

Voor haar blog droombaan.net reist Leuk mens Linda Roos stad en land af om interviews af te nemen. Je kunt haar dus wel vragen waar je het best kunt wezen voor een goed gesprek. Ze gaf ons haar tips in Amsterdam.

Vier de liefde in Barcelona

Barcelona is met alle lekkere hapjes, prachtige parken en zonne-uren bij uitstek de plek om de liefde te vieren. Trudy vertelt je waar je wezen moet.

De Leukste dag van Anja

Wat zou je doen als je een dag ál het geld van de wereld had en je helemaal zelf mag weten wat je gaat doen? Anja zou het wel weten…