Wonen in een museum

Het kunstpaviljoen in Drenthe

Home is where the art is

Kunst is natuurlijk mooi en leuk om naar te kijken, maar… je kunt er ook gewoon in gaan wonen! Zoiets moeten Jannie Tonnis de Graaf en haar man Job Kuiper hebben gedacht. Hun vierkante woonhuis van paarsrode baksteen op het Drentse platteland is namelijk een expositieruimte. Van buiten ziet het pand eruit als een ‘gewoon’ woonhuis, maar achter de deur ontvouwt zich een compleet artistieke wereld.

Trouwen is ook een kunst

Het kunstminnende stel woont en leeft tussen een collectie hedendaagse topstukken uit de Nederlandse kunst- en vormgevingswereld. Bezoekers mogen door alle kamers lopen en daar de fraaie collecties bewonderen. Per jaar worden er verschillende tentoonstellingen georganiseerd in het Kunstpaviljoen. Zoek je nog een bijzondere trouwlocatie, dan vindt je die ook in het museumhuis. De eetkamer is speciaal voor dit doel ingericht. Het landgoed erom heen is ook zeker de moeite waard! Home is where the art is.

Waar?
Kunstpaviljoen
Zevenhuistweg 4b
9311 VB Nieuw Roden

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Het Schaatsmuseum

Schaatsfanaten opgelet: Het Friese Schaatsmuseum in het pittoreske Hindeloopen bevat de grootste schaatscollectie van onze aardkloot.

Man cave

Wil je met je mannenvrienden even chillen zonder vrouwengemiep over lippenstift en relaties?

Festival op de mooiste locatie: Into The Great Wide Open

Marcels favoriete muziekfestival is vooral fijn vanwege de locatie...

Scheersalon Barber

Voor een uitgebreide mannelijke scheerbeurt ga je naar Barber. Deze barbier in Amsterdam staat garant voor haarscherpe behandelingen..