Nationaal park Zuid-Kennemerland

Verrassende familiewandelingen

Het eetbare duin

Vraag een kind hoe het in aanraking komt met natuur en de kans is groot dat er een tablet tevoorschijn komt. Dat kan een stuk directer. Debby tipt het kindvriendelijke Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

“Wij wonen vlak bij de Kennemerduinen en de Waterleidingduinen, twee gebieden waar je altijd wel een roedel herten tegenkomt. Dat heeft ook een nadeel: "we zien al-tijd al herten. Is er niks anders?" Gelukkig. Dat is er. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland organiseert regelmatig wandelingen die ook voor kinderen interessant zijn. 

Zandhappen
"Het eetbare duin bijvoorbeeld, waarbij je leert welke planten en struiken je kunt eten in tijden van nood. Of lekkere trek. Ook voor mij - iemand die amper een boterbloempje van een margriet kan onderscheiden - ideaal.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Koko Coffee & Design

In het midden van de Amsterdamse Rosse Buurt, net om de hoek van de Damstraat, vind je Koko. Een zeer fijne spot om even rustig uit te blazen na een heftig shopdagje.

Tram Inn

Samen slapen in een tram die is omgebouwd tot bed and breakfast. Bestemming: Hoogwoud.

De lekkerste luchtjes

Een lekker luchtje is een cadeautje voor jezelf, je (potentiele) vlam en alle andere mensen die bij je in de buurt komen op een dag. Anna Nikbakht Nooshin weet als hoofdredacteur van NSMBL precies waar je de smakelijkste exemplaren scoort..

Geniet van Utrecht

Als Leukste ondernemer van Utrecht kent Esmay Utrecht van binnen en buiten.