Nationaal park Zuid-Kennemerland

Verrassende familiewandelingen

Het eetbare duin

Vraag een kind hoe het in aanraking komt met natuur en de kans is groot dat er een tablet tevoorschijn komt. Dat kan een stuk directer. Debby tipt het kindvriendelijke Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

“Wij wonen vlak bij de Kennemerduinen en de Waterleidingduinen, twee gebieden waar je altijd wel een roedel herten tegenkomt. Dat heeft ook een nadeel: "we zien al-tijd al herten. Is er niks anders?" Gelukkig. Dat is er. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland organiseert regelmatig wandelingen die ook voor kinderen interessant zijn. 

Zandhappen
"Het eetbare duin bijvoorbeeld, waarbij je leert welke planten en struiken je kunt eten in tijden van nood. Of lekkere trek. Ook voor mij - iemand die amper een boterbloempje van een margriet kan onderscheiden - ideaal.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Vrijdag de 13e

Oh oh vrijdag de 13e. Dat is vragen om ongeluk. Wij vroegen onze redactie en Leuke Mensen wat hun ultieme vrijdag de 13e moment is. 

Mermaid for a day

Voor wie altijd de droom heeft gehad om (een dag) als zeemeermin door het leven te gaan.

Surfen in Sidi Kaouki

Eric gaat er graag op uit. Niet alleen in Nederland, want hij zet graag een stapje over de grens. En als hij in Marokko is, verandert hij spontaan van business man in een surfer.

Er gaat niets boven Maastricht

Dat ze in Maastricht van zuidelijke gezelligheid houden lijkt ons logisch. Maar wist je dat je er ook ontzettend veel leuke actieve dingen te doen zijn? Lidwine wel, dus tipt ze ze hier: