Nationaal park Zuid-Kennemerland

Verrassende familiewandelingen

Het eetbare duin

Vraag een kind hoe het in aanraking komt met natuur en de kans is groot dat er een tablet tevoorschijn komt. Dat kan een stuk directer. Debby tipt het kindvriendelijke Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

“Wij wonen vlak bij de Kennemerduinen en de Waterleidingduinen, twee gebieden waar je altijd wel een roedel herten tegenkomt. Dat heeft ook een nadeel: "we zien al-tijd al herten. Is er niks anders?" Gelukkig. Dat is er. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland organiseert regelmatig wandelingen die ook voor kinderen interessant zijn. 

Zandhappen
"Het eetbare duin bijvoorbeeld, waarbij je leert welke planten en struiken je kunt eten in tijden van nood. Of lekkere trek. Ook voor mij - iemand die amper een boterbloempje van een margriet kan onderscheiden - ideaal.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Leuke app: Happy deed

Je telefoon zegt ‘bliep’. Jij kijkt en ziet een notificatie van je app Happy Deed. Het is tijd om de mensheid te redden met jouw goede daden!

Organiseer een gezellig feestje

Om een gezellige avond te beleven, is helemaal niet veel voorbereiding nodig. Zo viert Leuk Mens Rena het liefst haar feestje..

Geef een reis cadeau

Soms lijkt een reisje cadeau geven toch wel het leukste wat er is. Jammer dat dit voor de meesten onder ons toch ietwat boven budget ligt. Tot nu!

Goede opvoeding?

Wat zijn de ingrediënten voor een goede opvoeding? Jan Wicher weet wel wat hij zijn kinderen wil meegeven. Een beetje van jezelf en een beetje van…