Nationaal park Zuid-Kennemerland

Verrassende familiewandelingen

Het eetbare duin

Vraag een kind hoe het in aanraking komt met natuur en de kans is groot dat er een tablet tevoorschijn komt. Dat kan een stuk directer. Debby tipt het kindvriendelijke Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

“Wij wonen vlak bij de Kennemerduinen en de Waterleidingduinen, twee gebieden waar je altijd wel een roedel herten tegenkomt. Dat heeft ook een nadeel: "we zien al-tijd al herten. Is er niks anders?" Gelukkig. Dat is er. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland organiseert regelmatig wandelingen die ook voor kinderen interessant zijn. 

Zandhappen
"Het eetbare duin bijvoorbeeld, waarbij je leert welke planten en struiken je kunt eten in tijden van nood. Of lekkere trek. Ook voor mij - iemand die amper een boterbloempje van een margriet kan onderscheiden - ideaal.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Mooiste kinderboek ooit

Hannelore is gek op voorlezen. Het is net even anders dan haar werk als nieuwslezeres en stemactrice. En kinderboeken lopen meestal goed af, dat kun je over het nieuws niet zeggen.

Van aderlaten tot kiezen trekken

De huisarts van vroeger moest wel van alle markten thuis zijn, aangezien dorpen ver uit elkaar lagen en je niet even in de auto kon springen om naar het ziekenhuis te gaan.

Kinderboekenmuseum

Versla Intvraat, 'slurp' woorden, speel interactieve games en lees vooral heel veel over je favoriete kinderboeken. Ook leuk voor ouders.

De paden op, de lanen in

De natuur van het Twentse platt’nland is werkelijk waar schitterend. En je beleeft het optimaal op Erfgoed Bossem.