De Stadskantine

Volkskantine voor de stad

Eten wat de pot schaft

De Amsterdamse Stadskantine is in de strikte zin van het woord geen restaurant, maar een stadse volkskantine. Hier vind je geen kroonluchters en tafellinnen, maar een ‘rechttoe rechtaan-interieur’ bestaande uit lange tafels met old school houten bureaustoeltjes.

Kantoor-kantine

De Stadskantine is een plek in Amsterdam waar mensen alleen of in gezelschap een lekkere snelle hap kunnen eten. Voor een bedrag van rond de 9 euro heb je hier al een goede avondmaaltijd. Elke dag kun je hier een nieuwe keuze maken uit een voorgerecht, drie verschillende hoofdgerechten (vis, vlees, vega) en een nagerecht. Eten wat de pot schaft dus! Daarnaast is het een ideale plek voor flexwerkers. Bij elke consumptie krijg je apart bonnetje met wifi-inlogcode, die een uur geldt, en zijn er voldoende stroompunten voor laptops. Het bloody perfect kantoor dus.

Waar?
Stadskantine
Van Woustraat 120
1073 LT Amsterdam

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Zelf maken: chocoballonnen

Ben jij niet de allerbeste chefkok te wereld maar wil je toch shinen met een classy toetje? Maak dan super eenvoudige maar mega feestelijke chocoladebakjes. Het enige wat je nodig hebt, is pure chocolade, een pan, een koelkast en… ballonnen. 

Boerderij ’t Geertje

Even lekker de stad ontvluchten! 't Geertje is een veelzijdige biologische boerderij midden in het Groene Hart van de Randstad.

Kekke koffie in Delft

Loop je rond in Delft en ben je toe aan een bakkie? Dan moet je bij Kek aan de Voldersgracht zijn. Hier drink je namelijk verdraaid goede koffie (9 in de AD Koffietest, nou dan weet je het wel).

Festivalvoer

Het festival-eten zit de afgelopen jaren ontzettend in de lift: een dieet van bier en frieten hoeft al lang niet meer. Maar... een kleine duit muntjes kost het wel. Daarom heeft Sandra van Leuke Recepten speciaal voor Leukedingendoen een lekker en eenvoudig recept bedacht. Snel, lekker en zo klaar uit je koffer.