De Stadskantine

Volkskantine voor de stad

Eten wat de pot schaft

De Amsterdamse Stadskantine is in de strikte zin van het woord geen restaurant, maar een stadse volkskantine. Hier vind je geen kroonluchters en tafellinnen, maar een ‘rechttoe rechtaan-interieur’ bestaande uit lange tafels met old school houten bureaustoeltjes.

Kantoor-kantine

De Stadskantine is een plek in Amsterdam waar mensen alleen of in gezelschap een lekkere snelle hap kunnen eten. Voor een bedrag van rond de 9 euro heb je hier al een goede avondmaaltijd. Elke dag kun je hier een nieuwe keuze maken uit een voorgerecht, drie verschillende hoofdgerechten (vis, vlees, vega) en een nagerecht. Eten wat de pot schaft dus! Daarnaast is het een ideale plek voor flexwerkers. Bij elke consumptie krijg je apart bonnetje met wifi-inlogcode, die een uur geldt, en zijn er voldoende stroompunten voor laptops. Het bloody perfect kantoor dus.

Waar?
Stadskantine
Van Woustraat 120
1073 LT Amsterdam

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Train als een oermens in de stad

Geen zin in muffe sportzalen waarin iedereen ziet dat je geen conditie hebt? Ga dan trainen als een oermens in de stad...

De 12 leukste brunchtentjes van Nederland

Eitje, koffie, croissantje, een hartige taart… Mmm, een brunch is de perfecte manier om je zondag goed te beginnen. Ideaal voor als je een zware zaterdagavond achter de kiezen hebt – of gewoon, als je lekker hebt uitgeslapen. We hebben de twaalf leukste brunchtentjes van Nederland voor je op een rij gezet. Elke provincie een!

Disney Mania

“Disney Mania” is een prachtige tentoonstelling in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn over alle scheppingen van Disney.

Eten van een lekkere tafel

Voor koffie of thee met iets heel erg lekkers erbij, moet je bij het Koffie- en Theecafe in Kasteel Maurick in Vught zijn