Toffe DJ’s

Getipt door Isis

Hou ze in de smiezen

Isis van der Wel vertelt je wie je maar beter goed in de gaten kunt houden op muziekgebied. De tofste DJ’s, tatadataa!


“Als je de hele wereld over reist kom je snel in contact met nieuwe producers en DJ's. Op internet volg ik eigenlijk niemand alhoewel er soms door mensen linkjes voorbij komen die ergens toe leiden. Het meeste heb ik aan mijn achtergrond. Na 20 jaar draaien leer je steeds meer producers en labels kennen. Ik vind het leuk om te zien hoe een Nederlandse producer als Arjuna Schiks zich ontwikkelt, maar tegelijkertijd vind ik het ook prachtig om te zien hoe bijvoorbeeld iemand als San Proper, een DJ/producer die toch al een tijd meedraait, wereldwijd blijft groeien als artiest. Dat is toch iets om trots op te zijn als Nederlanders.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De plek voor epische optredens

Poppodia zijn een beetje als voetbalclubs: waar je vandaan komt, daar heb je de beste optredens gezien. Dus als je weet waar Farid geboren en getogen is zal deze tip niet als een verrassing komen. Maar klik vooral voor het ‘waarom’...

Liedjes schrijven

Wat zijn de fijnste plekken om te schrijven en wat zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor het schrijven? “Ik heb sommige teksten geschreven in Hutspot omdat het een van de weinige cafés is waar ik het gevoel heb dat diegene die daar koffie serveert het géén probleem vindt dat je daar met je computer gaat zitten.

Verplichte muziekliteratuur

Het is nog maar de vraag of je blij moet zijn als je kind, neefje of buurjongen aangeeft dat hij artiest wil worden. Als je de verhalen in deze muziekliteratuur moet geloven, tenminste. Toch heeft Farid de boeken verslonden.

Boerderij Landzicht

Lekker rustig, zo’n plekkie op het platteland. Boerderij Landzicht ligt onder Rotterdam in Strijen en is zo’n plek waar je tot jezelf kunt komen. Leuk Mens Judith komt er graag: