Het geheim van de koffiebrander

Kies kakelverse bonen

Voor karakteristieke koffie

De smaak en versheid van de koffiebonen, dáár gaat het om bij een lekker bakje koffie volgens Douwe en Emiel van Koffiestation. Zie hier hun handleiding voor een zalig kopje zwart goud.

“Alles begint bij de versheid van de koffie. Vind je smaak belangrijk, kijk naar de branddatum van de koffie. Is het langer dan drie weken geleden? Zoek dan nog even verder. Koffie is optimaal van smaak vanaf twee dagen tot ongeveer drie weken na de branding. Bestel je bij ons koffie, dan is deze altijd zo vers mogelijk! Het is ook goed om te weten dat koffie tot voor kort voornamelijk werd gemelangeerd. Het melangeren – of mengen - van koffiebonen is altijd ‘het geheim’ van de koffiebrander geweest. Wij doen dit op een andere manier: we zoeken naar koffiebonen die op zich zelf een heerlijk karakteristieke koffie opleveren.”

Kort over koffie

“Een koffieboon is een pit die groeit in de vrucht van de koffiestruik. Elk land, elke streek, elke plantage en zelfs elke struik geeft elk jaar weer andere koffie. Wanneer een oogst van één zo’n plantage een koffie oplevert met een eigen en gebalanceerde smaak, dan is dat per definitie al uniek. Wij zoeken de lekkerste koffiebonen uit en branden die volgens een ‘eigen’ profiel zodat de oorspronkelijke karaktereigenschappen van de koffie zo goed mogelijk vertegenwoordigd worden.”

Wereldkoffie

“Dat de koffie van één plek afkomstig is heeft nog een ander voordeel. Je kunt namelijk nagaan of het productieproces op een verantwoorde manier verloopt en je kunt zien of de boeren en plukkers op een eerlijke manier worden betaald en behandeld. De ‘Ethiopië Yirgacheffe Harfursa Coöperation’ is een koffie uit ons assortiment die op zo’n manier tot stand is gekomen. Mocht je deze koffie eens willen proeven dan kun je deze bestellen op onze site www.koffiestation.nl.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Bij koek hoort koffie!

Bij De Koekfabriek koop je eerst een koekje, dan krijg je er een gratis koffie bij. Alles draait om koek!

High tea'en bij Gebr. Niemeijer

Kijk, we kunnen natuurlijk allemaal net als Victoria Koblenko de auto inspringen om macarons te halen bij Ladurée.

Eetbare bloemen

Je stamppot omtoveren tot een culinair hoogstandje, of je doordeweekse diepvriespizza verfraaien met wat eetbare viooltjes

De Leukste kerst van Esmay

“Al vanaf dat ik een klein meisje ben vieren we kerst samen met ooms, tantes, neefjes, nichtjes en mijn grootouders."