Koffieleuten voor gevorderden

De beste adresjes

Voor het perfecte bakkie pleur

Dat het ene kopje koffie het andere kopje koffie niet is, dat weten we nog wel. Maar waar je dan precies op moet letten wanneer je op zoek bent naar het perfecte bakkie pleur? Douwe en Emiel van Koffiestation leggen het uit:

Cuppings

“Wat we graag doen is cuppings organiseren. Dat zijn momenten waarop we vrienden en mensen uit het vak uitnodigen om onze nieuwe koffies te laten proeven. Het cuppen van koffie gaat net even wat anders dan het gewone koffiedrinken en er wordt voornamelijk ‘geleut’ over aroma’s en body’s van verschillende koffiebonen. Wat het een leuke groepsbezigheid maakt is dat mensen vrij kunnen associëren. Koffie is namelijk enorm divers. Wanneer er smaken en geuren zoals bijvoorbeeld jasmijn, salmiak, bosgrond en zwarte bessen worden geproefd, dan verandert het idee van een dagelijks kopje leut enorm.”

De beste koffieplekjes van Groningen

“Een plek waar je excentrieke koffies op het menu hebt staan is Black & Bloom. Gerben Engelkes (eigenaar, trotste koffienerd en slowcoffeechef) neemt zijn vak serieus. Wil je meer weten over de nieuwe generatie koffie? Hang een tijdje bij hem aan de bar en je bent op de hoogte. Naast onze eigen microkoffiebranderij heb je stadscafé Het Feithhuis. Een klassiek café met een hedendaagse smaakvolle inrichting. Topbarista Ulas uit Marmaris verzorgt iedereen hier van de broodnodige cafeïne. Soms wel duizend keer op een dag, elk kopje met dezelfde finesse. Het zou ons niet verbazen wanneer je op Wikipedia het woord barista zou opzoeken dat je de biografie van Ulas hier tegenkomt.”


Black & Bloom
Oude Kijk in 't Jatstraat 32
9712 EK Groningen

Koffiestation
Martinikerkhof 9
9712 JG Groningen


Magpie
Zwanestraat 29
9712 CJ Groningen

't Feithhuis
Martinikerkhof 10
9712 JG Groningen

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Chocola maken met liefde

Bij ChocoBreak in Nijmegen wordt de lekkerste én misschien wel meest eerlijke chocola gemaakt van ons landje.

Pannenkoeken van Oma

Voor Nationale Pannenkoekendag gingen wij op zoek naar het lekkerste pannenkoekenrecept dat we kennen. Dit is het recept van de pannenkoeken van de oma van Maxime, stagiaire bij Leukedingendoen.

Lekker leuk trakteren

Hiep hiep hoera, jarig! Dat betekent trakteren op school. En grijpen naar saaie zakjes chips, dat doen we dus niet bij Leukedingendoen. Hier zijn we namelijk vooral fan van leuke, verrassende trakties. Dus pak het eens anders aan en trakteer bijvoorbeeld op gemummificeerde worstjes!

Festivalvoer

Het festival-eten zit de afgelopen jaren ontzettend in de lift: een dieet van bier en frieten hoeft al lang niet meer. Maar... een kleine duit muntjes kost het wel. Daarom heeft Sandra van Leuke Recepten speciaal voor Leukedingendoen een lekker en eenvoudig recept bedacht. Snel, lekker en zo klaar uit je koffer.