Koffieleuten voor gevorderden

De beste adresjes

Voor het perfecte bakkie pleur

Dat het ene kopje koffie het andere kopje koffie niet is, dat weten we nog wel. Maar waar je dan precies op moet letten wanneer je op zoek bent naar het perfecte bakkie pleur? Douwe en Emiel van Koffiestation leggen het uit:

Cuppings

“Wat we graag doen is cuppings organiseren. Dat zijn momenten waarop we vrienden en mensen uit het vak uitnodigen om onze nieuwe koffies te laten proeven. Het cuppen van koffie gaat net even wat anders dan het gewone koffiedrinken en er wordt voornamelijk ‘geleut’ over aroma’s en body’s van verschillende koffiebonen. Wat het een leuke groepsbezigheid maakt is dat mensen vrij kunnen associëren. Koffie is namelijk enorm divers. Wanneer er smaken en geuren zoals bijvoorbeeld jasmijn, salmiak, bosgrond en zwarte bessen worden geproefd, dan verandert het idee van een dagelijks kopje leut enorm.”

De beste koffieplekjes van Groningen

“Een plek waar je excentrieke koffies op het menu hebt staan is Black & Bloom. Gerben Engelkes (eigenaar, trotste koffienerd en slowcoffeechef) neemt zijn vak serieus. Wil je meer weten over de nieuwe generatie koffie? Hang een tijdje bij hem aan de bar en je bent op de hoogte. Naast onze eigen microkoffiebranderij heb je stadscafé Het Feithhuis. Een klassiek café met een hedendaagse smaakvolle inrichting. Topbarista Ulas uit Marmaris verzorgt iedereen hier van de broodnodige cafeïne. Soms wel duizend keer op een dag, elk kopje met dezelfde finesse. Het zou ons niet verbazen wanneer je op Wikipedia het woord barista zou opzoeken dat je de biografie van Ulas hier tegenkomt.”


Black & Bloom
Oude Kijk in 't Jatstraat 32
9712 EK Groningen

Koffiestation
Martinikerkhof 9
9712 JG Groningen


Magpie
Zwanestraat 29
9712 CJ Groningen

't Feithhuis
Martinikerkhof 10
9712 JG Groningen

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Momentjes voor jezelf

Wat doet Christel op de momenten dat ze tijd voor haarzelf heeft? Kleine Milan gaat naar opa en oma en Christel gaat óf met vriendinnen op stap óf een weekendje weg met haar vriend. 

De Leukste Zomertips

Levensgenieter Harold weet wel hoe hij zich moet vermaken in het gezellige Rotterdam.

Het ultieme wijnglas

Een smakelijke bel Bordeaux of Beaujolais giet je natuurlijk niet hap slik in een Duralexje naar binnen. Dat vraagt om meer. Meer glans als het even kan. Harold blijkt een heuse kristalkenner en vertelt wat je moet hebben...

Liefde voor lekkere yoghurt

Ga helemaal los in de wereld van yoghurt bij Yoghurt Barn. Van frozen yoghurt tot geitenyoghurt met de lekkerste toppings, het is loei lekker smullen geblazen!