Magneet Festival

Niet te veel regeltjes

En geen paniek aub

Volgens Isis van der Wel - DJ en voormalig nachtburgemeester van Amsterdam - mogen we in Nederland best wel wat soepeler omgaan met alle regeltjes.

“Het zou prettig zijn als er in Nederland iets minder paniekerig wordt omgesprongen met relatief ongevaarlijke situaties. Door het opleggen en handhaven van te strakke regelgeving worden veel goede initiatieven de kop ingedrukt. We moeten oppassen dat uitgaan niet iets wordt dat belachelijk veel geld kost of eerder aanvoelt als straf hebben. Gelukkig is er in Nederland op sommige plekken wel ruimte voor het sociaal-culturele experiment. Zo is vanuit mijn nachtburgemeesterschap en mijn samenwerking met Jesse Limmen het Magneet Festival tot stand gekomen in Amsterdam-Oost. Een grote zandvlakte omringd door water met daar op een crowsourced festival dat vier weekenden geopend is en waar je ook zelf kunt optreden.”

Waar?
Magneetfestival
Ijdijk 10
1095 KM Amsterdam

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Van seksualiteit en liefde

Voor haar boek en documentaire ‘Sletvrees’ zoekt Sunny Bergman naar de grenzen tussen seksualiteit en liefde. Zo kwam ze in aanraking met sekstantes in Oeganda en een slettencursus in de VS, maar ook met een romantisch Bengaals stel..

Sportieve vakantie-spots

Kijk, vakantie is dus níet uitgevonden om maar eindeloos op je stetcher te blijven sudderen. Je krijgt er dikke billen van, straks een straffe rimpelkop en met een beetje pech doet het je gemoed ook geen goed. Nee, dan de sportieve vakantie! Dan knapt een mens pas echt van op. Ervaringsdeskundige Sylvia leent haar favoriete spots uit.

Hooi-hotel

Als boerenkinderen overnachten in het hooi. Dat kan in het Hooi-hotel, geheel in stijl op de hooizolder. 

Mysterieus diner

Houd jij wel van wat culinair avontuur? De mensen van Mystery Dinner ook. Reserveer een tafeltje en je weet zeker dat je een geweldige avond uit in je agenda kunt zetten.