Magneet Festival

Niet te veel regeltjes

En geen paniek aub

Volgens Isis van der Wel - DJ en voormalig nachtburgemeester van Amsterdam - mogen we in Nederland best wel wat soepeler omgaan met alle regeltjes.

“Het zou prettig zijn als er in Nederland iets minder paniekerig wordt omgesprongen met relatief ongevaarlijke situaties. Door het opleggen en handhaven van te strakke regelgeving worden veel goede initiatieven de kop ingedrukt. We moeten oppassen dat uitgaan niet iets wordt dat belachelijk veel geld kost of eerder aanvoelt als straf hebben. Gelukkig is er in Nederland op sommige plekken wel ruimte voor het sociaal-culturele experiment. Zo is vanuit mijn nachtburgemeesterschap en mijn samenwerking met Jesse Limmen het Magneet Festival tot stand gekomen in Amsterdam-Oost. Een grote zandvlakte omringd door water met daar op een crowsourced festival dat vier weekenden geopend is en waar je ook zelf kunt optreden.”

Waar?
Magneetfestival
Ijdijk 10
1095 KM Amsterdam

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Genieten bij Gartine

In alle rust genieten van een heerlijk ontbijt, lunch of high tea met producten die rechtstreeks uit eigen moestuin komen. Het wordt nog beter: het is midden in het centrum in een zestiende-eeuws pand.

Beelden aan Zee

Ben je lekker over de Scheveningse boulevard aan het slenteren, ‘struikel’ je opens over een beeld van Hans en Grietje: je bent aangekomen bij Beelden aan Zee. 

De beste verhaaltjes-voor-het-slapen-gaan

Vandaag even niet de deur uit maar lekker op tijd naar bed? Lees dan verder om erachter te komen wat de favoriete kinderverhaaltjes en liedjes zijn van Regina en haar dochter Bardot.

Yoga voor kids

Yoga niks voor kids? Fout! Yogajuf Marije weet wel hoe ze Amsterdamse druktemakertjes zen krijgt.