Magneet Festival

Niet te veel regeltjes

En geen paniek aub

Volgens Isis van der Wel - DJ en voormalig nachtburgemeester van Amsterdam - mogen we in Nederland best wel wat soepeler omgaan met alle regeltjes.

“Het zou prettig zijn als er in Nederland iets minder paniekerig wordt omgesprongen met relatief ongevaarlijke situaties. Door het opleggen en handhaven van te strakke regelgeving worden veel goede initiatieven de kop ingedrukt. We moeten oppassen dat uitgaan niet iets wordt dat belachelijk veel geld kost of eerder aanvoelt als straf hebben. Gelukkig is er in Nederland op sommige plekken wel ruimte voor het sociaal-culturele experiment. Zo is vanuit mijn nachtburgemeesterschap en mijn samenwerking met Jesse Limmen het Magneet Festival tot stand gekomen in Amsterdam-Oost. Een grote zandvlakte omringd door water met daar op een crowsourced festival dat vier weekenden geopend is en waar je ook zelf kunt optreden.”

Waar?
Magneetfestival
Ijdijk 10
1095 KM Amsterdam

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Kamelen melken

Hoeveel bulten heeft een kameel ook alweer? Na een bezoekje aan de kamelenmelkerij vergeet je het waarschijnlijk nooit meer. 

Culinair snacken

Benieuwd naar de ultieme favorieten van Marjan? 'Gewoon', friet en pizza.

Sport: waarom en welke dan?

Ja, die Sylvia weet wel hoe ze het luie zwijn van de bank moet jagen, namelijk met heel erg veel enthousiasme. “Ongeacht de berg, het weer of de sneeuw; als ik kan boarden, dan is het goed.

Brakke brunch

Kijk, daar is over nagedacht. Elke zondag van 11 tot 15 kun je bij eetbar het Concerthuis in Groningen met je zonnebril op bijkomen van je heftige zaterdagavond. De speciale ‘brakke brunch’ bestaat uit een uitgebreid lunchbuffet.