Onbedoeld kindvriendelijk uit eten

Van dim sum tot 1000-gaten pannenkoek

Aan het ontbijt ga je niet failliet

Restaurants die speciaal rekening houden met kinderen zijn zelden prettig voor ouders. Dat kan anders weet Debby. En leuker.

Harvest

“Heel leuk is Harvest in Den Haag. Een prima Chinees-Indisch restaurant met goddelijk dim sums. Maar het belangrijkste: er staat een draaiende, ronde tafel achterin. Woehoehoehoehoehoe!” Restaurant Harvest

Ikea
“Alle kinderen zijn dol op het ontbijt bij IKEA. In culinair opzicht kom je daar zelf niet aan je trekken, maar het heeft als groot voordeel dat het meestal rustig is in de winkel. Dus je kunt rustig je Billies en lampjes bij elkaar grabbelen. En op het ontbijt ga je in elk geval niet failliet.” Restaurant Ikea

Bazar
“Ook fijn: ontbijten bij Bazar in Amsterdam of Rotterdam. Dat is én heel lekker en het pannenkoekje met de duizend gaten blijft een 'topstuk'.” Bazar: Amsterdam Rotterdam

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

IJskoud de lekkerste

Roberto Gelato maakt al jaren ijs en een beetje experimenteren schuwt hij daarbij niet. Hij weet dus precies wat scoort. Welke smaken doen het goed, welke minder? En wat is zijn eigen favoriete ijsje?

Niet knoeien met champagne

Knallende en kolkende champagneflessen kunnen behoorlijk leuk zijn, maar met een goede Moët is het toch een beetje zonde. Met deze tips open jij voortaan die goedgekoelde champagne als een pro! 

Garnalen vissen op Texel

Je gaat mee op een garnalenboot, je bent getuige van het visproces en je leert de kleine zeekreeft te analyseren met de bemanning. En daarna? Proeven natuurlijk.

Kippig in Utrecht

Oké, op de menulijst van de snackbar staat ook weleens een verdwaalde halve kip. Maar of die kip nou écht een fijn leven heeft gehad?