Muzikale ontdekkingstocht

Niet lullen

Maar luisteren

Nieuwe te gek toffe muziek ontdekken: fijner dan dat kan bijna niet en – sinds internet – makkelijker ook niet. In het kader van de bomen en het bos niet meer zien: waar gaat kenner Vincent Reinders op muzikale ontdekkingstocht?

Pitchfork is meer dan een blog, maar is wel de muzieksite die ik het hoogst heb zitten. Voor sterke reviews en hele snelle coverage van nieuwe tracks in meerdere genres. Ook zijn ze niet zo lang geleden een eigen luisterpaal gestart, iets dat de New York Times de afgelopen maand ook deed. Bij 22tracks geloven we iets meer in de discovery van artiesten door een track dan door het direct voorschotelen van een heel album. Voor hiphop check ik 2dopeboyz en voor allerlei stijlen binnen de elektronische muziek hou ik XLR8R goed in de gaten.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Volg een workshop in MU

Kunst ingewikkeld? Nee hoor. Ga maar eens kijken bij MU in Eindhoven. Daar is altijd iets bijzonders te zien en doen...

Brazilië in Nederland

Nederland mag tijdens het WK best ook een beetje groen én geel kleuren vinden wij. Dat oranje komt na een tijdje stiekem toch wel je neus uit.

Pluk de Nacht

Er was eens een groepje bevriende filmliefhebbers die er van baalden dat kleinschalige films de Nederlandse bioscopen niet of nauwelijk bereikten. ‘Dat gaan we regelen’, dachten ze… en Pluk de Nacht was geboren.

Jouw überhippe Instagram-kiekjes ouderwets per post

Ontvang je tegenwoordig alleen nog oubollige maar goedbedoelde kaartjes van je oma op je deurmat? Het handmatig versturen van ansichtkaarten is niet meer wat het geweest is. En hoe vaak print jij je foto’s eigenlijk nog? Waarschijnlijk nauwelijks of nooit.