Muzikale ontdekkingstocht

Niet lullen

Maar luisteren

Nieuwe te gek toffe muziek ontdekken: fijner dan dat kan bijna niet en – sinds internet – makkelijker ook niet. In het kader van de bomen en het bos niet meer zien: waar gaat kenner Vincent Reinders op muzikale ontdekkingstocht?

Pitchfork is meer dan een blog, maar is wel de muzieksite die ik het hoogst heb zitten. Voor sterke reviews en hele snelle coverage van nieuwe tracks in meerdere genres. Ook zijn ze niet zo lang geleden een eigen luisterpaal gestart, iets dat de New York Times de afgelopen maand ook deed. Bij 22tracks geloven we iets meer in de discovery van artiesten door een track dan door het direct voorschotelen van een heel album. Voor hiphop check ik 2dopeboyz en voor allerlei stijlen binnen de elektronische muziek hou ik XLR8R goed in de gaten.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Geheime bioscoop

Opgedoekt is zeer geschikt voor iedereen die houdt van verrassingen. Want bij deze zwerfbioscoop heb je van tevoren géén idee welke film je gaat zien. Zelfs de plek is tot op de dag van de vertoning hartstikke geheim. Spannend!

Inspirerende websites

Leuk Mens Seline tipt hieronder de leukste thuis- en interieur blogs, websites en webshops. Op deze plekjes kun je vast en zeker uren ronddwalen.

Toon Amsterdam

Voor de creatieve ondernemers is het soms knap lastig om gezien te worden. Daarom is er TOON, een podiumwinkel in Amsterdam waar al dit talent zijn of haar werk tentoon mag stellen.

De perfecte plek voor online muziek

Niels is zeker 23 uur per dag online, en grasduint in die uren graag door online gigant Spotify. De opbrengst van zijn zoektochten naar toffe nieuwe muzikanten en gave nieuwe platen deelt hij op Perfects, de website die hij samen met Wilbert Leering, Norbert Pek, Luuk Kloosterboer lanceerde.