Amsterdam muziekstad

Altijd iets te doen

Voor ieder wat wils

Een muzikant worden, bekijken of beluisteren? Dat doe je volgens Vincent Reinders nog altijd het beste in Amsterdam. Maar ook buiten de hoofdstad is een hoop goeds te traceren, zo blijkt. Vincent over de beste plekken voor live muziek:

“Ik woon al mijn hele leven in Amsterdam, dus dat is voor mij een hele makkelijke keus. Er gebeuren ook wel mooie dingen in bijvoorbeeld Rotterdam, Utrecht en Nijmegen, maar het staat buiten kijf dat Amsterdam op eenzame hoogte staat qua aanbod. Van Paradiso en de Melkweg voor shows tot Trouw, Bitterzoet en Club Up voor party’s. Van het Pitch Festival tot Appelsap. Nieuwere plekken als Hannekes Boom, Roest en de Tolhuistuin. Om trots op te zijn allemaal.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Museum of Selfies

Urenlang naar oude meesters staren in het museum is niet áltijd even spannend. Gelukkig weet de Deense Olivia Muus ’t leuk gemaakt

Overnachten in een schuilkerkje

In een steegje achter het Rembrandtplein in Amsterdam staat een eeuwenoud schuilkerkje dat in de 18de eeuw werd gebruikt om in het geniep het rooms katholieke geloof te kunnen belijden. 

Diervriendelijk op restaurant

Eten. Dat vinden wij van Leukedingendoen toch wel ongeveer het fijnste dat er is. We hebben alleen wel wat eisen. Hoewel een pekkige hamburger op een katerige zondag soms niet te versmaden is, geven we de voorkeur aan voer dat met zorg gemaakt is. Aan voer waar dieren niet ernstig voor geleden hebben en waar de aarde ook niet te veel pijn van heeft.

Klassieke klanken

Het Muzieklokaal in Utrecht is het eerste proeflokaal van Nederland waar je altijd klassieke muziek hoort. En geloof ons, da’s niet oubollig maar gewoon heel erg relaxed. Naast een menukaart heb je ook een muziekkaart. Hoor je iets wat je mooi vindt, dan helpen ze je verder; alle muziek is namelijk te koop. Op donderdagavond en zondagmiddag zijn er live optredens.