Van Eigen Erf

Biologische boeren bijeengebracht

'Boer'gondisch bunkeren

Alles van eigen erf en nog biologisch ook? Je vindt het op de site bij Biologisch Goed Van Eigen Erf. Per regio hebben bioboeren zich hier verzameld; zo laten ze zien dat elke regio zijn eigen geur en smaak heeft. Met de zoekfunctie kun je snel zien welke boerderijwinkels, boerenmarkten en biologische boeren er bij je in de buurt zitten. Geen zin om de deur uit te gaan? Via de Boerenwebwinkels kun je je biologische producten online kopen. Ook organiseert Van Eigen Erf het hele jaar door het 'Boer'gondische Feestmaal. Chefkoks koken culinair hoogstaande, biologische diners, terwijl jij tafelt op een bijzondere plek: middenin het weiland of echt in de stal tussen de koeien.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Spitter, spetter, spatter

Je wist vast al dat water de nummer één levensbehoefte is. Want hoe zou je zonder water drinken, douchen, schoonmaken, badderen, tanden poetsen, koken of afwassen? Goed, dit zijn misschien niet de leukste dingen die je met water kan doen. En nee, dan bedoelen we geen waterpretparken.

Eten in Keldergangen

Eten in 14de eeuwse keldergangen langs de Utrechtse Oudegracht. Luister tijdens het eten naar een lokale dichter en geniet van muziek op een honderd jaar oude concertvleugel.

Oh, oh een cadeau!?

De boombox staat klaar, de gondel ligt al in het water te dobberen, het bed is versierd met mooie rode rozen en het huis wemelt in de Valentijnssfeer door het romantische kaarslicht. Kortom je hebt alle clichés uit de kast gehaald, maar bent één ding vergeten: het cadeau! Je kan natuurlijk een duur geurtje kopen of je liefde mee uit eten nemen, maar dat is toch ietwat onorigineel. Je had al zo je best gedaan! Pak het dus dit jaar eens anders aan en verras je schatje op een van de volgende 5 manieren:

Knallend kerstdiner

Leg tijdens het dekken van de kersttafel al bij elk bord een Christmas cracker, wel zo leuk!