Krijg je kindje aan het water

Met of zonder siroop

En in ieder geval uit een duurzame fles

De supermarkt loopt over van de knalzoete sapjes in knalroze pakjes en de televisie zendt overwegend kekke cola-commercials uit. En da’s best lekker soms, cola, maar niet altijd heel gezond. Bovendien is een glaasje water veel liever voor het milieu. Hoe krijg je als ouder je kindje aan het water? Tetsuro geeft raad.

“Laatst las ik dat kinderen twee keer meer zoete frisdranken drinken dan water. Op zich is dan siroop een goed alternatief voor voorgemixte sapjes. Er zijn zeer lekkere en relatief gezonde siropen op de markt. Door die te mixen met kraanwater is dat alvast veel beter voor het milieu, want je hebt minder (plastic) verpakking en het scheelt een hoop transport.”

Lekker plakken

“Daarnaast kunnen ouders natuurlijk het voorbeeld geven door zelf ook vaak kraanwater te drinken, maar misschien is dat makkelijk gezegd door iemand die geen kids heeft… Mijn advies: geef je kinderen een toffe herbruikbare drinkfles mee die ze zelf hebben uitgekozen. Ze bestaan in allerlei soorten en maten. Belangrijk is om te checken of de flesjes BPA vrij zijn, en vrij van andere gifstoffen. Wij bieden KRWNTR drinkflessen. Vaak plakken kinderen er zelf stickers op om ze te personaliseren.”

Waar?
De hippe KRNWTR-Fles vind je hier.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Doepark Nooterhof in Zwolle

Voor een lesje duurzaamheid moet je bij ecoarchitect Michael Reynolds zijn. Hij maakte in 2008 van onder andere 1000 autobanden, 6000 conservenblikjes en 7000 flessen een volledig klimaatneutraal huis. Het ‘earthship’ (het lijkt wel Star Wars) staat in Doepark Nooterhof in Zwolle.

Proef de 5 Trappisten fietsroute

Ervaar de smaak van de Trappistenbieren van Vlaanderen en Brabant met deze gave fietsroute speciaal voor alle bierliefhebbers onder ons.  De fietsroute is in totaal 344 km, opgedeeld in 6 deelroutes die je langs 5 trappistenkloosters leidt. Dat is flink doorfietsen dus, maar als je aan het einde een heerlijk koud biertje te wachten staat moet dit wel lukken. 

De beste kinderplekken in de stad

Voorkom jengelende koters en zoek een kindvriendelijk plekje op. Bettina heeft de beste cafeetjes, terrasjes en andere plekjes in Amsterdam die wel aan kinderen hebben gedacht voor je op een rijtje gezet.

Doe ook aan crowdfunding!

Met zijn bedrijf Wayv helpt Eric ondernemers om hun projecten te kunnen uitvoeren door ze te ondersteunen met hun netwerk, kennis, of financiële middelen. Hiermee maakt hij het voor andere mensen makkelijker om hun droom waar te maken. En dat vindt Eric belangrijk!